Тобто, 315 у мене має бути чистий, бо практично відразу ці гроші списуються на заборгованість, і тут моє початкове питання, як це все правильно відобразити в 1сЛюдмилаВас писав: ↑23 березня 2021, 08:16У вас на СЕА ПДВ- заборгованість, тепер зрозуміло чому не хватає ліміта, хоча від"ємне значення тянеться, шось це я і підозрювала. Більш за все це проблема попереднього бухгалтера, який невірно сплачував ПДВ- не на СЕА, а напряму на бюджетний рахунок, а при такій оплаті ліміт не збільшується. А заборгованість по СЕА висить і при кожному поповненні зразу списується все в бюджет.
бух.проводки НДС
-
ЛюдмилаВас
- Высший разум

- Дякував (ла): 119 разів
- Подякували: 286 разів
А це все невірно(а невірне навіть не знаю як відображати. У вас зараз до сплати по Декларації немає нічого- а з СЕА все рівно списується, бо борг висить. Щоб все вирівняти, потрібно погасити всю заборгованість в СЕА, тоді на бюджетному буде переплата- і цю переплату вертати на р/р....Мира4181 писав: ↑23 березня 2021, 09:20Тобто, 315 у мене має бути чистий, бо практично відразу ці гроші списуються на заборгованість, і тут моє початкове питання, як це все правильно відобразити в 1сЛюдмилаВас писав: ↑23 березня 2021, 08:16У вас на СЕА ПДВ- заборгованість, тепер зрозуміло чому не хватає ліміта, хоча від"ємне значення тянеться, шось це я і підозрювала. Більш за все це проблема попереднього бухгалтера, який невірно сплачував ПДВ- не на СЕА, а напряму на бюджетний рахунок, а при такій оплаті ліміт не збільшується. А заборгованість по СЕА висить і при кожному поповненні зразу списується все в бюджет.
- Хмель
- Гений

- Дякував (ла): 288 разів
- Подякували: 160 разів
для початку варто з"ясувати щото за заборгованість (якщо вона реальна, то мала б бути у Вас на 6412) та як вона в СЕА виникла, чому і як її закрити, якщо то технічна помилка, бо з того що Ви пишите (про Ваші розрахунки по ПДВ) то дійсно невірноЛюдмилаВас писав: ↑23 березня 2021, 09:40А це все невірно(а невірне навіть не знаю як відображати. У вас зараз до сплати по Декларації немає нічого- а з СЕА все рівно списується, бо борг висить. Щоб все вирівняти, потрібно погасити всю заборгованість в СЕА, тоді на бюджетному буде переплата- і цю переплату вертати на р/р....Мира4181 писав: ↑23 березня 2021, 09:20Тобто, 315 у мене має бути чистий, бо практично відразу ці гроші списуються на заборгованість, і тут моє початкове питання, як це все правильно відобразити в 1сЛюдмилаВас писав: ↑23 березня 2021, 08:16У вас на СЕА ПДВ- заборгованість, тепер зрозуміло чому не хватає ліміта, хоча від"ємне значення тянеться, шось це я і підозрювала. Більш за все це проблема попереднього бухгалтера, який невірно сплачував ПДВ- не на СЕА, а напряму на бюджетний рахунок, а при такій оплаті ліміт не збільшується. А заборгованість по СЕА висить і при кожному поповненні зразу списується все в бюджет.
наберіть податкову можливо вони прояснять ситуацію, але ,будь ласка відпишіться, цікаво ж
- Ребекка
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 7198 разів
- Подякували: 2402 рази
Мира4181 писав: ↑23 березня 2021, 07:56Nelli-Nelli писав: ↑22 березня 2021, 14:56а що у вас робиться в стані розрахунків? подивіться картку по ПДВ.Мира4181 писав: ↑22 березня 2021, 12:23
16.03.2021 15:45 2-списання коштів Сума транзакції 40 261,00 Залишок на рахунку 27 239,00 Сума заборгованості 287 197,00
16.03.2021 15:45 2-списання коштів Сума транзакції 27 239,00 Залишок на рахунку 0,00 Сума заборгованості 287 197,00
16.03.2021 15:45 1-зарахування коштів Сума транзакції 67 500,00 Залишок на рахунку 67 500,00 Сума заборгованості 287 197,00
27.01.2021 12:45 2-списання коштів Сума транзакції 15 000,00 Залишок на рахунку 0,00 Сума заборгованості 354 697,00
15.01.2021 11:45 1-зарахування коштів Сума транзакції15 000,00 Залишок на рахунку 15 000,0 Сума заборгованості 345 041,00
Це типу скріншот))Лише зараз бачу, що ці попвнення рахунку зменшують суму боргу, але і залишок на рахунку постійно зменшується. Я навчалася на курсах по бухгалтерії і лектор сказала, що оборотка по 6412 має йти з декларацією, а не з ЕК, тому я і заварила всю цю кашу... а зараз розумію, що сума боргу в мене ніяк не відображається в 1с. Проте ці 2 мої поповнення рег ліміту не мають висіти на 315 рахунку як видно по "скріншоту"
Ось і знайшли де собака заритаХмель писав: ↑23 березня 2021, 09:53для початку варто з"ясувати щото за заборгованість (якщо вона реальна, то мала б бути у Вас на 6412) та як вона в СЕА виникла, чому і як її закрити, якщо то технічна помилка, бо з того що Ви пишите (про Ваші розрахунки по ПДВ) то дійсно невірноЛюдмилаВас писав: ↑23 березня 2021, 09:40А це все невірно(а невірне навіть не знаю як відображати. У вас зараз до сплати по Декларації немає нічого- а з СЕА все рівно списується, бо борг висить. Щоб все вирівняти, потрібно погасити всю заборгованість в СЕА, тоді на бюджетному буде переплата- і цю переплату вертати на р/р....
наберіть податкову можливо вони прояснять ситуацію, але ,будь ласка відпишіться, цікаво ж![]()
-
barash_vn
- Гений

- Дякував (ла): 186 разів
- Подякували: 80 разів
Доброго дня ! Трішки може не по темі. Підприємство продає основні засоби. Залишкова вартість - 24 000 .00 грн. Цікавить сума ПДВ - вона вже буде в складі залишкової вартості , тобто 4000,00 грн.??? Чи 24000 + 20% (тобто 4800,00 грн.) ???
Заплуталась
Допоможіть будь ласка

Заплуталась
Допоможіть будь ласка
- Орлов
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 17 разів
- Подякували: 317 разів
24000 + 20% (тобто 4800,00 грн.)
Стаття 188. Порядок визначення бази оподаткування в разі постачання товарів/послуг
188.1. База оподаткування операцій з постачання товарів/послуг визначається виходячи з їх договірної вартості з урахуванням загальнодержавних податків та зборів (крім акцизного податку на реалізацію суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, що справляється з вартості послуг стільникового рухомого зв’язку, податку на додану вартість та акцизного податку на спирт етиловий, що використовується виробниками - суб’єктами господарювання для виробництва лікарських засобів, у тому числі компонентів крові і вироблених з них препаратів (крім лікарських засобів у вигляді бальзамів та еліксирів).
При цьому база оподаткування операцій з постачання товарів/послуг не може бути нижче ціни придбання таких товарів/послуг, база оподаткування операцій з постачання самостійно виготовлених товарів/послуг не може бути нижче звичайних цін, а база оподаткування операцій з постачання необоротних активів не може бути нижче балансової (залишкової) вартості за даними бухгалтерського обліку, що склалася станом на початок звітного (податкового) періоду, протягом якого здійснюються такі операції
Стаття 188. Порядок визначення бази оподаткування в разі постачання товарів/послуг
188.1. База оподаткування операцій з постачання товарів/послуг визначається виходячи з їх договірної вартості з урахуванням загальнодержавних податків та зборів (крім акцизного податку на реалізацію суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, що справляється з вартості послуг стільникового рухомого зв’язку, податку на додану вартість та акцизного податку на спирт етиловий, що використовується виробниками - суб’єктами господарювання для виробництва лікарських засобів, у тому числі компонентів крові і вироблених з них препаратів (крім лікарських засобів у вигляді бальзамів та еліксирів).
При цьому база оподаткування операцій з постачання товарів/послуг не може бути нижче ціни придбання таких товарів/послуг, база оподаткування операцій з постачання самостійно виготовлених товарів/послуг не може бути нижче звичайних цін, а база оподаткування операцій з постачання необоротних активів не може бути нижче балансової (залишкової) вартості за даними бухгалтерського обліку, що склалася станом на початок звітного (податкового) періоду, протягом якого здійснюються такі операції
З повагою А.Орлов
– Коли ви вперше усвідомили, що ви бухгалтер?
– Дешева бухгалтерія дорого коштує.
- dura Lex, sed Lex (Закон суворий, але це закон)
– Коли ви вперше усвідомили, що ви бухгалтер?
– Дешева бухгалтерія дорого коштує.
- dura Lex, sed Lex (Закон суворий, але це закон)
Здравствуйте
Помогите пожалуйста
Выписали счёт на услуги. Спустя время оказалось, что нужно количество 1 а не 2. Сделала корректировку в медке. А вот как отобразить правильно в 1с не знаю
Я считаю не правильно редактировать сам счёт на нужное количество. Нужно правильно отобразить в этом периоде. Перерыла весь интернет, все только про товар. А за услуги не нашла
Или все таки просто отредактировать счёт и акт и не усложнять?
Помогите пожалуйста
Выписали счёт на услуги. Спустя время оказалось, что нужно количество 1 а не 2. Сделала корректировку в медке. А вот как отобразить правильно в 1с не знаю
Я считаю не правильно редактировать сам счёт на нужное количество. Нужно правильно отобразить в этом периоде. Перерыла весь интернет, все только про товар. А за услуги не нашла
-
Nelli-Nelli
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 398 разів
- Подякували: 906 разів
сам рахунок не формує проводки.alin_ok писав: ↑12 липня 2021, 16:37Здравствуйте
Помогите пожалуйста![]()
Выписали счёт на услуги. Спустя время оказалось, что нужно количество 1 а не 2. Сделала корректировку в медке. А вот как отобразить правильно в 1с не знаю![]()
Я считаю не правильно редактировать сам счёт на нужное количество. Нужно правильно отобразить в этом периоде. Перерыла весь интернет, все только про товар. А за услуги не нашла![]()
ПДВ теж попадає в оборотку загальною сумою по першій події.
Виписана ПН на оплату рахунку (як сплачено? з посиланням на рахунок чи по договору?) чи виписаний неправильно акт Вам сформував проводки по ПДВ?
розрахунок ведете в розрізі документів розрахунку чи по договору вцілому?
Тут куча варіантів і нюансів.
який документ сформував ПЗ?
- Ребекка
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 7198 разів
- Подякували: 2402 рази
В 2018 році, щоб зменшити прибуток до декларації не були включені податкові накладні. Зараз керівництво хоче отримати відшкодування по ним. Можна їх включити в декларацію з ПДВ і в доходи?