Доброго дня! Ми дочекались змін , за спец ПДВ було зрозуміло і раніше що потрібно забути з 2016 року , а тепер під ялинку новий рік: прибуток , вода, нерухомість за зерносклади , транспортний , і т б
271.10. Реєстрація платником єдиного податку є безстроковою та може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі:
1) подання платником податку заяви щодо відмови від застосування спрощеної системи оподаткування у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених цим Кодексом, - в останній день календарного кварталу, в якому подано таку заяву;
2) припинення юридичної особи (крім перетворення) або припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем відповідно до закону - в день отримання відповідним контролюючим органом від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації такого припинення;
3) у випадках, визначених підпунктом 270.2.3 пункту 270.2 статті 270 цього Кодексу;
4) якщо у податковому (звітному) році частка сільськогосподарського товаровиробництва платника єдиного податку групи «С» становить менш як 75 відсотків або річний обсяг доходу перевищує 2000000 гривень.
Уряд Яценюка пішов на поступки зернотрейдерам дозволивши з наступного року відшкодування ПДВ за експортоване зерно. Це відбудеться за рахунок виробників с-г продукціі зменшивши їм в сцецрежимі ПДВ кошти котрі залишаються в розпорядження виробника з 100% до 25%
павло56 писав:Уряд Яценюка пішов на поступки зернотрейдерам дозволивши з наступного року відшкодування ПДВ за експортоване зерно. Це відбудеться за рахунок виробників с-г продукціі зменшивши їм в сцецрежимі ПДВ кошти котрі залишаються в розпорядження виробника з 100% до 25%
Мені як бухгалтеру зі стажем зрозуміло що сільгоспвиробників посадять в яму і все для того щоб прийшли дяді які на корукції стільки заробили коштів і які потрібно "вкладивать в бізнес" а залишилась тільки земля ....
сільгоспвиробник тепер повинен сплачувати :
ПДВ -75% - це дає змогу рахувати що вони отримують пільгу і перевірки за найменше порушення (штрах , зняття зі спец.пільг та умовне нарахування на основні засоби та залишки ПДВ до буджету) краще від цих 25% відразу відмовитись
Вода плати ,нерухомість плати , прибуток плати , за землю плати ( замість того щоб сільгоспники повисили орендну плату орендодавцям ) будуть економити на наших українцях , поки дойдемо у Європу в живих наших виробників не залишеться
павло56 писав:Уряд Яценюка пішов на поступки зернотрейдерам дозволивши з наступного року відшкодування ПДВ за експортоване зерно. Це відбудеться за рахунок виробників с-г продукціі зменшивши їм в сцецрежимі ПДВ кошти котрі залишаються в розпорядження виробника з 100% до 25%
Это реально полная ж....,я не представляю как средний бизнес потянет все это покращення. Отобрать все льготы сразу и поставить крест на отрасли! Ну как это можно преподносить как реформу?
Вот что сегодня написал Дт Кт.
11 грудня на сайті ВРУ оприлюднено проект Закону №3630 "Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулювання економічної діяльності в Україні" (далі – проект Закону), яким в новій редакції викладено Податковий кодекс України.
Щодо спец режиму с/г
п. 27 подраздела 2 раздела ХVI НКУ
27. Тимчасово до 1 січня 2017 року резидент, який провадить підприємницьку діяльність у сфері сільського і лісового господарства та рибальства та відповідає критеріям, встановленим у підпункті 27.5 цього пункту (далі - сільськогосподарське підприємство), може обрати спеціальний режим оподаткування податком на додану вартість діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства.
Доброго всім дня.
Підприємство оплатило послуги, які не стосуються спецдеки.
Чи првильно я зроблю, якщо відображу ПК в загальній декларації і в тому ж періоді нарахую ПЗ з типом причини 04 теж по загальній деці?
Просто роблю це вперше в мене тільки спец, загальна завжди пуста.
І ще питання, якщо я пережену кошти для реєстрації такої ПН, то ці кошти зависнуть на рах., бо до сплати по загальній декларації в підсумку буде нуль?
Чи правильно я розумію таку ситуацію Допоможіть розібратись шановні бухгалтери!!!!
Юлия 08 писав:Доброго всім дня.
Чи првильно я зроблю, якщо відображу ПК в загальній декларації і в тому ж періоді нарахую ПЗ з типом причини 04 теж по загальній деці?
І ще питання, якщо я пережену кошти для реєстрації такої ПН, то ці кошти зависнуть на рах., бо до сплати по загальній декларації в підсумку буде нуль?
Чи правильно я розумію таку ситуацію Допоможіть розібратись шановні бухгалтери!!!!
потім потрібно буде подавати додаток 4 до заг. декларації на повернення коштів, чи так це???
потім потрібно буде подавати додаток 4 до заг. декларації на повернення коштів, чи так це???
Доброго дня! я спочатку зареєструвала би податкову по заг.деці і нічого не перераховувала на (загальний елек.рахунок у нас їх два , загальний той що відкритий в грудні 2014 року) у нас одна формула для розрахунку реєстраційної суми по обоїх деклараціях , і якщо реєстраційної суми недостатньо то перерахуйте на спец.елек.рахунок той що відкритий в 29.07.2015р , все одно по заг.деці будуть нулі , для чого шукати собі пригод...
Доброго дня! я спочатку зареєструвала би податкову по заг.деці і нічого не перераховувала на (загальний елек.рахунок у нас їх два , загальний той що відкритий в грудні 2014 року) у нас одна формула для розрахунку реєстраційної суми по обоїх деклараціях , і якщо реєстраційної суми недостатньо то перерахуйте на спец.елек.рахунок той що відкритий в 29.07.2015р , все одно по заг.деці будуть нулі , для чого шукати собі пригод...
Ви знаєте, так і зробила. Виписала ПН на себе. пропущу ПК і ПЗ по загальній декларації.
Доброго дня!
Якщо ми придбали легковий автомобіль для поїздок директора у відрядження (офіс знаходиться не по місцю здійснення діяльності), на інші господарські потреби (поїздки в банк, до контрагентів тощо) в яку декларацію я повинна включити податковий кредит? Займаємось лише вирощуванням зернових та тех. культур.