Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
Nataska
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 45 разів
Подякували: 37 разів

Повідомлення Nataska »

fgrubin писав:А питому вагу для розподілу ПК в декларації за лютий рахувати з врахуванням лютого 2016? Здається це питання було спірним.

В ПКУ сказано за 12 попередніх послідовних (звітних) періодів.
Зате в додатку 9: 12 послідовних (звітних) періодів сукупно , включаючи поточний. Тобто по їхньому поточний=попередній.

Я роблю так, як в додатку 9, тобто включаю поточний місяць до розподілу питомої ваги.
До того ж в такому випадку можна зменшити податкові зобов'язання поточного місяця податковим кредитом.
Наприклад, у нас було лише 100% зернові. У лютому продали сою, виникло ПЗ 50/50%. Купуємо у цьому місяці насіння сої - маємо весь ПК у зменшення ПЗ по сої. Купуємо добрива та ЗЗР - і ПК розподіляємо вже з урахуванням проданої сої, що дає змогу ще додатково перекрити ПЗ.

fgrubin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

А якщо підібрати такі ЗЗР, які будуть використовуватись лише на сої, то можна і без розподілу віднести ПК на вид діяльності соя (50/50).

Юлия 08
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 52 рази
Подякували: 8 разів

Повідомлення Юлия 08 »

Бабушка писав:
voko писав:
Nataska писав:Доброго дня! Плануємо купити вантажний автомобіль аби надавати послуги перевезення. ПК потрібно буде включити до загальної декларації?
До загальної.
Якщо не будете використовувати для перевезення с/г продукції з поля і т.д. Якщо авто буде використовуватись в с/г то потрібно пропорційно розділить под.кредит в такому ж порядку як зернові та інші культури
Доброго дня! допоможіть у такому питанні!!! Керрівник продає автомобіль організації, чи утримує організація ПДФО і ВЗ? І де я можу подивитись черговість продажу?

voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

Юлия 08 писав: Доброго дня! допоможіть у такому питанні!!! Керрівник продає автомобіль організації, чи утримує організація ПДФО і ВЗ? І де я можу подивитись черговість продажу?
Якщо продаєте автомобіль, то в бюджет сплачуєте тільки ПДВ. Але чи має право ваша організація на такий вид діяльності (КВЕД)? Якщо купуєте у фізичної особи, то утримуєте ПДФО і ВЗ, відображаєте це у звіті 1-ДФ.

Nataska
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 45 разів
Подякували: 37 разів

Повідомлення Nataska »

Nataska писав:
fgrubin писав:А питому вагу для розподілу ПК в декларації за лютий рахувати з врахуванням лютого 2016? Здається це питання було спірним.

В ПКУ сказано за 12 попередніх послідовних (звітних) періодів.
Зате в додатку 9: 12 послідовних (звітних) періодів сукупно , включаючи поточний. Тобто по їхньому поточний=попередній.

Я роблю так, як в додатку 9, тобто включаю поточний місяць до розподілу питомої ваги.
До того ж в такому випадку можна зменшити податкові зобов'язання поточного місяця податковим кредитом.
Наприклад, у нас було лише 100% зернові. У лютому продали сою, виникло ПЗ 50/50%. Купуємо у цьому місяці насіння сої - маємо весь ПК у зменшення ПЗ по сої. Купуємо добрива та ЗЗР - і ПК розподіляємо вже з урахуванням проданої сої, що дає змогу ще додатково перекрити ПЗ.

Баланс_агро вважає (останній номер), що розподіл потрібно робити без врахування поточного місяця, тобто за лютий без лютого.

fgrubin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

Якось не логічно виходить, ми ж податкові зобов"язання за лютий визначаємо, а податковий кредит розподіляємо без врахування лютого.

Бабушка
Гений
Гений
Дякував (ла): 139 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення Бабушка »

fgrubin писав:Якось не логічно виходить, ми ж податкові зобов"язання за лютий визначаємо, а податковий кредит розподіляємо без врахування лютого.

Згодна на всі 100% і заповнюю згідно додатка 9 , якщо розраховувати без поточного місяця то буде порушено порядок заповнення декларації ?

А ще я трішки не зрозуміла про перереєстрацію із спецрежиму на загальну податковий кредит втрачається ? можна тільки перенести якщо основні засоби придбавались і кредит із них завіс ? може я щось не доганяю ? прокоментуйте хто як зрозумів перереєстрацію , нам всім це знадобиться кому раніше кому пізніше...

Юлия 08
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 52 рази
Подякували: 8 разів

Повідомлення Юлия 08 »

voko писав:
Юлия 08 писав: Доброго дня! допоможіть у такому питанні!!! Керрівник продає автомобіль організації, чи утримує організація ПДФО і ВЗ? І де я можу подивитись черговість продажу?
Якщо продаєте автомобіль, то в бюджет сплачуєте тільки ПДВ. Але чи має право ваша організація на такий вид діяльності (КВЕД)? Якщо купуєте у фізичної особи, то утримуєте ПДФО і ВЗ, відображаєте це у звіті 1-ДФ.
Ми купили автомобіль у керівника!!!! Як правильно визначити черговість продажу? Це буде кількість продажів за рік самого цього авто
чи потрібно знати скільки раз за рік керівник продавав взагалі автомобілів?

Алька@@@@
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 30 разів
Подякували: 21 раз

Повідомлення Алька@@@@ »

Бабушка писав:
fgrubin писав:Якось не логічно виходить, ми ж податкові зобов"язання за лютий визначаємо, а податковий кредит розподіляємо без врахування лютого.

Згодна на всі 100% і заповнюю згідно додатка 9 , якщо розраховувати без поточного місяця то буде порушено порядок заповнення декларації ?

А ще я трішки не зрозуміла про перереєстрацію із спецрежиму на загальну податковий кредит втрачається ? можна тільки перенести якщо основні засоби придбавались і кредит із них завіс ? може я щось не доганяю ? прокоментуйте хто як зрозумів перереєстрацію , нам всім це знадобиться кому раніше кому пізніше...

В Дод.9 чорним по білому під Таб. написано - Дванадцять послідовних звіт. (подат.) міс. періодів сукупно (включаючи поточний)!!!!!

Studdama2009
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 7 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення Studdama2009 »

Алька@@@@ писав:
Бабушка писав:

В Дод.9 чорним по білому під Таб. написано - Дванадцять послідовних звіт. (подат.) міс. періодів сукупно (включаючи поточний)!!!!!

А вот в журнале "Баланс-Агро" №9(477) от 09.03.2016г., написано следующее:
"в п.209.6 НК указано, что сельскохозяйственным считается предприятие, у которого удельный вес стоимости сельскохозяйственных товаров/услуг составляет не менее 75 % стоимости всех товаров/услуг, поставленных в течение предыдущих 12 последовательных отчетных налоговых периодов совокупно.

Расчет удельного веса стоимости сельскохозяй-ственных товаров/услуг осуществляется в при-ложении 9 к декларации по НДС (форма которой утверждена приказом Минфина от 28.01.16 г. № 21). При этом в сноске «*» приложения 9 сказано, что для расчета берутся: «Двенадцать после-довательных отчетных (налоговых) периодов совокупно (включая текущий). Для новосозданного плательщика - отчетный налоговый период».

Следует обратить внимание, что нормы НК имеют высшую юридическую силу по сравнению с приказами Минфина (которые являются подзаконными актами). Следовательно, для расчета удельного веса стоимости сельскохозяйственных товаров/услуг следует брать показатели именно 12 предыдущих отчетных периодов (т. е. без текущего периода), как указано в приведенных выше нормах НК. Например, если составляется спецрежимная декларация по НДС за февраль 2016 года, то в приложении 9 следует отражать показатели отчетных периодов начиная с февраля 2015 года и заканчивая январем 2016 года (включительно).

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”