Здравствуйте! Помогите пожалуйста! В этом году заключили новые договора аренды сх земли - пашни с физлицами, еще пока не смогли их зарегистрировать, но посеяли на этой земле и собрали сх продукцию подсолнечник (предприятие на 4-й группе един.сх налог и спецрежим обложения ндс) Как начислять ндс по этой продукции в спец сх декларацию или общую?? Может кто-то поделиться информацией? У кого были такие случаи в этом году?
Доброго дня!
Прошу допомоги у тих, хто веде облік в 1с 7.7 конфігурація для с/г підприємств.
Мені потрібно почистити продукцію в 1с, як правильно це зробити, яким документом?
Поділіться будь ласка досвідом!!!
Здравствуйте! Помогите пожалуйста! В этом году заключили новые договора аренды сх земли - пашни с физлицами, еще пока не смогли их зарегистрировать, но посеяли на этой земле и собрали сх продукцию подсолнечник (предприятие на 4-й группе един.сх налог и спецрежим обложения ндс) Как начислять ндс по этой продукции в спец сх декларацию или общую?? Может кто-то поделиться информацией? У кого были такие случаи в этом году?
Еще вопрос: я правильно понимаю, что подсолнечник будет не как наша собственная продукция - в общую декларацию и без ндс?#blush#
Доброго дня!
Маємо кредит.
Сьогодні в банку повідомили, що програма по компенсації державою відсотків по кредитам у розмірі 50% облікової ставки НБУ на день нарахування відсотків діє і в них є клієнти, що нею скористалися.
Поступила команда від директора цим зайнятися. Можливо хтось уже уже займався. Поділіться досвідом.
Nataska писав:Доброго дня!
Маємо кредит.
Сьогодні в банку повідомили, що програма по компенсації державою відсотків по кредитам у розмірі 50% облікової ставки НБУ на день нарахування відсотків діє і в них є клієнти, що нею скористалися.
Поступила команда від директора цим зайнятися. Можливо хтось уже уже займався. Поділіться досвідом.
Люди добрі!!! Зрозуміла, що пора "здирать підкови" і йти на пенсію, здала спец. декларацію і не написала спец.рахунок, прийшла квитанція№2 з попередженням:" Рахунок з номером (поле 0), який за даними, наведеними платником у податковій звітності відкрито у банку з МФО (поле,,,) не знайдено серед переліку і т.д. Пішла до інспектора , запитала чи можна подати уточнену деку, а вона сказала, що вона поставить здану деку "до відома" , я повинна буду заплатити адмін штраф. Може в когось була подібна ситуація, так не хочеться платить штраф???
Для ОляВ. Я думаю, що не зареєстрований договір оренди не позбавляє вас права відобразити дану операцію в спец.декларації, адже вимоги про реєстрацію договорів оренди землі прописані в Законах про земельні відносини ( не знаю як вони точно називаються), а не в податковому кодексі, а якщо у Вас в ПДВешному свідоцтві є такий вид діяльності , як вирощування олійних рослин, то чому б Вам не відобразити цю операцію в спец.декларації. Я, наприклад, так робила, була перевірка податкової, запитували чому договори не зареєстровані, відповіла, що процес іде...
Здравствуйте, бухгалтера-сельхозники! Помогите разобраться с таким моментом по движению с казначейского счета на спецсчет НДС. Например, у меня за октябрь 600 тыс. НДС-обязательств. Чтоб выписать по ним налоговые накладные я их пропустила через казначейский счет (с назначением платежа "поповнення ел. рахунку ПДВ") и они мне вернулись на спецНДС. В то же время за октябрь у меня 500 тыс. кредита. Т.е к уплате по декларации 100 тыс. Мне снова надо эти 100 отправлять на казначейский счет только с назначением "уплата ПДВ за жовтень"? Ведь эти 100 тысяч уже фактически уплачены в 600-ах тысячах? У общесистемников понятно, что разница между обязательствами и кредитом будет автоматически списана в уплату НДС. А как по с/х декларации? Запуталась.
Nataska писав:Доброго дня!
Маємо кредит.
Так, я теж це читала.
Думала, може хтось уже пройшов цей шлях і може щось підказати.
В понеділок піду до департаменту агропромрозвитку спробую подати пакет документів.