Спецрежим НДС с/х
-
- Знаток
- Дякував (ла): 20 разів
Добрый день, подскажите СФГ спецрежим, при списании посевов сумму НДС отображаем в общей декларации или в спецрежимной?
Уважаемые колеги подскажите пожалуйста , купили запчасти видаткова накладна выписана 06.09 ,податкова выписана на часть сумы 06.09, оплата прошла 08.09 ,податкова выписана на остальную суму 08.09 .можно ли эти податковые отображать в спец декларации, ведь фактически налогова должна выписываться в день поставки или в день оплаты товара .Помогите
-
- Оракул
- Дякував (ла): 28 разів
- Подякували: 108 разів
НН выписывается по первому событию, как я понимаю у Вас первое событие - получение товара, поэтому поставщик должен выписать НН 06.09 на всю сумму поставки. Если НН выписаны так как Вы прописали, то нельзя ни 1-ю ни 2-ю включать в налоговый кредит.петрович писав:Уважаемые колеги подскажите пожалуйста , купили запчасти видаткова накладна выписана 06.09 ,податкова выписана на часть сумы 06.09, оплата прошла 08.09 ,податкова выписана на остальную суму 08.09 .можно ли эти податковые отображать в спец декларации, ведь фактически налогова должна выписываться в день поставки или в день оплаты товара .Помогите
-
- Оракул
- Дякував (ла): 28 разів
- Подякували: 182 рази
В Загальній рядок 13. При цьому дана сума мінусється з цього ж рядка Спеціальної ,а також рядок 8 таб1 додатка10. (джерело інформації Баланс Агро №21 2016р)nata-frost писав:Добрый день, подскажите СФГ спецрежим, при списании посевов сумму НДС отображаем в общей декларации или в спецрежимной?
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 435 разів
- Подякували: 31 раз
Підкажіть, будь ласка: Якщо ФГ на спецрежимі ПДВ (має Квед 01.61 "Допоміжна діяльність у рослинництві") надасть послуги з оранки землі не сільськогосподарському товаровиробнику (я розумію, що сума ПДВ піде по загальній декларації, а не по спецрежимній). Як дані послуги вплинуть на частку с/г виробництва 75%/25%?
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 6 разів
- Подякували: 121 раз
На частку будуть впливати (фактично її зменшать на суму наданих послуг)... На рахунок оранки землі не сільськогосподарському підприємству - а звідки ви взяли, що підприємство не сільськогосподарське?Юлия11 писав:Підкажіть, будь ласка: Якщо ФГ на спецрежимі ПДВ (має Квед 01.61 "Допоміжна діяльність у рослинництві") надасть послуги з оранки землі не сільськогосподарському товаровиробнику (я розумію, що сума ПДВ піде по загальній декларації, а не по спецрежимній). Як дані послуги вплинуть на частку с/г виробництва 75%/25%?
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 435 разів
- Подякували: 31 раз
Фермерське господарство, якому будуть надаватися послуги з оранки землі, не є сільськогосподарським товаровиробником в 2016 році в розумінні податкової, тому що воно було відкрите в 2015 році і в цьому 2015 році нічого не сіяло та не отримувало дохід. А для того, щоб мати статус сільськогосподарського товаровиробника в 2016 році, потрібно за 2015 рік мати 75% с/г виробництва. А у нього 0%. Я так розумію. Навіть, коли здавали декларацію про прибуток за 2015 рік , то податкова сказала здавати по формі для всіх, а не по формі для виробників с/г продукції. В 2015 та 2016 роках це фермерське господарство знаходиться на загальній системі оподаткування, неплатник ПДВ.ИнспекторПДВ писав:На частку будуть впливати (фактично її зменшать на суму наданих послуг)... На рахунок оранки землі не сільськогосподарському підприємству - а звідки ви взяли, що підприємство не сільськогосподарське?Юлия11 писав:Підкажіть, будь ласка: Якщо ФГ на спецрежимі ПДВ (має Квед 01.61 "Допоміжна діяльність у рослинництві") надасть послуги з оранки землі не сільськогосподарському товаровиробнику (я розумію, що сума ПДВ піде по загальній декларації, а не по спецрежимній). Як дані послуги вплинуть на частку с/г виробництва 75%/25%?
Якщо я не права, поправте, будь ласка
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 6 разів
- Подякували: 121 раз
так, є такий більш-менш свіжий лист ДФСУ від 23.05.2016 № 11186/6/99-99-15-03-02-15.Юлия11 писав:Фермерське господарство, якому будуть надаватися послуги з оранки землі, не є сільськогосподарським товаровиробником в 2016 році в розумінні податкової, тому що воно було відкрите в 2015 році і в цьому 2015 році нічого не сіяло та не отримувало дохід. А для того, щоб мати статус сільськогосподарського товаровиробника в 2016 році, потрібно за 2015 рік мати 75% с/г виробництва. А у нього 0%. Я так розумію. Навіть, коли здавали декларацію про прибуток за 2015 рік , то податкова сказала здавати по формі для всіх, а не по формі для виробників с/г продукції. В 2015 та 2016 роках це фермерське господарство знаходиться на загальній системі оподаткування, неплатник ПДВ.ИнспекторПДВ писав:На частку будуть впливати (фактично її зменшать на суму наданих послуг)... На рахунок оранки землі не сільськогосподарському підприємству - а звідки ви взяли, що підприємство не сільськогосподарське?Юлия11 писав:Підкажіть, будь ласка: Якщо ФГ на спецрежимі ПДВ (має Квед 01.61 "Допоміжна діяльність у рослинництві") надасть послуги з оранки землі не сільськогосподарському товаровиробнику (я розумію, що сума ПДВ піде по загальній декларації, а не по спецрежимній). Як дані послуги вплинуть на частку с/г виробництва 75%/25%?
Якщо я не права, поправте, будь ласка
але кого ж вважати сільськогосподарським підприємством - на мою думку це не обов’язково спецрежим ПДВ чи єдиний податок 4 група....
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 27 разів
- Подякували: 140 разів
ПК:
14.1.235. сільськогосподарський товаровиробник для цілей глави 1 розділу XIV цього Кодексу - юридична особа незалежно від організаційно-правової форми, яка займається виробництвом сільськогосподарської продукції та/або розведенням, вирощуванням та виловом риби у внутрішніх водоймах (озерах, ставках та водосховищах) та її переробкою на власних чи орендованих потужностях, у тому числі власновиробленої сировини на давальницьких умовах, та здійснює операції з її постачання.