Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
Денис Тарасюк
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 10 разів

Повідомлення Денис Тарасюк »

павло56 писав: Бачу що з спецрежимом запутались .через те що звязали спецрахунок 2604 з бухгалтерським рахунком 48 (цільове фінансування)Робив так: К-т 48рах =строка 18.1 Декларації. Д-т рах 48 закривається в кінці року на К-т рах 79. А на рах 2604 можете перераховувати необмежену суму але не меншу чим К-т 48 рах. Головне щоб з рах2604 гроші витрачались по призначенню. Наприклад на підприємствах де веду облік в Кабінеті платника бачу великі суми переплат по спецрахунку ПДВ. Ну і що ? Хіба переплата заборонена.Знаю що це не зовсім відповідає "мудрим "інструкціям податківців (корті доводять до тупіка)., але= здоровому глузду і простоті .
Цілком згідний з Вами, я теж так робив. Тільки я на 79 рахунок закривав щомісяця частинами, а не в кінці року. Але суть не міняється.
Починаючи з 2016 році ще простіше робив. Показував сплату спец ПДВ як Дт 6412 Кт 311, а коли частина (15% чи 50%) поверталася, то Дт 313 Кт 719. Переплати по спец ПДВ в балансі немає. Все одно нею вже не скористатися.

Юлия11
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 435 разів
Подякували: 31 раз

Повідомлення Юлия11 »

Так нараховувати ПЗ і складати на них ПН на суму ПДВ, що сплачена з спецрахунку 2604 в складі оплати за товари, не потрібно? Хтось нараховує такі ПЗ, які ще є думки з цього приводу? Я скоро посідію від цих змін в законодавстві...

павло56
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 28 разів
Подякували: 182 рази

Повідомлення павло56 »

Юлия11 писав:Так нараховувати ПЗ і складати на них ПН на суму ПДВ, що сплачена з спецрахунку 2604 в складі оплати за товари, не потрібно? Хтось нараховує такі ПЗ, які ще є думки з цього приводу? Я скоро посідію від цих змін в законодавстві...
Щось не зовсім зрозуміле запитання . ПЗ(податкові зобовязання) складаютья на реалізовану продукцію . а не на покупну.

Юлия11
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 435 разів
Подякували: 31 раз

Повідомлення Юлия11 »

павло56 писав:
Юлия11 писав:Так нараховувати ПЗ і складати на них ПН на суму ПДВ, що сплачена з спецрахунку 2604 в складі оплати за товари, не потрібно? Хтось нараховує такі ПЗ, які ще є думки з цього приводу? Я скоро посідію від цих змін в законодавстві...
Щось не зовсім зрозуміле запитання . ПЗ(податкові зобовязання) складаютья на реалізовану продукцію . а не на покупну.
Вибачаюсь, незрозуміло написала. В Інструкції з ПДВ є пункт:
"Сума податку на додану вартість, що справляється при придбанні за рахунок коштів цільового фінансування товарів, послуг, необоротних активів включається до складу податкового кредиту і одночасно нараховується податкове зобов’язання з податку на додану вартість, яке відображається за дебетом рахунку 48 «Цільове фінансування і цільові надходження» і кредитом субрахунку 641 «Розрахунки за податками», аналітичний рахунок «Розрахунки за податком на додану вартість».

{Абзац другий пункту 9 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства фінансів № 1025 від 16.11.2015}

Мене цікавить, якщо я зі спецрахунку 2604 придбаваю товари, в т.ч. ПДВ, то чи повинна я одночасно нарахувати на цей ПК ПЗ відповідно до вищевказаної норми законодавства і скласти под. накладну. Думка Бабушки, що не потрібно. Хочу уточнити ще думки інших бухгалтерів, бо маю сумніви.

voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

Юлия11 писав:
павло56 писав:
Вибачаюсь, незрозуміло написала. В Інструкції з ПДВ є пункт:
"Сума податку на додану вартість, що справляється при придбанні за рахунок коштів цільового фінансування товарів, послуг, необоротних активів включається до складу податкового кредиту і одночасно нараховується податкове зобов’язання з податку на додану вартість, яке відображається за дебетом рахунку 48 «Цільове фінансування і цільові надходження» і кредитом субрахунку 641 «Розрахунки за податками», аналітичний рахунок «Розрахунки за податком на додану вартість».

{Абзац другий пункту 9 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства фінансів № 1025 від 16.11.2015}

Мене цікавить, якщо я зі спецрахунку 2604 придбаваю товари, в т.ч. ПДВ, то чи повинна я одночасно нарахувати на цей ПК ПЗ відповідно до вищевказаної норми законодавства і скласти под. накладну. Думка Бабушки, що не потрібно. Хочу уточнити ще думки інших бухгалтерів, бо маю сумніви.
Нас це не стосується, не переживайте. Там ідеться про роботи, товари і послуги,
які не призначаються для їх подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку
Читайте весь пункт 9, а також перейдіть за посиланнями до першоджерел:

http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0284-97

http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z14 ... aran41#n41

lana1***
ПрофиПрофи

Повідомлення lana1*** »

Доброго дня. Будь ласка,напишіть код УКТЗ пшениці та ячменю,терміново. Дуже дякую

Татьяна Т.
Гений
Гений
Дякував (ла): 218 разів
Подякували: 139 разів

Повідомлення Татьяна Т. »

пшениця1001, ячмінь 1003.

lana1***
ПрофиПрофи

Повідомлення lana1*** »

Дуже дякуюПН на пшеницю зареєструвалась, на ячмінь код 1003 не зареєстровано,причина відсутній такий код в довіднику УКТЗ......чи стикався хтось з таким? Як бути?

fgrubin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

Хто щось чув про використання коштів з 2604? Бо ще й досі висять поки що в мене вони з 30 січня там.
Гаряча лінія відповіді не дає на сьогодні.

павло56
Оракул
Оракул
Подякували: 182 рази

Повідомлення павло56 »

fgrubin писав:Хто щось чув про використання коштів з 2604? Бо ще й досі висять поки що в мене вони з 30 січня там.
Гаряча лінія відповіді не дає на сьогодні.
На покупку матеріальних цінностей не буде помилкою. В мене була сума менше 100грн , то відправив на поточний рахунок.

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”