Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
павло56
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 28 разів
Подякували: 182 рази

Повідомлення павло56 »

fgrubin писав:Термін "збирання врожаю" в жодному законі та інструкції не розтлумачується. Може хтось знгає де це можна прочитати? А у Вікіпедії тлумачення взяли з БСЭ (Большая Советская Энцеклопедия). В аграрних ВУЗах в підручниках теж так тлумачать.
Збирання урожаю закінчується током господарства. Ви пробуєте нам доказати що ваш випадок підлягає відображення в Скороченій декларації.Від того чи ми погодимось чи ні податковій байдуже. Є два варіанти - один -подати офіційного листа податковій щоб дала розяснення ,інший - зробити нелегальною цю операцію.ваш контрагент на суму послуг на елеваторі відписує на ваше господарство частину зерна. А третій варант подати перевозку в Загальній декларації ,при цьому втрачаєте 15 % суми ,зате спокійно спите.

voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

При всьому цьому не забуваємо про КВЕД 01.61 «Допоміжна діяльність у рослинництві» і наявність цього коду у свідоцтві платника ПДВ.

fgrubin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

Павло56, та я не за себе турбуюсь, я замовник цих послуг, а знайомий фермер виконавець. А току нема у мене, але є договір зберігання з Нібулоном. Нелегально не вийде, бо в ТТН вказаний перевізник. Ось скажуть у податковій, як у серпні, а ну давайте сюди ТТНки на поставку зерна на Нібулон, а там вказаний перевізник не я, а значить дайте договір з перевізником.

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

Може хтось нагадає бухгалтерські проводки при перерахуванні коштів на спецрахунки в казначействі припоповненні реєстраційної суми та при сплаті податкових зобов'язань в бюджет?

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

fgrubin писав:Може хтось нагадає бухгалтерські проводки при перерахуванні коштів на спецрахунки в казначействі припоповненні реєстраційної суми та при сплаті податкових зобов'язань в бюджет?
Мій варіант:

Дт377 (казначейський 3754) Кр311 - Перерахування суми ПДВ на казначейський рахунок (рядок 18 спецрежимної Декларації)
Дт313 Кр377 (казначейський 3754) - Списання 15% суми ПДВ, перерахованої на спецрахунок (рядок 18.2 спецрежимної Декларації)
Дт377 (казначейський 3751) Кр377 (казначейський 3754) - Списання 85% суми ПДВ, перерахованої на спецрахунок (рядок 18.2 спецрежимної Декларації)
Дт6413 Кр481 - Відображення 15% суми ПДВ як цільового фінансування
Дт6413 Кр377 (казначейський 3751) - Списання суми ПДВ спецрежиму (рядок 18.1 спецрежимної Декларації), що сплачується до Державного бюджету - сума 85%

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

А ви не ведете окремих субрахунків до субрахунку 6143? Бо ось дивлюсь в Баланс агро, а там рекомендують позаводити такі субрахуки до субрахунку 6145 - 64151"Розрахунки з бюджетом за звичайним ПДВ", 64152 "Розрахунки з бюджетом за спецПДВ по операціях із зерновими культурами" і т.д.

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

fgrubin писав:А ви не ведете окремих субрахунків до субрахунку 6143? Бо ось дивлюсь в Баланс агро, а там рекомендують позаводити такі субрахуки до субрахунку 6145 - 64151"Розрахунки з бюджетом за звичайним ПДВ", 64152 "Розрахунки з бюджетом за спецПДВ по операціях із зерновими культурами" і т.д.
Спочатку зареєстрували у казначействі рахунки, через півроку дали рекомендації, яким чином їх відображати у бухобліку... Зробив, як зумів.

Хоча не зовсім, була стаття про 377 рахунок у, здається, тому ж таки Баланс-Агро. Це згодом з’явилась інформація про 315.

Якщо вони мають скасовувати пільговий режим, то навіщо мені зараз морочитися тими рахунками. Я знаю, де, яка сума у мене відображена. А перевіряючі хай шукають.

Зрештою, за потреби завжди можна внести оперативне коригування до наказу про облікову політику підприємства...

Casablanka
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 26 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення Casablanka »

Добрый день, уважаемые коллеги. Подскажите пожалуйста как можно поступить в нашей ситуации. Оплатили 50% за товар согласно договору, прошло время, ни товара, ни денег ни НН! телефоны отключены, пробивали по налоговой и нам сказали, что отчёты уже давно не подают и имеется долг перед государством. Надежды вернуть деньги у нас нет, но хотя бы попробовать, я думаю, стоит! Очень надеюсь, что вы в таких ситуациях не были, но может слышали как можно поступить! Спасибо!

Татьяна Т.
Гений
Гений
Дякував (ла): 218 разів
Подякували: 139 разів

Повідомлення Татьяна Т. »

Casablanka писав:Добрый день, уважаемые коллеги. Подскажите пожалуйста как можно поступить в нашей ситуации. Оплатили 50% за товар согласно договору, прошло время, ни товара, ни денег ни НН! телефоны отключены, пробивали по налоговой и нам сказали, что отчёты уже давно не подают и имеется долг перед государством. Надежды вернуть деньги у нас нет, но хотя бы попробовать, я думаю, стоит! Очень надеюсь, что вы в таких ситуациях не были, но может слышали как можно поступить! Спасибо!
Несколько раз попадали в такие ситуации. В нашем государстве чего-то добится невозможно. Дешевле и проще всего забыть и в последующем быть осторожнее с новыми партнерами.

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

Є лист ДФС від 20.05.2016 № 17612/7/99-99-15-03-02-17
Цитата:
Враховуючи викладене, застосування спеціального режиму оподаткування ПДВ при здійсненні операцій з постачання послуг із використанням сільськогосподарської техніки за участю обслуговуючого персоналу можливе за умови, що такі послуги:

надаються особою, зареєстрованою як суб'єкт спеціального режиму оподаткування ПДВ;

пов'язані виключно із допоміжною діяльністю у рослинництві, облаштуванні ландшафту:

надаються із використанням власної сільськогосподарської техніки (право власності і належить безпосередньо сільськогосподарському підприємству, яке надає послуги), оскільки із переліку сільськогосподарських послуг виключено послуги, придбані у інших осіб.

При цьому сільськогосподарська техніка не може передаватися у фінансову оренду (лізинг).

При дотриманні перерахованих вище умов обсяг постачання таких послуг, що надаються суб'єктом спеціального режиму оподаткування ПДВ іншим сільськогосподарським підприємствам, відображається суб'єктом спеціального режиму оподаткування ПДВ у податковій декларації з ПДВ із позначкою «0121».

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”