НК по опоздавшим НН в 2015г.

Розділ V ПКУ
Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

У мене така ситуація. У січні обороту не було - здала пусту деку з ПДВ, щоб мінуса не було. Але ми у січні ми сплачували комунальні, де були податкові накладні виписані у січні, зареєстровані у лютому протягом 15 днів. Сьогодні чисто випадково попала на семінар у нашій ДПІ де говорили, що кредит по податкових, зареєстрованих вчасно потрібно відображати місяць в місяць. Тобто січневі, вчасно зареєстровані, я можу поставити собі тільки у січні у кредит. Це правда? А як же право 180 днів?
Якщо це правда дайте посилання на їх "пук" на ту тему.
А я їм відправлю звітну нову, нехай тішаться, гади.
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

tatjana_65
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 53 рази
Подякували: 48 разів

Повідомлення tatjana_65 »

Natalenna писав:У мене така ситуація. У січні обороту не було - здала пусту деку з ПДВ, щоб мінуса не було. Але ми у січні ми сплачували комунальні, де були податкові накладні виписані у січні, зареєстровані у лютому протягом 15 днів. Сьогодні чисто випадково попала на семінар у нашій ДПІ де говорили, що кредит по податкових, зареєстрованих вчасно потрібно відображати місяць в місяць. Тобто січневі, вчасно зареєстровані, я можу поставити собі тільки у січні у кредит. Це правда? А як же право 180 днів?
Якщо це правда дайте посилання на їх "пук" на ту тему.
А я їм відправлю звітну нову, нехай тішаться, гади.
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЛИСТ
17.02.2015 № 5292/7/99-99-19-03-02-17
У січні 2015 року обов’язковій реєстрації в ЄРПН підлягали податкові накладні, у яких сума ПДВ перевищує 10 тис.грн., а також ті, що були складені при здійсненні операцій з постачання підакцизної та імпортованої продукції.
Податкові накладні, які складені постачальником товарів/послуг у січні 2015 року та які не підлягали обов’язковій реєстрації в ЄРПН (сума ПДВ не перевищує 10 тис.грн. та складені за операціями з постачання товарів, що не відносяться до підакцизної та імпортованої продукції), включаються до складу податкового кредиту покупця за січень 2015 року (за умови дотримання інших вимог Кодексу щодо формування податкового кредиту). До складу податкового кредиту наступних звітних періодів такі податкові накладні не можуть бути включені.
Податкові накладні, складені з 1 січня 2015 року та своєчасно зареєстровані в ЄРПН, включаються до складу податкового кредиту того звітного періоду, на який припадає дата їх складання.

Iceberg
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення Iceberg »

так реестр подавать или не подавать за январь?
разные инспектора по разному говорят :(

Aleksandra123
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 51 раз
Подякували: 13 разів

Повідомлення Aleksandra123 »

Iceberg писав:так реестр подавать или не подавать за январь?
Если будете показывать НК за 2014 год (опоздавшие НН), есть смысл сдать#smile3#

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

Aleksandra123 писав:
Запоздалые НН (за 2014) показываются при помощи подачи УРов...

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 82 рази
Подякували: 2407 разів

Повідомлення Любознательная »

Nadusha писав:
Любознательная писав: 1. Сдала декларацию за январь, срок уплаты 2 марта.
2. Подала отдельную уточненку в феврале за декабрь. Ее показатели отразятся в декларации февраля, срок подачи которой 20 марта. По идее, в конце марта они и "сойдутся" (если февральские обороты не съедят минус уточнялки). Если вовремя по январской декларации НДС не уплатить, то 10% штрафа гарантировано.
Это, так, навскидку...
Подскажите, пожалуйста:
1. Мне инспектор еще сказала обязательно реестр выданных и полученных отправить за декабрь порцией 2 с этими налоговыми, Вы не отправляли?
2. Я в феврале сдаю уточненку.. а в январе мне учитывать этот НК или уже с февраля?
Учитывать уже в феврале.
На счет подачи реестра порцией № 2 - "маслом каши не испортишь", но законодательно такого уже нет. Просто у инспектора в одном контроле будет меньше расхождений. Хотя явно эту разновидность контролей уже должны отменить. В общем, решать Вам.

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли

tomassa писав:
AElena писав:Подскажите, правильно ли я понимаю.
Сдали декларацию по НДС за январь, 13-го февраля. 14-го ещё один поставщик зарегистрировал налоговую. Я могу включить эту налоговую в НК за февраль, или мне надо подавать уточнёнку за январь?
Во-первых, за январь будет не уточнёнка, а звитна нова...
Во-вторых, формально:
Податкові накладні, складені з 1 січня 2015 року та своєчасно зареєстровані в ЄРПН, включаються до складу податкового кредиту того звітного періоду, на який припадає дата їх складання.
Боюсь, что в феврале они не захотят её увидеть... А там как знать... В этой обще массе бардака... #g_hospita #hunter#
Если НН зарегена без просрочки, то ей место в январе, а не в феврале.
Явно за такими ситуациями и будут "охотиться" налоговики.

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Aleksandra123 писав:Подскажите кто-нибудь пожалуйста!
Совсем запуталась ((( НН выписанные в январе, но зарегистрированные в феврале показываем деке за январь или за февраль?
За январь, если зарегены в течение своих положенных 15 дней.

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли

від 17.02.2015 р. № 5292/7/99-99-19-03-02-17

При цьому, як Реєстр виданих та отриманих податкових накладних, який платником податку ведеться за власним бажанням, так і реєстр документів, зазначених у підпунктах "а" – "в" пункту 201.11 статті 201 розділу V Кодексу, якщо такий реєстр ведеться платником окремо від Реєстру виданих та отриманих податкових накладних, до контролюючого органу, починаючи із звітності за січень 2015 року, не подається.

Iceberg
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення Iceberg »

Aleksandra123 писав:
НК показал уточненкой

Просто НН очень много, и их все скопоп как и ранее выгрузил с 1с, так тепреь там визде стоит не "ЕНП", а "ПНП", то есть не електронная, а бумажная.
теперь менять все вручную? )))

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”