Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

nata19121982 писав:Подскажите можно ли со спецсчета оплатить на 3751рахунок?(я вже кинула эти деньги на 3751 а их нет в витяге)что делать не знаю
Я не радив би цього робити. А банк пропустив цей платіж? У витязі кошти повинні з’явитись до кінця дня. Або через кілька днів, як було в січні зі спецрежимом, наприклад.

nata19121982
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 49 разів
Подякували: 3 рази

Повідомлення nata19121982 »

voko писав:
nata19121982 писав:Подскажите можно ли со спецсчета оплатить на 3751рахунок?(я вже кинула эти деньги на 3751 а их нет в витяге)что делать не знаю
Я не радив би цього робити. А банк пропустив цей платіж? У витязі кошти повинні з’явитись до кінця дня. Або через кілька днів, як було в січні зі спецрежимом, наприклад.
Да,гроші списалися,но га ел.рахунок не поступили,чим мені це грозить,які штрафи

luch07
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення luch07 »

MaxeHbka писав:
luch07 писав:Підскажіть,будь ласка, в МЕДКу створила по податковим накладним реєстр, але поставила "тип" скорочений. як виправити помилку і перенести податкові в реєстр для "загальної"#cray# #help#
Відкриваєте реєстр в режимі редагування, виділяєте всі накладні спочатку вкладці Отриманні або Видані, виділяєте усі Ctrl+A і видаляєте Ctrl+Y. Те саме робите в іншій вкладці. Накладні знову з'являться у вкладці Відсутні у реєстрі. Тоді додаєте накладні до Загальної декларації.

Дуже вдячна вам.

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

nata19121982 писав:
voko писав:
На мою думку суми ПДВ, які ми акумулювали на рахунку 2604 повинні бути використані виключно за цільовим призначенням. Перерахування з цього рахунка на 3751 не є таким. Кілька сторінок тому у цій темі ми вже обговорювали, колега fgrubіn, наприклад, вважає, що після 01.01.2017 р. дотримуватись такого правила не обов’язково.

fgrubin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

З 2604 гроші потрібно перерахувати на поточний рахунок.
А щодо цільового призначення, то на сьогодні немає жодної діючої норми закону, яка регламентує використання цих коштів за цільовим призначенням.
От чим керуватись сьогодні при визначенні цільового призначення?

nata19121982
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 49 разів
Подякували: 3 рази

Повідомлення nata19121982 »

voko писав:
nata19121982 писав:
voko писав: Я не радив би цього робити. А банк пропустив цей платіж? У витязі кошти повинні з’явитись до кінця дня. Або через кілька днів, як було в січні зі спецрежимом, наприклад.
На мою думку суми ПДВ, які ми акумулювали на рахунку 2604 повинні бути використані виключно за цільовим призначенням. Перерахування з цього рахунка на 3751 не є таким. Кілька сторінок тому у цій темі ми вже обговорювали, колега fgrubіn, наприклад, вважає, що після 01.01.2017 р. дотримуватись такого правила не обов’язково.
я теж так вважала поки не почитала вчора форум,скажіть а на які штрафи розраховувати,бо не можу знайти в неті де чітко написано скільки штраф

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

fgrubin писав: От чим керуватись сьогодні при визначенні цільового призначення?
Традицією, наприклад.

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

nata19121982 писав: я теж так вважала поки не почитала вчора форум,скажіть а на які штрафи розраховувати,бо не можу знайти в неті де чітко написано скільки штраф

http://www.iaf.kiev.ua/actual/1704-poda ... ml?start=2
1) ДПСУ уточнила, що санкції за нецільове використання «спецрежимних» коштів, зокрема, можуть застосовуватися, якщо закумульована на спецрахунку сума ПДВ не спрямована на відшкодуван­ня суми податку, сплаченої (нарахованої) поста­чальнику на вартість виробничих факторів, а також на інші виробничі цілі (за наявності залишку);

2) Не вважатиметься порушенням цільового використання, якщо сільськогосподарське підприємство де­кларує до сплати на спецрахунок суму меншу, ніж фактично сплачує та використовує за цільовим призначенням (слід зазначити, що у разі зайвого або по­милкового перерахування коштів на спецрахунок зазначені кошти поверненню не підлягають // підрозд. 130.34 ЄБПЗ);

3) Якщо сільськогосподарське підприємство занижує суму ПДВ у декларації з ПДВ (скороченій), то відповідальність за нецільове використання не настає. Застосовується лише штраф за самостійне визначення податковим органом суми податкового зобов’язання (п.123.1 статті 123 ПКУ).

петрович
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 31 раз

Повідомлення петрович »

Підкажіть будь ласка!!! До загальної декларації за січень подаємо дод 2,дод 5, більш ніякі додатки не потрібно? в січніі всього 1 отримана под.накладна та ряд.21 за грудень заповнений.

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

петрович писав:Підкажіть будь ласка!!! До загальної декларації за січень подаємо дод 2,дод 5, більш ніякі додатки не потрібно? в січніі всього 1 отримана под.накладна та ряд.21 за грудень заповнений.
У мене ще був додаток 1 - через розрахунок коригування. А так більш нічого - Декларація, додаток 2, додаток 5.

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”