У мене така ситуація. У січні обороту не було - здала пусту деку з ПДВ, щоб мінуса не було. Але ми у січні ми сплачували комунальні, де були податкові накладні виписані у січні, зареєстровані у лютому протягом 15 днів. Сьогодні чисто випадково попала на семінар у нашій ДПІ де говорили, що кредит по податкових, зареєстрованих вчасно потрібно відображати місяць в місяць. Тобто січневі, вчасно зареєстровані, я можу поставити собі тільки у січні у кредит. Це правда? А як же право 180 днів?
Якщо це правда дайте посилання на їх "пук" на ту тему.
А я їм відправлю звітну нову, нехай тішаться, гади.
НК по опоздавшим НН в 2015г.
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 53 рази
- Подякували: 48 разів
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИNatalenna писав:У мене така ситуація. У січні обороту не було - здала пусту деку з ПДВ, щоб мінуса не було. Але ми у січні ми сплачували комунальні, де були податкові накладні виписані у січні, зареєстровані у лютому протягом 15 днів. Сьогодні чисто випадково попала на семінар у нашій ДПІ де говорили, що кредит по податкових, зареєстрованих вчасно потрібно відображати місяць в місяць. Тобто січневі, вчасно зареєстровані, я можу поставити собі тільки у січні у кредит. Це правда? А як же право 180 днів?
Якщо це правда дайте посилання на їх "пук" на ту тему.
А я їм відправлю звітну нову, нехай тішаться, гади.
ЛИСТ
17.02.2015 № 5292/7/99-99-19-03-02-17
У січні 2015 року обов’язковій реєстрації в ЄРПН підлягали податкові накладні, у яких сума ПДВ перевищує 10 тис.грн., а також ті, що були складені при здійсненні операцій з постачання підакцизної та імпортованої продукції.
Податкові накладні, які складені постачальником товарів/послуг у січні 2015 року та які не підлягали обов’язковій реєстрації в ЄРПН (сума ПДВ не перевищує 10 тис.грн. та складені за операціями з постачання товарів, що не відносяться до підакцизної та імпортованої продукції), включаються до складу податкового кредиту покупця за січень 2015 року (за умови дотримання інших вимог Кодексу щодо формування податкового кредиту). До складу податкового кредиту наступних звітних періодів такі податкові накладні не можуть бути включені.
Податкові накладні, складені з 1 січня 2015 року та своєчасно зареєстровані в ЄРПН, включаються до складу податкового кредиту того звітного періоду, на який припадає дата їх складання.
-
- Мудрец
- Дякував (ла): 51 раз
- Подякували: 13 разів
Если будете показывать НК за 2014 год (опоздавшие НН), есть смысл сдать#smile3#Iceberg писав:так реестр подавать или не подавать за январь?
разные инспектора по разному говорят![]()
- Popen
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 2116 разів
- Подякували: 10410 разів
Запоздалые НН (за 2014) показываются при помощи подачи УРов...Aleksandra123 писав:Если будете показывать НК за 2014 год (опоздавшие НН), есть смысл сдать#smile3#Iceberg писав:так реестр подавать или не подавать за январь?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 82 рази
- Подякували: 2407 разів
Учитывать уже в феврале.Nadusha писав:Подскажите, пожалуйста:Любознательная писав: 1. Сдала декларацию за январь, срок уплаты 2 марта.
2. Подала отдельную уточненку в феврале за декабрь. Ее показатели отразятся в декларации февраля, срок подачи которой 20 марта. По идее, в конце марта они и "сойдутся" (если февральские обороты не съедят минус уточнялки). Если вовремя по январской декларации НДС не уплатить, то 10% штрафа гарантировано.
Это, так, навскидку...
1. Мне инспектор еще сказала обязательно реестр выданных и полученных отправить за декабрь порцией 2 с этими налоговыми, Вы не отправляли?
2. Я в феврале сдаю уточненку.. а в январе мне учитывать этот НК или уже с февраля?
На счет подачи реестра порцией № 2 - "маслом каши не испортишь", но законодательно такого уже нет. Просто у инспектора в одном контроле будет меньше расхождений. Хотя явно эту разновидность контролей уже должны отменить. В общем, решать Вам.
-
- Светоч Мысли
Если НН зарегена без просрочки, то ей место в январе, а не в феврале.tomassa писав:Во-первых, за январь будет не уточнёнка, а звитна нова...AElena писав:Подскажите, правильно ли я понимаю.
Сдали декларацию по НДС за январь, 13-го февраля. 14-го ещё один поставщик зарегистрировал налоговую. Я могу включить эту налоговую в НК за февраль, или мне надо подавать уточнёнку за январь?
Во-вторых, формально:Боюсь, что в феврале они не захотят её увидеть... А там как знать... В этой обще массе бардака... #g_hospita #hunter#Податкові накладні, складені з 1 січня 2015 року та своєчасно зареєстровані в ЄРПН, включаються до складу податкового кредиту того звітного періоду, на який припадає дата їх складання.
Явно за такими ситуациями и будут "охотиться" налоговики.
-
- Светоч Мысли
За январь, если зарегены в течение своих положенных 15 дней.Aleksandra123 писав:Подскажите кто-нибудь пожалуйста!
Совсем запуталась ((( НН выписанные в январе, но зарегистрированные в феврале показываем деке за январь или за февраль?
-
- Светоч Мысли
від 17.02.2015 р. № 5292/7/99-99-19-03-02-17Iceberg писав:так реестр подавать или не подавать за январь?
При цьому, як Реєстр виданих та отриманих податкових накладних, який платником податку ведеться за власним бажанням, так і реєстр документів, зазначених у підпунктах "а" – "в" пункту 201.11 статті 201 розділу V Кодексу, якщо такий реєстр ведеться платником окремо від Реєстру виданих та отриманих податкових накладних, до контролюючого органу, починаючи із звітності за січень 2015 року, не подається.
-
- Знаток
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 1 раз
НК показал уточненкойAleksandra123 писав:Если будете показывать НК за 2014 год (опоздавшие НН), есть смысл сдать#smile3#Iceberg писав:так реестр подавать или не подавать за январь?
Просто НН очень много, и их все скопоп как и ранее выгрузил с 1с, так тепреь там визде стоит не "ЕНП", а "ПНП", то есть не електронная, а бумажная.
теперь менять все вручную? )))