Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
Юлия11
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 435 разів
Подякували: 31 раз

Повідомлення Юлия11 »

fgrubin писав:
Юлия11 писав:
По договору на с/г послуги іншому ФГ акт виконаних послуг будемо закривати в грудні (за послуги, надані за весь 2016 рік), податкову накладну на надання послуг- теж в грудні (неплатнику ПДВ). Паливо, яке використане для надання с/г послуг, буду списувати теж в грудні (за весь 2016 рік).
А хіба так можна?
Ну, скажемо так: коли закривати акт виконаних послуг- це наша справа, це як пропишемо в договорі, податкова накладна- виписується на першу з подій (у нас акт виконаних послуг перший, оплати ще немає).
Паливо потрібно було списувати кожного місяця, звичайно, але маємо те що маємо. На 4 групі єдиного податку витрати не дуже важливі, це ж не загальна система.

fgrubin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

Але ж ви й не рівняйтесь на ФОПів на єдиному податку, їм згідно закону не потрібно вести бухоблік, а ми юридичні особи і зобов'язані вести облік відповідно до законодавства. Валові витрати нам звісно ж не важливі, але нам потрібно відстояти право на податковий кредит і підтвердити, що паливо витрачено у господарській діяльності, а не на кудись на невиробничі потреби.

Юлия11
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 435 разів
Подякували: 31 раз

Повідомлення Юлия11 »

fgrubin писав:Але ж ви й не рівняйтесь на ФОПів на єдиному податку, їм згідно закону не потрібно вести бухоблік, а ми юридичні особи і зобов'язані вести облік відповідно до законодавства. Валові витрати нам звісно не важливі, але нам важливо відстояти право на податковий кредит і підтвердити, що паливо витрачено у господарській діяльності, а не на кудись на не виробничі цілі.
Так, я розумію. Але вже так склалося.

Що порадите з ПК по паливу? Розподіляти по фактичній витраті зараз, чи можна залишити розподіленим згідно з питомою вагою?

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

Юлия11 писав: Що порадите з ПК по паливу? Розподіляти по фактичній витраті зараз, чи можна залишити розподіленим згідно з питомою вагою?
Я не коригую, але не факт, що це правильно.

павло56
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 28 разів
Подякували: 182 рази

Повідомлення павло56 »

fgrubin писав:
Юлия11 писав: Що порадите з ПК по паливу? Розподіляти по фактичній витраті зараз, чи можна залишити розподіленим згідно з питомою вагою?
Я не коригую, але не факт, що це правильно.
Лист на котрий зсиляється Юлія дає право на коректування ,а не обовязок. Я також не коригую,бо справедливість коригування потрібно доводити ,а розподіл по згідно питомої ваги- не потрібно. Одже, якщо вигідніше по питомій вазі .то робіть по ній.

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

Я так зрозумів, в тому листі мова йде якраз не про право, а про обов'язок:
Розподіл суми податкового кредиту звітного періоду за видами сільгоспоперацій здійснюється у відповідних рядках таблиць 1, 2 і 3 Додатка 10 виходячи з того, для використання в яких саме видах сільськогосподарської діяльності були придбані/увезені товари/послуги, необоротні активи. При цьому в разі зміни напряму використання придбаних/увезених товарів/послуг, необоротних активів у межах спецрежиму оподаткування платник ПДВ — спецрежимник повинен відкоригувати показники відповідних рядків таблиць 1, 2 і 3 Додатка 10.
Але, на мій погляд, це стосується випадку, коли ми щось придбали з метою використання у певному виді діяльності, наприклад ЗЗР для застосування на сої, і повністю понесли ПК на цей вид діяльності, в даному випадку - інші 50/50, а потім, щось не склалось, наприклад, сою вибив град і посіви загинули, і ми використали ці ЗЗР на кукурудзі та соняшнику. То саме цим листом нас зобов'язують зробити коригування.
А про те, що робити, коли ми при придбанні ЗЗР ПК розподіляєм згідно питомої ваги, а потім по факту використовуємо так, як нам потрібно буде, в листі нічого не сказано.

drpatso
Мастер
Мастер
Подякували: 29 разів

Повідомлення drpatso »

chudo писав:А як бути з поверненнями, в нас 100 % повернення і строк придатності 60 днів, і все що я реалізую 30 грудня, можливо повернеться 1 березня. І вже ніхто не зможе зареєструвати коригування?????
З чого ви зробили такі висновки? Норми, які регулюють права коригування податкових зобовязань ніхто не відміняє... До сьогоднішнього дня проблем з цим не було, підриємство виписувало податкову накладну будучи платником ПДВ по спецрежиму, а коригувало будучи платником ПДВ на загальній системі - це ваш обовязок, так як ваш контрагент просто зобовязаний зменшити ПК.

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

Як думаєте, чи буде законно одночасно тримати кошти на двох акумаляційних спецрахунках 2604?
Бо спочатку я відкрив цей рахунок 2604 в Авалі (на даний момент на ньому коштів нема), а потім я відкрив ще один 2604 в Приват (на сьогодні залишок 10,06 грн) і саме останній я вказую в деклараціях.
Наразі, в світлі останніх подій з Приватом, думаю наступну виручку направити в Аваль і туди ж отримувати кошти з СЕА ПДВ, якраз буду здавати декларацію і вкажу 2604 від Аваля.

павло56
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 28 разів
Подякували: 182 рази

Повідомлення павло56 »

fgrubin писав:Як думаєте, чи буде законно одночасно тримати кошти на двох акумаляційних спецрахунках 2604?
Бо спочатку я відкрив цей рахунок 2604 в Авалі (на даний момент на ньому коштів нема), а потім я відкрив ще один 2604 в Приват (на сьогодні залишок 10,06 грн) і саме останній я вказую в деклараціях.
Наразі, в світлі останніх подій з Приватом, думаю наступну виручку направити в Аваль і туди ж отримувати кошти з СЕА ПДВ, якраз буду здавати декларацію і вкажу 2604 від Аваля.
Також маю відкриті спецрахунки в двох банках.

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

павло56 писав:Також маю відкриті спецрахунки в двох банках.
А залишки на обох рахунках є?

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”