Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
fgrubin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

Kassy79 писав:
fgrubin писав:Можливо ще внесуть зміни в постанову КМУ, бо який же тоді був сенс в прийнятих змінах в ПКУ?)))))
Та й у п. 28 постанови КМУ йдеться про "анулювання реєстрації платника податку - суб’єкта спеціального режиму оподаткування або виключення платника податку з реєстру суб’єктів спеціального режиму оподаткування", а в нашому випадку взагалі реєстр суб’єктів спеціального режиму оподаткування зникає по причині скасування спецрежиму для всіх. Постанова КМУ взагалі не урегульовує сьогоднішню ситуацію.
В даному випадку як раз і відбувається виключення платника податку з реєстру суб’єктів спеціального режиму оподаткування. А зникає реєстр чи ні, то вже нас не стосується
А постанова не урегульовує сиитуацію, а пояснює як перераховувати кошти після виключення підприємства з реєстру субєктів спецрежиму
В будь-якому разі, додаткові електронні рахунки вже заблоковані і перераховувати на них кошти не можна. Хоча навіщо тоді було вносити зміни до ПКУ...
А на мою думку, нас не виключають з реєстру, бо він зникає разом з підприємствами))))

Kassy79
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 13 разів
Подякували: 64 рази

Повідомлення Kassy79 »

fgrubin писав:А на мою думку, нас не виключають з реєстру, бо він зникає разом з підприємствами))))
ДФС у своїх листах, що стосуються закінчення дії спецрежиму, пише про виключення сільгосппідприємств з реєстру суб'єктів спецрежиму. Оформлюється таке виключення рішенням за формою 6-РСС. Наприклад, лист від 28.12.16 р. № 41270/7/99-99-08-01-01-17

Хоча у даному випадку це і не має принципового значення...

До речі, громадські організації по аграрним питанням підключилися до цього питання. Фейсбук пестрить закликами, оформленими офіційними листами, до Міністра фінансів, голови ДФС та ДКУ щодо розблокування додаткових електронних рахунків спецрежимників.
Так що, можливо ще не все втрачене...

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

У фейсбуці запитав про це депутата Кірша, він відповів:
Я вообще считаю, что НДС - самый коррупционный налог. Но Запад не даёт нам его отменить.

Kassy79
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 13 разів
Подякували: 64 рази

Повідомлення Kassy79 »

fgrubin писав:У фейсбуці запитав про це депутата Кірша, він відповів:
Я вообще считаю, что НДС - самый коррупционный налог. Но Запад не даёт нам его отменить.
Змістовна відповідь по темі#=d>

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

Пост Южаніної в фейсбуці:
Щодо ситуації із блокуванням Держказначейством додаткових рахунків сільгосптоваровиробників у СЕА ПДВ.
Ця подія набула неабиякого розголосу, оскільки рахунки вже заблоковано, про що свідчить повідомлення на офіційному сайті Держказначейства від 5 січня із посиланням на листи Державна фіскальна служба України.
Виконавці так поспішали виконати Закон №1791-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році», що забули про його пряму норму, а саме: рахунки в СЕА ПДВ закриваються з дня, наступного за граничним строком сплати податкових зобов’язань за грудень 2016 року; для платників, які обрали квартальний податковий період, — за четвертий квартал 2016 року.
Нагадаю про ці дати:
- 31 січня 2017 року — для сільгосптоваровиробників, які застосовують місячний податковий період;
- 20 лютого 2017 року — для сільськогосподарських товаровиробників, які застосовують квартальний податковий період.
Тобто жодних новорічних несподіванок, які зараз підсовують платникам податків у вигляді підзаконних актів, не повинно бути. Ми навмисно в Комітеті виписували норми щодо переходу с/г-виробників зі спецрежиму на державну підтримку таким чином, щоб не спаплюжити їх дотримання з боку ДФС. Із ДФС, Мінфіном, членами профільного аграрного комітету та представниками галузі разом і виписували.
Але вийшло те, що вийшло. Фіскали нас або не почули, або зробили вигляд, що зрозуміли.
Далеко по досвід ходити не треба. Рік тому ДФС своїм листом наказала спрощенцям, дохід яких за підсумками 2015 р. перевищив 5 млн. грн., переходити на загальну систему оподаткування. Хоча в 2015 р. такий дохід не мав перевищувати суму в чотири рази більшу — 20 млн. грн.
Тоді зреагували оперативно: 20 січня ДФС відкликала свій лист від 19 січня 2016 р.
Але наступати на власні граблі ще ніхто не забороняв, тож помилки повторюються. Як кажуть, змусь ДФС Богу молитися — і лоба розшибе.
Проблемою володіємо. Ситуація під контролем. Завтра буде вжито всіх заходів для її виправлення і повернення дій відомства у законне русло.
І хочу запевнити всіх платників податків: зважаючи на помилки, які вже зроблено на законотворчому шляху, ми в Комітеті особливо пильно стежимо за імплементацією змін до Податкового кодексу.
Стежимо і реагуємо. Дякую за те, що вчасно повідомляєте про проблеми.

voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

Щодо ситуації із блокуванням Держказначейством додаткових рахунків сільгосптоваровиробників у СЕА ПДВ.
Як кажуть китайці: дебіли, сер...Чи не китайці :)

fgrubin
Высший разум
Высший разум

Повідомлення fgrubin »

Почали обзвонювати податкові інспектори і вимагають з'явитись в податкову і здати свідоцтво спецрежимника. На моє зауваження, що я вже його здав, коли отримував витяг з реєстру, запропонували здати той витяг)))))
А що ж той витяг може змінити, адже він всього на всього, відображав інфу, яка містилась у реєстрі платників ПДВ на дату його видачі)))))

Бабушка
Гений
Гений
Дякував (ла): 139 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення Бабушка »

Доброго дня! хто знає рахунки для сплати ПДВ за грудень розблокували ??? наче обіцяли ??? а свідоцтво я ще не здавала , податкова мовчить , но я думаю що як закажу витяг із реєстру тоді попросять сдать

chudo
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 18 разів
Подякували: 41 раз

Повідомлення chudo »

Бабушка писав:Доброго дня! хто знає рахунки для сплати ПДВ за грудень розблокували ??? наче обіцяли ??? а свідоцтво я ще не здавала , податкова мовчить , но я думаю що як закажу витяг із реєстру тоді попросять сдать
ні, не розблоковані, сьогодні вже були вимушені сплатити на загальний рахунок, щоб зареєструвати 28 грудня. А завтра вже "печаль"

павло56
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 28 разів
Подякували: 182 рази

Повідомлення павло56 »

Бабушка писав:Доброго дня! хто знає рахунки для сплати ПДВ за грудень розблокували ??? наче обіцяли ??? а свідоцтво я ще не здавала , податкова мовчить , но я думаю що як закажу витяг із реєстру тоді попросять сдать
Вчора перераховував -гроші не пройшли.

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”