Олег Лысенко писав:
Со Львовской пришел ответ, что у них нет информации по данному вопросу и переслали в городскую, а городская ответила что у них нет информациии отправила на Львовскую.
Ой, насмешили...))) Вернее, улыбаюсь на все 32 зуба..))) Мир тесен...#g_haha#
Вспомнила "переломный момент", когда городская ВПЕРВЫЕ "взбрыкнулась" против Главной. Налоговый кодекс не предусматривает возможности вышестоящей ГНА пересылать ниже запрос налогоплательщика для дачи ему ответа.
ГНА "по инерции", пользуясь своей властью, "скидывала" "неудобные" запросы вниз.
До Налогового кодекса это практиковала и городская ГНА. Теперь, слава Богу, явно после того случая, все как положено - кому пришел запрос, тот в основном и отвечает.
Олег Лысенко писав:
_______
1. Чи є об’єктом оподаткування ПДВ поставка «Ліцензійна правовикористання програмного забезпечення» в Україні, якщо програмне забезпечення Російського виробництва?
Вообще-то, правильнее было в запросе указать, что осуществляется операция по ПЕРЕДАЧЕ...ПРАВА на использование программы, которое "закреплено" таким-то видом лицензии...
У нас были тоже аналогичные запросы... Если мне память не изменяет (давно не влазила в этот вопрос), то в данном случае Вы передаете "покупателю" не товар, с которым он может делать все, что захочет (типа, продать), он может его лишь ИСПОЛЬЗОВАТЬ. И платежи за это ИСПОЛЬЗОВАНИЕ - обычное роялти, которое не являются объектом обложения НДС...
Это, так, навскидку...Не зря говорят: "Мои года - мое богатство"...)))
Олег Лысенко писав:
1. Чи є об’єктом оподаткування ПДВ поставка «Ліцензій на право використання програмного забезпечення» в Україні, якщо програмне забезпечення Російського виробництва?
2. Чи є об’єктом оподаткування ПДВ імпорт послуг у вигляді ліцензій програмного забезпечення ( послуг постачання програмного забезпечення) у Російської компанії, якщо місце поставки згідно 186.3 Україна?
Ой, вспомнила...
Я в то время как раз тусовалась на форуме ГНА...
И у меня девченки как раз из Печерской просили скинуть им мой ответ на аналогичный запрос, присланный им...#g_haha#
Правда, не помню в каком месяце это было...
Может быть на запросы, которые к ним уже приходили после Вашего запроса, они и давали...правильные ответы...
lblb_lblb писав:
Потом было как обещано второе письмо ....... общее вступление "взагалі по загалях" и ВНИМАНИЕ ОТВЕТ:
Додатково повідомляємо, що роз'яснення з даного питання розміщено на WEB-сайті ДПА України в рубриці "Єдина база податкових знань" банеру "Інформаційно-довідковий департамент" ....
И ВСЕ .....
Ну, мы тоже часто практиковали ДОПИСЫВАТЬ такую фразу, но сам ответ-то был.
Была "установка" вышестоящей именно на то, чтобы ПОСЛЕ ответа ГНИ именно дописывали фразу о наличии такого ответа в "Единой базе налоговых знаний".
Правда, дописывали, если давался ответ, аналогичный тому, который был в Базе...
Но таких ответов тогда в базе было "раз, два и ... обчелся"...
В основном приходилось самим выводить...
Да, ТОГДА Печерке не повезло...Я видела как-то сводную таблицу, в которой давалась инфа о количестве запросов, полученных всеми 10-тью районами.
У нас было намного меньше. Может быть поэтому нам было легче...
Не было ответа по сути. Была цитата из НКУ в общем.... Просто цитата, а потом фраза о наличии ответа в базе. Ищите ... Даст бог сами разберетесь ....
lblb_lblb писав:
В комментируемом Наказе есть такие ответы:
Я сам приказ лишь...пробежала глазами...
Усиленно, до каждой запятой, я его буду изучать все же в дневное время (вечерами давление лупит, потому мозг работает не на все 100%).
Как буду готова я все же вернусь к Вашему вопросу более конкретно...
lblb_lblb писав:
В комментируемом Наказе есть такие ответы:
Я сам приказ лишь...пробежала глазами...
Усиленно, до каждой запятой, я его буду изучать все же в дневное время (вечерами давление лупит, потому мозг работает не на все 100%).
Как буду готова я все же вернусь к Вашему вопросу более конкретно...
Буду ОЧЕНЬ благодарна за Ваше мнение!!! Очень радует факт наличия специалистов по другую сторону "баррикад". Спасибо огромное за желание помочь !!!
nachfin писав:Я то считаю, но Вам то єто не поможет)))
Кстати, в подтверждение моего мнения вопрос
если налоговой льготой считать только льготы предоставленные, утрированно, "отдельным компаниям", то почему ОТЧЕТ ПО ЛЬГОТАМ делают ВСЕ???#swoon#
Это малый аргумент...
Вспомните, что в ЭТОМ отчете и перечисления в пенсионный фонд были (которые являются затратной частью)...
Это не отчет- это винегрет какой-то..)))
Олег Лысенко писав:
_______
1. Чи є об’єктом оподаткування ПДВ поставка «Ліцензійна правовикористання програмного забезпечення» в Україні, якщо програмне забезпечення Російського виробництва?
Вообще-то, правильнее было в запросе указать, что осуществляется операция по ПЕРЕДАЧЕ...ПРАВА на использование программы, которое "закреплено" таким-то видом лицензии...
У нас были тоже аналогичные запросы... Если мне память не изменяет (давно не влазила в этот вопрос), то в данном случае Вы передаете "покупателю" не товар, с которым он может делать все, что захочет (типа, продать), он может его лишь ИСПОЛЬЗОВАТЬ. И платежи за это ИСПОЛЬЗОВАНИЕ - обычное роялти, которое не являются объектом обложения НДС...
Это, так, навскидку...Не зря говорят: "Мои года - мое богатство"...)))
Нет, мне явно кажется иногда, что у меня уже склероз...))) Явно придуриваюсь..)))
Сейчас пошла на сайт нашей вышестоящей. Там статейка по поводу этого налогового разъяснения: http://kyiv.minrd.gov.ua/media-ark/news-ark/114676.html Постачальникам програмної продукції роз’яснено порядок користування пільгою з ПДВ…
Відповідну узагальнюючу консультацію оприлюднили в Міндоходів
Головне управління Міндоходів у м. Києві повідомляє, що наказом Міністерства доходів і зборів України від 07.10.2013 року №536 затверджено Узагальнюючу податкову консультацію щодо особливостей оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання програмної продукції.
Так, податкові пільги зі сплати податку на додану вартість для операцій з постачання програмної продукції розповсюджуються не тільки на суб’єктів індустрії програмної продукції.
Згідно із Узагальнюючою консультацією, операції з постачання програмної продукції з переданням права власності на таку продукцію звільняються від оподаткування податком на додану вартість незалежно від того, чи постачається така продукція на матеріальних носіях, чи передається покупцеві іншим шляхом (з використанням мережі Інтернет, електронною поштою тощо).
Крім того, для застосування пільги не має значення кількість етапів постачання програмної продукції від особи, яка її створила, до останнього покупця (споживача), якщо на цих етапах відбувається перехід права власності на програмну продукцію (згідно договору про передання виключних майнових прав інтелектуальної власності). На всіх етапах в ланцюгу постачань програмної продукції операції з такого постачання звільняються від податку на додану вартість.
Не оподатковуються податком на додану вартість і операції з постачання програмної продукції від нерезидента резиденту на митну територію України та від резидента нерезиденту.
Операції з постачання окремих компонентів програмної продукції, на основі, або за допомогою яких створюється певна програмна продукція, або які можуть діяти як самостійні комп’ютерні програми, також звільняються від оподаткування ПДВ.
Операції з надання права на користування програмною продукцією на підставі ліцензійного (субліцензійного) договору не підлягають оподаткуванню ПДВ у разі отримання оплати у грошовій формі, оскільки плата за надання права користування комп’ютерною програмою як об’єктом авторського права, яку користувач сплачує на підставі ліцензійного (субліцензійного) договору, є роялті.
Разом з тим, операції з постачання послуг (виконання робіт) із розробки програмної продукції чи її компонентів не звільняються від оподаткування ПДВ.
Нагадаємо, що пільговий режим оподаткування ПДВ для операцій з постачання програмної продукції запроваджено тимчасово, з 1 січня 2013 до 1 січня 2023 року.