ага, БО тут действительно не в тему получается. Но!!! продолжаю ковыряться в С-ке и вот чего видю: если оформить налоговую накладную и приделать к ней "тип невыдачи 09" вроде нормально по смыслу получается.
"тип невыдачи 09" - это "Постачання для операцій, які звільнено від оподаткування ПДВ".
Тогда в реестре эта НН вот так раскладывается: вид документа - ПН 09 (колонка 4); Сума постачання (колонка 7) = постачання яке звільнено від ПДВ (колонка 11)
Tigruni писав:если оформить налоговую накладную и приделать к ней "тип невыдачи 09" вроде нормально по смыслу получается.
Здесь остановитесь! Тип 09 и 08 используется ТОЛЬКО при условных продажах. Если Вы хотите оставить НН у себя, т.к. продали конечному покупателю, укажите обычный тип НН=02- продажа неплательщику налога. Не забудьте в НН выбрать значение реквизита Вид НДС="Без НДС". И все получится в реестре ОК!
Поскольку обсуждение сваливается от заявленной темы в сторону специфических учетных нюансов , пора перебираться табором на новое место жительства, чтобы не мусорить здесь. Например сюда ;http://www.buhgalter911.com/yaf/yaf_topics20_-.aspx
прошу пробачення, якщо скажу якусь дурню, це для мене нове абсолютно, попросив про консультацію добрий знайомий, а я ніх шисен цванціх зеро зіхцен#blush# #blush#
ЮО, загальна система, ПДВ. КВЕД 62.01. Займаються продажею 1 С і наданням послуг по її встановленню і обслуговуванню. Питання:
1. Продаж 1 С підпадає під пільги по ПДВ?
2. Надання послуг пільгуєтся?
3. КУпили без ПДВ і відповідно продали без ПДВ, вірно?
4.як це має правильно дркументально оформлятися?
оляля писав:Народ, ну невже ніхто нічого не знає???????????
Оля, хтось може и знае, но утверждать точно не может. Я уже сколько тут перечитала сообщений, но так ничего и не поняла. Мы приобретаем для перепродажи ПО с НДС и продаем с НДС, недавно купила услуги надання ключей доступа до ПО тоже с НДС. Я в этой теме чего-то недоганяю
оляля писав:Народ, ну невже ніхто нічого не знає???????????
Оля, хтось може и знае, но утверждать точно не может. Я уже сколько тут перечитала сообщений, но так ничего и не поняла. Мы приобретаем для перепродажи ПО с НДС и продаем с НДС, недавно купила услуги надання ключей доступа до ПО тоже с НДС. Я в этой теме чего-то недоганяю
Я смотрела на сайте Медка, так программа-без НДС, а ключи с НДС.Ключи-это не программное обеспечение.
якщо ще комусь цікаво, попробуємо поговорити, якщо ні - просто будуть думки вголос, може і ситсематизую. тезово
1. 26-1. Тимчасово, з 1 січня 2013 року до 1 січня 2023 року, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з постачання програмної продукції.
2. є лист 6239/10/06-408 від 02.10.2012 . там є фраза про Таким чином, звільнення від оподаткування ПДВ операції з постачання програмної продукції поширюється на суб'єктів господарювання, які включені до реєстру суб'єктів, які застосовують особливості оподаткування діяльності в індустрії програмної продукції, та мають свідоцтво про реєстрацію такого суб'єкта як суб'єкта, який застосовує особливості оподаткування.
3. є пункт 15 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ, який описує порядок отримання свідоцтва ІТ технологійось тут
4. Є лист від 06.12.2012 р. N 6709/0/61-12/15-1415 з текстом При цьому звільнення від оподаткування ПДВ поширюється на операції з постачання програмної продукції незалежно від реєстрації платника ПДВ як суб'єкта, який застосовує особливості оподаткування податком на прибуток підприємств суб'єктів індустрії програмної продукції, передбачені п. 5 підрозділу 10 розділу XX ПКУ.
З оцього усього чи правильно я розумію: постачання програм і крипограф. засобів захисту здійснюється з звільненням від ПДВ у будь якому випадку, а от особа, зареєстрована як суб"єкт ІТ технологій ще й має право на пільгу по прибутку?
Хто що думає?
але між листами є суперчність.і нагадую - листи - не закон
Оляля, действительно между этими письмами есть противоречие. Более првильное- второе. (Налоговики дольше думали!)
И все правильно Вы понимаете: 1. льгота по НДС - свалилась счатьем поголовно для всех плательщиков НДС;
2 льгота по прибыли - только для тех, кто сумел зарегистрироваться субъектом СИПП и не боится тупых придирок и доначислений в будущем ( только для своих,короче). Такие субъекты ,похоже, на эту ветку не забредают и в размышлениях не пребывают. Неплохая статья на эту тему: http://itexpert.org.ua/rubrikator/item/ ... lgoti.html