Так, в загальну. Ми аналогічну операцію в минулих періодах включали в ПЗ по загальній.#smile3#Nataska писав:Доброго дня.
Забігаючи наперед, ми у березні проадали трактор, в яку декларацію це включити? Я, так думаю, в загальну?
Спецрежим НДС с/х
-
- Мастер
- Дякував (ла): 57 разів
- Подякували: 11 разів
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 7078 разів
- Подякували: 1729 разів
р.23 не заповнюєте, відключаєте автоматичний розрахунок. можливо на наступний місяць буде вже все коректно відображатись.Ksena_K писав:Формировала декларацию в Медке, так вот, если ставлю 22, то чтобы значение попало в 24 заполняла рядок 22.1, если его не заполять, то 19-22-23-23.3-24LyudMila76 писав:Ви запонюєте р.19 =355 р.22 =355 р.24=355 , це якщо маєте тільки мінус по лютнеій Декларації.лулу2000 писав:Подскажите пожалуйста! Сельхоз на спецрежиме. Декларация скорочена. Первый минус в 02/2015 (пока; еще не уточняла) стр 19 =335 Как правильно заполнить в III разделе все остальное? 19=22=23=23,3=24 или 19=22=24 Или еще есть варианты? Например 19=22=22,1=24. Я совсем запуталась.
-
- Светоч Мысли
Так в загальну, але коли при придбанні Ви включали под.накл. до ПК скороченої Деки, то потрібно було коригувати спец.Деку і недоамортизовану частину зг.бух.довідки переносити до ПК Загальної Деки, тепер, принаймі для себе я ще не зовсім зрозуміла, що я маю робити з ПК, по придбаній с.г техніці в разі її продажу.Julidem писав:Так, в загальну. Ми аналогічну операцію в минулих періодах включали в ПЗ по загальній.#smile3#Nataska писав:Доброго дня.
Забігаючи наперед, ми у березні проадали трактор, в яку декларацію це включити? Я, так думаю, в загальну?
Спецрежим(скорочена ПД). Не проведены по кредиту НН за 2014: июль-дек. Как правильно сделать уточненку: ОДНУ за дек/2014 и туда включить всё или же делать ОТДЕЛЬНЫЕ уточненки за каждый месяц?
-
- Оракул
- Дякував (ла): 107 разів
- Подякували: 33 рази
Питання і в тему і не в тему, але по пошуку не знайшов щось подібного на форумі. Попросили почитати Акт вже написаний фіскалами і висловити свою думку. Те що мені було зрозуміло я озвучив, але так як із с/г виробниками пересікаєшся не часто, то деякі питання залишились і хотів би почути думку більш профільних працівників.
1. в 2011 р. ТОВ "А" ще було на загальній системі оподаткування і в березні 2011 р. отримало попередню оплату за пшеницю від свого засновника ( одне з підприємств по переробці зерна - ПАТ "КХП", форма власності не державна. ). Отриману оплату по Декларації з ПДВ відобразило в ПК за березень 2011 р. З січня 2012 р. ТОВ "А" переходить на спеціальний режим оподаткування - стає платником ФСП. Так як пшеницю за попередньо отриману оплату засновнику ПАТ "КХП" так і не було відвантажено, то в лютому 2012 р. робиться коригування на цю суму і знімається з ПК. Так як в березні 2011 р. ТОВ "А" подавало лише загальну Деку (вона була одна на той час ), то і коригування відобразили по загальній в лютому 2012 р. ДПІ вважає, що так як вже є і спеціальна Декларація по ПДВ, то і коригування потрібно було відобразити в ній у лютому 2012 р. На заперечення, що аби товариство відвантажило б пшеницю до січня 2012 р., то зобовязання б пройшло по загальній, а не спеціальній (котрої ще не було на той час) інспектор ніяк не відреагував і сказав, що він правий і донарахував 80 тис. грн. основного податку. Розсудіть хто правий в цій ситуації.!?
2. в 2012 р. ТОВ"А" реалізує зерно кукурудзи для кормових цілей (потім з нього роблять комбікормові суміші) своєму засновнику, але в одних місяцях ціна становить без ПДВ 1400 грн. за 1 т., в іншому - 1100.0 грн. і інспектор сказав, що товариством не дотримані мінімальні інтервенційні ціни в 2012 р. ( з ПДВ вони визначені в розмірі 1500.0 грн.) і на цій різниці донараховують ще 150 тис. грн. основного платежу. В договорі прописано стандартно, що ціна визначається відповідно до зазначеної в видатковій накладній виходячи з сорту кукурудзи і т.п. Чи розповсюджується дія мінімальної інтервенційної ціни на цю ситуацію, чи вона діє лише в межах держзакупок ?
3. товариство робило підсипку (ремонт) площадок де стоїть с/г техніка ( пісок + щебінь), та підїздні шляхи до деяких полів + шифер на ремонт навісу. Є акти використання та списання цих ТМЦ, доки на придбання в покупців, навіть фото цих площадок та доріг вже поліпшених цією сумішшю (на вимогу засновника ), але ДПІ знімає ПК як використані не для господарських цілей. але на мою думку це теж господарські цілі, бо по тих дорогах виїхати неможливо для с/г робіт не зробивши такої підсипки розбитих деяких доріг до полів, техніка стоїть під навісом вкритим шифером, а не під снігом та дощем - це ж не забаганка, а виробничі потреби. Тут "спеціаліст-фіскал" донараховує ще 35 тис. грн. податку.
Всі ППР будуть оскаржені спочатку в адміністративному і далі в судовому порядку, але хочу почути думку знатоків . Зазделегідь дякую
1. в 2011 р. ТОВ "А" ще було на загальній системі оподаткування і в березні 2011 р. отримало попередню оплату за пшеницю від свого засновника ( одне з підприємств по переробці зерна - ПАТ "КХП", форма власності не державна. ). Отриману оплату по Декларації з ПДВ відобразило в ПК за березень 2011 р. З січня 2012 р. ТОВ "А" переходить на спеціальний режим оподаткування - стає платником ФСП. Так як пшеницю за попередньо отриману оплату засновнику ПАТ "КХП" так і не було відвантажено, то в лютому 2012 р. робиться коригування на цю суму і знімається з ПК. Так як в березні 2011 р. ТОВ "А" подавало лише загальну Деку (вона була одна на той час ), то і коригування відобразили по загальній в лютому 2012 р. ДПІ вважає, що так як вже є і спеціальна Декларація по ПДВ, то і коригування потрібно було відобразити в ній у лютому 2012 р. На заперечення, що аби товариство відвантажило б пшеницю до січня 2012 р., то зобовязання б пройшло по загальній, а не спеціальній (котрої ще не було на той час) інспектор ніяк не відреагував і сказав, що він правий і донарахував 80 тис. грн. основного податку. Розсудіть хто правий в цій ситуації.!?
2. в 2012 р. ТОВ"А" реалізує зерно кукурудзи для кормових цілей (потім з нього роблять комбікормові суміші) своєму засновнику, але в одних місяцях ціна становить без ПДВ 1400 грн. за 1 т., в іншому - 1100.0 грн. і інспектор сказав, що товариством не дотримані мінімальні інтервенційні ціни в 2012 р. ( з ПДВ вони визначені в розмірі 1500.0 грн.) і на цій різниці донараховують ще 150 тис. грн. основного платежу. В договорі прописано стандартно, що ціна визначається відповідно до зазначеної в видатковій накладній виходячи з сорту кукурудзи і т.п. Чи розповсюджується дія мінімальної інтервенційної ціни на цю ситуацію, чи вона діє лише в межах держзакупок ?
3. товариство робило підсипку (ремонт) площадок де стоїть с/г техніка ( пісок + щебінь), та підїздні шляхи до деяких полів + шифер на ремонт навісу. Є акти використання та списання цих ТМЦ, доки на придбання в покупців, навіть фото цих площадок та доріг вже поліпшених цією сумішшю (на вимогу засновника ), але ДПІ знімає ПК як використані не для господарських цілей. але на мою думку це теж господарські цілі, бо по тих дорогах виїхати неможливо для с/г робіт не зробивши такої підсипки розбитих деяких доріг до полів, техніка стоїть під навісом вкритим шифером, а не під снігом та дощем - це ж не забаганка, а виробничі потреби. Тут "спеціаліст-фіскал" донараховує ще 35 тис. грн. податку.
Всі ППР будуть оскаржені спочатку в адміністративному і далі в судовому порядку, але хочу почути думку знатоків . Зазделегідь дякую
-
- Мастер
Коллеги, подскажите по своему опыту. С/х предприятие имеет на балансе столовую, обеды предоставляем только своим рабочим в период полевых работ. Оплату берем чисто символическую и удерживаем оплату из зарплаты. Бывший главный бухгалтер проданные обеды ставила ПЗ в загальную деку, часть потребленного газа и света ставила соотвественно в ПК той же деки. Вопрос: а почему столовую нельзя считать с/х объектом и определить ПЗ и ПК в спец. декларацию? Ведь мы кормим своих людей, занятых непосредственно в с/х работах. А как делает вы, что посоветуете? Могу я эту несчастную убыточную столовую ставить в спец, а то за эти копейки, головной боли не оберешься.
И второй вопрос заодно, если иногда в столовой питаются люди ремонтных фирм, которые например ремонтируют ферму, дорожки возле мех. мастерской, деньги они вносят наличкой в кассу предприятия. В какую декларацию отнести эту операцию ?
Благодарю за внимание.
И второй вопрос заодно, если иногда в столовой питаются люди ремонтных фирм, которые например ремонтируют ферму, дорожки возле мех. мастерской, деньги они вносят наличкой в кассу предприятия. В какую декларацию отнести эту операцию ?
Благодарю за внимание.
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 52 рази
- Подякували: 8 разів
Доброго дня!
Пыдскажіть шановні форумчани, хтось пробував перераховувати ПДВ по спец.Дек-ції на електронний рахунок?
Я ще чекаю й не перераховую, стремно...
Цікавить таке питання.
На електронному рахунку зараз сума з плюсом,
мені потрібно перерахувати туди суму по дек-ції за лютий, в той же час потрібно зареєструвати ПН за березень.
Якщо я Зареєструю ПН-на рахунку буде сума з мінусом, потім перерахую кошти на ПДВ рахунок, (там мінус не зникне)
- чи повернуть мені кошти на мій спецрахунок(так має бути тільки до 01.07)
- з 01.07 як довго мені треба буде чекати, щоб перерахувати кошти на пдв-рахунок. чи це робити в ос.день сплати чи не реєструвать ПН поки не знімуться кошти
Щось я запуталась. Допоможіть, колеги
Пыдскажіть шановні форумчани, хтось пробував перераховувати ПДВ по спец.Дек-ції на електронний рахунок?
Цікавить таке питання.
мені потрібно перерахувати туди суму по дек-ції за лютий, в той же час потрібно зареєструвати ПН за березень.
Якщо я Зареєструю ПН-на рахунку буде сума з мінусом, потім перерахую кошти на ПДВ рахунок, (там мінус не зникне)
- з 01.07 як довго мені треба буде чекати, щоб перерахувати кошти на пдв-рахунок. чи це робити в ос.день сплати чи не реєструвать ПН поки не знімуться кошти
-
- Светоч Мысли
Ваш попередній бухгалтер робила все вірно. По другому питанню так само, ПЗ по харчуванню для сторонніх осіб підуть до Загальної Декларації.Julidem писав:Коллеги, подскажите по своему опыту. С/х предприятие имеет на балансе столовую, обеды предоставляем только своим рабочим в период полевых работ. Оплату берем чисто символическую и удерживаем оплату из зарплаты. Бывший главный бухгалтер проданные обеды ставила ПЗ в загальную деку, часть потребленного газа и света ставила соотвественно в ПК той же деки. Вопрос: а почему столовую нельзя считать с/х объектом и определить ПЗ и ПК в спец. декларацию? Ведь мы кормим своих людей, занятых непосредственно в с/х работах. А как делает вы, что посоветуете? Могу я эту несчастную убыточную столовую ставить в спец, а то за эти копейки, головной боли не оберешься.
Благодарю за внимание.
-
- Светоч Мысли
До 01.07.2015р, ми працюємо без застосування формули, зараз просто сплачуєте ПДВ по скороченій Декларації, якщо у Вас вийшло до сплати за лютий на електронняй рахунок, маємо надію, що потім його швидко повернуть на Ваш спец.рахунок. Так що Ви трошки перемудрили, якщо є реалізація вже за березень, реєструєте ПН і все. Ну а з 01.07.2015 вже почнеться весь цей дурдом.#smile3#Юлия 08 писав:Доброго дня!
Цікавить таке питання.
-
- Мастер
LyudMila76, если так, то у меня ПК нааамного больше ПЗ, обеды дешевые, стоимость газа и света ого-го. Выходит минус по результату в деке, звонят с налоговой и ругаются, типа у вас не должно быть минусового значения, т.к. вы с/х предприятие и в столовой питаются ваши же работники, ставьте все в спец.деку! А иначе угрожают проверками и актами на разбирательство почему минус?LyudMila76 писав:Ваш попередній бухгалтер робила все вірно. По другому питанню так само, ПЗ по харчуванню для сторонніх осіб підуть до Загальної Декларації.Julidem писав:Коллеги, подскажите по своему опыту. С/х предприятие имеет на балансе столовую, обеды предоставляем только своим рабочим в период полевых работ. Оплату берем чисто символическую и удерживаем оплату из зарплаты. Бывший главный бухгалтер проданные обеды ставила ПЗ в загальную деку, часть потребленного газа и света ставила соотвественно в ПК той же деки. Вопрос: а почему столовую нельзя считать с/х объектом и определить ПЗ и ПК в спец. декларацию? Ведь мы кормим своих людей, занятых непосредственно в с/х работах. А как делает вы, что посоветуете? Могу я эту несчастную убыточную столовую ставить в спец, а то за эти копейки, головной боли не оберешься.
Благодарю за внимание.
Я понимаю что им конечно надо чтоб был плюс и пополнение бюджета, а мне как быть? Поставлю в спец, а потом мне впаяют проблем. Я в растерянности. Раньше по загальным у нас всегда было плюсовое значение и оплата в бюджет, пусть и небольших сумм. Я так поняла главная бухгалтер избегала этого минуса путем включения НН в разные периоды ПК, сейчас же я этого сделать не могу....