Як думаєте, чи можна буде при реєстрації податкової накладної, що буде виписана в січні 2017, для збільшення суми ліміту користуватись додатковими рахунками 3753.., 3754.., 3755... і відповідно отримувати на акумуляційний рахунок кошти (15%, 50%,80%)?
Тобто, я продаю в січні пшеницю чи сою, для збільшення ліміту перераховую кошти на 3753.., і відповідно отримую 50 % цих коштів на свій акумуляційний рахунок.
Як думаєте, ліміт збільшиться?
Навіть є варіант, коли я авансом перерахую кошти в кінці січня, напередодні закриття 3753..., а в лютому буду продавати зерно.
В чому вразливість цих схем?
Послухав, та почув позицію представника ДФС, що потрібно було мінус по грудневій декларації 2015 року переносити в декларацію за січень 2016 не за принципом питомої ваги, а по фактичному податковому кредиту конкретного виду діяльності на підставі бухдовідки.
А я робив це відповідно до питомої ваги #wall#
Послухав, та почув позицію представника ДФС, що потрібно було мінус по грудневій декларації 2015 року переносити в декларацію за січень 2016 не за принципом питомої ваги, а по фактичному податковому кредиту конкретного виду діяльності на підставі бухдовідки.
А я робив це відповідно до питомої ваги #wall#
Повірте мені і не тільки Ви , на той час була така пропозиція ДФС тай так прописано в ПКУ , так що виправляти чи ні це теж питання ,, щоб виправляти потрібно чітке формулювання закону , у нас цього немає у нас "закони куди повернеш туди й вийшло" це вже в березні дали біле світло розділяти кредит за призначенням
причому це не на краще бо сто відсотково ніхто незнає куди витратимо наприклад селітру яку придбали наперед поки ціна доступна, а потім так точно вже потрібно уточнювати . Виправляти січень це утопія так як тоді всі подальші деки потрібно уточнювати , а по питомій вазі це не помилка , податковій потрібно буде пояснювати що таке рішення підприємства і воно не суперечить закону
У мене в мінусі грудня 2015 був податковий кредит за отримані послуги по посіву пшениці, а мінус я переніс по питомій вазі на сою, при цьому питома вага сої - 100 %.
В законі нажаль нічого не сказано, як розподіляти мінус 2015 року.
Ще в мене частина мінусу грудня 2015 року сформувалася за рахунок мінуса вересня 2015 року.
У вересні в мене були податкові зобов'язання від реалізації сої та податковий кредит і по сої (там в основному мінус з попередніх періодів), і по пшениці (там був ПК за придбане в вересні насіння пшениці, добрива під пшеницю). Вийшло так, що податкові зобов'язання вересня не "з'їли" всього вересневого податкового кредиту і цей мінус перейшов спочатку до жовтневої деки, а потім і до грудневої.
І от по якому принципу розподіляти цей мінус?
Чи можу я вирішити, що у вересні 2015 податкові зобов'язання від продажу сої "з'їли" саме податковий кредит по пшениці? Чи там треба було хронологічний принцип застосовувати, і вважати, що в першу чергу "з'їдається" більш давній податковий кредит?
Не морочте собі голову з правильним розподілом ПКредиту .в змінах до ПКодексу передбачено не застосовувати щтрафних санкцій за неправильний розподіл Пкредиту в 2016р.
Але ж доплатити в бюджет потрібно буде в будь-якому випадку. І вже платити мабуть потрібно буде всі 100 %, а якщо в січні почне діяти закон, відповідно до якого штрафні санкції не будуть застосовуватись, то до подачі грудневої деки можна буде все поправити і доплатити виходячи з принципу 50/50.
Не збільшується ліміт для реєстрації податкових накладних. Гроші вчора кинув, на акумуляційний в Авалі вже половина впала, а ліміту не добавило.
В електронному кабінеті платника податку я бачу, що гроші перераховані на 3752.
А на гарячій лінії кажуть, не ви один такий)))
Вчора 27-го грудня поповнили рахунок в СЕА для того щоб зареєструвати податкову накладну. Наші 15% вернулися на спец.рахунок. А інформаціїї у ДФС до сьогодні немає.! Закінчується строк регістрації накладної. Підкажіть що робити? Дякую всім, хто відповість.