Маю досвід переводу підприємств із спецрежиму на загальну систему, в принципі, нічого складного, будучи уже на загальній системі коригували податкові накладні, виписані на спецрежимі, подавали навіть уточнюючі до спецдекларацій. Податківці стверджували що це не передбачено законодавтсвом, проте, не заборонено... А що не заборонено та не розяснено на законодавчому рівні, платник податку здійснює на власний розсуд, xr кажуть всі карти в руки. Більше хоробрості та здорового глузду і все буде добре.Бабушка писав:Я думаю що за цей рік "такого спецрежиму " всі наробили помилок , і навіть незнаю чи потрібно їх виправляти особливо ті що стосуються питомої ваги , незрозуміло як це буде перевірятись , якщо з нового року підемо на загальну декларацію то чи нам дадуть можливість подавати уточнені по спец.декларації , як завжди питань багато відповідей мало , та й преса мовчить за перехід зі спец. на загальну, часу залишилось не так багато
Спецрежим НДС с/х
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 27 разів
- Подякували: 140 разів
Може хтось підкаже код пільги та код податку у Звіті про суми податкових пільг стосовно спец ПДВ.
Згідно довідника пільг код пільги 14060450. А код податку раніше був 14010160, а зараз часом не змінився?
Згідно довідника пільг код пільги 14060450. А код податку раніше був 14010160, а зараз часом не змінився?
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 219 разів
- Подякували: 323 рази
fgrubin писав:Може хтось підкаже код пільги та код податку у Звіті про суми податкових пільг стосовно спец ПДВ.
1-й стовпчик - 14010160
2-й стовпчик - Суми ПДВ, що залишаються в розпорядженні с-г виробників
3-й стовпчик - 14010450
4-й стовпчик - Згідно із спеціальним режимом оподаткування сума податку на додану вартість, нарахована сільськогосподарським підприємством (суб’єкт спеціального режиму, який провадить діяльність у сфері сільського господарства) на вартість поставлених ним сільськогосподарських товарів/послуг, не підлягає сплаті до бюджету та повністю залишається в розпорядженні такого сільськогосподарського підприємства для відшкодування суми податку, сплаченої (нарахованої) постачальнику на вартість виробничих факторів, за рахунок яких сформовано податковий кредит, а за наявності залишку такої суми податку - для інших виробничих цілей
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 27 разів
- Подякували: 140 разів
Дізнався, що в Медку 4-й стовпчик автоматично підтягується такий:voko писав: 4-й стовпчик - Згідно із спеціальним режимом оподаткування сума податку на додану вартість, нарахована сільськогосподарським підприємством (суб’єкт спеціального режиму, який провадить діяльність у сфері сільського господарства) на вартість поставлених ним сільськогосподарських товарів/послуг, не підлягає сплаті до бюджету та повністю залишається в розпорядженні такого сільськогосподарського підприємства для відшкодування суми податку, сплаченої (нарахованої) постачальнику на вартість виробничих факторів, за рахунок яких сформовано податковий кредит, а за наявності залишку такої суми податку - для інших виробничих цілей
"Позитивна різниця між сумою податкових зобов'язань звітного (податкового) періоду та сумою податкового кредиту звітного (податкового) періоду суб'єкта спеціального режиму оподаткування ПДВ, який провадить діяльність у сфері сільського господарства, у розмірах визначених пунктом 209.2 статті 209 Податкового кодексу України, підлягає перерахуванню на спеціальні рахунки, відкриті йому в установах банків та/або в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів."
А коди всі старі, такі як ви написали.
Добрый день! Уважаемые форумчане помогите пожалуйста разобраться срочно - на сегодняшний день, согласно вытяга сумма НДС на которую я имею право зарегистрировать налоговые накладные составляет 188 тыс. грн. На этой неделе я получу налоговый кредит по НДС ( в виде оказанных мне услуг) в сумме 207 тыс. грн. Правильно ли я понимаю что мой лимит на регистрацию НН вырастет до 188+207= 395 тыс. грн. Это нужно , чтобы в конце месяца провести продажу продукции в сумме НДС 300 тыс. и не пополнять счет деньгами. Спасибо заранее за ответы.
-
- Оракул
- Дякував (ла): 63 рази
- Подякували: 3 рази
Здравствуйте, может ли с\х фирма переуступить сейчас сумму, заявленную к возмещению, другому юр. лицу?
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 103 рази
- Подякували: 1 раз
Доброго дня! Допоможіть розібратись,якщо ми з рахунку зняли готівку на виплату паїв,нехай 50 000 грн. ПзДФО та ВЗ вираховувати з 50 000грн, чи цю суму вважати,як виплата на руки, а отже податки вираховувати з більшої суми(тобто за мінусом податків,щоб вийшло 50 000грн)Надіюсь,питання зрозуміло,дякую.
-
- Высший разум
Саме так, 395 тисяч.dima16 писав:Добрый день! Уважаемые форумчане помогите пожалуйста разобраться срочно - на сегодняшний день, согласно вытяга сумма НДС на которую я имею право зарегистрировать налоговые накладные составляет 188 тыс. грн. На этой неделе я получу налоговый кредит по НДС ( в виде оказанных мне услуг) в сумме 207 тыс. грн. Правильно ли я понимаю что мой лимит на регистрацию НН вырастет до 188+207= 395 тыс. грн. Это нужно , чтобы в конце месяца провести продажу продукции в сумме НДС 300 тыс. и не пополнять счет деньгами. Спасибо заранее за ответы.
-
- Высший разум
податки вираховувати з більшої суми(тобто за мінусом податків,щоб вийшло 50 000грн)one--** писав:Доброго дня! Допоможіть розібратись,якщо ми з рахунку зняли готівку на виплату паїв,нехай 50 000 грн. ПзДФО та ВЗ вираховувати з 50 000грн, чи цю суму вважати,як виплата на руки, а отже податки вираховувати з більшої суми(тобто за мінусом податків,щоб вийшло 50 000грн)Надіюсь,питання зрозуміло,дякую.