Сплата ПДВ

Розділ V ПКУ
cheho
ЗнатокЗнаток
Подякували: 1 раз

Повідомлення cheho »

Ребекка писав:
24 червня 2022, 12:03
cheho писав:
24 червня 2022, 10:29
Ребекка писав:
23 червня 2022, 11:33

тоді треба сплачувати 100К.
от якби показали в 20.1, то тоді б може і зарахували б у сплату ПЗ за попередній місяць. Здається хтось уже мав досвід на цьому форумі, але я ніколи так не робила.
Дукую за відповідь. Я декларацію за травень ще не здавав, то може ризикнути і заповнити рядок 20.1.В такий час, коли тобі хтось платить гроші якби гріх жалітися, але коли аванс приходить в останній день місяця-бухгалтеру сумно.
якщо є час, то пошукайте повідомлення про р.20,1, хтось недавно писав. Можна в особистих повідомленнях запитать, як все пройшло.
Якби мені розблокував постачальник в червні ПН на 48К, то теж так би спробувала зробити, бо за три місяці більше 200К до сплати податку :(
Але навряд чи вони встигнуть - вчора лише документи їм відправили.
Ще раз дякую. Якщо я правильно зрозумів з того, що читав, якщо проводити через рядок 20.1, то ця сума зменшує ліміт. Всерівно треба платити.

Tanyuha999
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 7 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення Tanyuha999 »

Добрий день. Поданий УР до деки за березень зі зменшенням зобов'язань до сплати. Ці зобов'язань наразі не сплачені. Рядок 18.2 УР заповнювався належним чином. В ІКП ці уточнення врахувались і борг до сплати зменшився. На казначейському в Реєстрі транзакцій цих уточнень немає, заборгованість рахує по декларації. Питання: як актуалізувати борг на казначейському рахунку? Чи можливо після 20 числа борг вирівняється? Суми значні і в підприємства нема коштів щоб закидати їх на рахунок, а потім гратися з їх поверненням. Дякую всім хто відгукнеться :stars:

Ірина74
УченикУченик
Подякували: 3 рази

Повідомлення Ірина74 »

В мене вийшла подібна ситуація. В червні була мінусова декларація і сума в межах ліміту була відправлена в 20.1 в рахунок погашення боргу за попередній місяць. С реєстра операцій сума ушла, по стану розрахунків по ПДВ вона зайшла як оплата і там боргу немає. А от по реєстру транзакцій висить борг, декларація з відшкодуванням там ніяк не проходить. Я додзвонилась до інспектора. Сказали: не звертати на це увагу. Платити далі суму по деклараціях. В кінці року кожен інспектор виявляє такі розбіжності, пишить доповідну з причиною виникнення на Київ і вони вручну такі речі прибирають.

Nelli-Nelli
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 398 разів
Подякували: 906 разів

Повідомлення Nelli-Nelli »

Ірина74 писав:
20 липня 2022, 14:33
В мене вийшла подібна ситуація. В червні була мінусова декларація і сума в межах ліміту була відправлена в 20.1 в рахунок погашення боргу за попередній місяць. С реєстра операцій сума ушла, по стану розрахунків по ПДВ вона зайшла як оплата і там боргу немає. А от по реєстру транзакцій висить борг, декларація з відшкодуванням там ніяк не проходить. Я додзвонилась до інспектора. Сказали: не звертати на це увагу. Платити далі суму по деклараціях. В кінці року кожен інспектор виявляє такі розбіжності, пишить доповідну з причиною виникнення на Київ і вони вручну такі речі прибирають.
Ваші слова Богу в ухо :g_in_love:
Я вже не знаю де перечитувать те їх ел.адміністрування(((
Перевищення, рег.ліміти, вчасно зареєстровані-невчасно- голова обертом. Ще й нервує той борг у стані розрахунків з бюджетом.
Урами повиправлялась, а чи заразується все? Чи не списуватимуть ці суми? Питання залишаються відкритими

Ребекка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 7198 разів
Подякували: 2402 рази

Повідомлення Ребекка »

хочемо надіслати лист в районну податкову, що грошей немає і можливості їх заробить теж через електронний кабінет, а там лише адреса обласної ДПС. Може я неправильно вибираю чи так воно і є?

Tanyuha999
ЗнатокЗнаток

Ірина74 писав:
Доброго дня. Підкажіть, ви в червні направляли в рахунок погашення боргу за травень (чи воєнний період), я правильно зрозуміла?

Natali8104
УченикУченик

Повідомлення Natali8104 »

Добрый день! Подскажите пожалуйста, НО по декларации за январь 2022 не было оплачено вовремя (т.е. до 02.03.2022). С какого периода будет считаться такая задолженность налоговым долгом (недоимка)? Спасибо.

Natali8104
УченикУченик

Повідомлення Natali8104 »

Ірина74 писав:
Ирина, а за какой месяц у Вас долг по НДС был?
У нас долг по декларации за январь 2022, я в мартовской декларации поставила тоже в стр.20.1, долг списался в карточке плательщика.
Вопрос: не будут ли налоговики считать эту задолженность (янв.2022) не как налоговый долг, а как неуплаченные обязательства, согл. Закона № 2260 (сплатити податки граничний термін сплати яких припадають на період з дня початку ВС (з 24.02.2022) і по день набрання чинності Законом № 2260 (по 27.05.2022) — не пізніше 31 липня.). Т.е. могут признать неправомерность ставить в стр.20.1 долг за январь в декларации за март.

Tanyuha999
ЗнатокЗнаток

Natali8104 писав:
24 липня 2022, 14:57
Ірина74 писав:
Ирина, а за какой месяц у Вас долг по НДС был?
У нас долг по декларации за январь 2022, я в мартовской декларации поставила тоже в стр.20.1, долг списался в карточке плательщика.
Вопрос: не будут ли налоговики считать эту задолженность (янв.2022) не как налоговый долг, а как неуплаченные обязательства, согл. Закона № 2260 (сплатити податки граничний термін сплати яких припадають на період з дня початку ВС (з 24.02.2022) і по день набрання чинності Законом № 2260 (по 27.05.2022) — не пізніше 31 липня.). Т.е. могут признать неправомерность ставить в стр.20.1 долг за январь в декларации за март.
І я знаходжуся в такій самій ситуації як і ви :? Коли запрацювали реєстри, в перший же день до нас телефонували з відділу боргів і просили терміново оплачувати + оплату проводити відразу на бюджетний і в призначенні платежу вказувати код 140, бо зобов'язання за воєнні періоди в податковій обліковуються вже як борги, єдине що - не буде штрафів і пені. Таку ж інформацію надали і у відділі адміністрування. То я прийшла до такого умовиводу, що якщо це вже вважається боргом, то з одного боку це правомірно рядком 20.1 погасити борг за минулими деклараціями.

Ребекка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 7198 разів
Подякували: 2402 рази

Повідомлення Ребекка »

сплата ПДВ за лютий-квітень до 31.07, то який день вважається останнім: 29.07 чи 01.08?

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”