Звільнення від оподаткування ПДВ електрогенераторів та ін...

Розділ V ПКУ
SvitlanaKiev
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 147 разів
Подякували: 54 рази

Повідомлення SvitlanaKiev »

ruslanashk писав:
15 грудня 2022, 13:23
добрий день! Скиньте і мені будь ласка зразок податкової без пдв на ruslanashk@gmail.com
податкова не знає як реєструвати ПН, і нічим допомогти не може :(
відправила

Nelli-Nelli
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 398 разів
Подякували: 906 разів

Повідомлення Nelli-Nelli »

SvitlanaKiev писав:
15 грудня 2022, 09:38
Спойлер
Nelli-Nelli писав:
14 грудня 2022, 21:30
давайте я відповідь дам з боку постачальника 1
можливо, з кимось із ваших працівників звязувались і запитали чи можна таку ціну поставити.
видаткову накладну легше переробити аніж виправляти ПН тепер.
тепер я побуду постачальником 2 :mocking:
Велике дякую, що приділили час!
Код товару в обох варіантах однаковий та у переліку є: 850760000 = Акумулятори електричні, включаючи сепаратори для них, прямокутної (в тому числі квадратної) або будь-якої іншої форми. Літій-іонні*
1) Ніхто не звертався до нас точно, я їм написала, що треба привести до одних показників видаткову та податкову, але поки що мовчать.
2) Мене дуже влаштовує їхня реєстрація з ПДВ. Там досить дорогий зарядний пристрій, шукали саме з ПДВ.
Тепер думаю, а чи не зроблять вони нам пізніше коригування та зареєструють без ПДВ, у переліку цей код товару як пільговий...
(Нам із ПДВ зареєстрував постачальник дуже відомий та великий. Що мені тепер робити? Включити до декларації цей кредит та чекати від них коригування?) Найменування- "Портативний зарядний пристрій Power
Bank....."
2) вони коригування не зроблять.
Тепер залишається питання чи не зніме з вас дфс ПК за цей період, приміром, в жовтні 2023. А може й не зніме… ХЗ
Хай вам аргументують продаж з пдв, і ви будете спати спокійно.
А на мої питання ви і не дали відповіді :oops:
Хоча , то було питання для всіх форумчан як покупців…

kadar
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення kadar »

Підкажіть, а як тепер відобразити цю пільгову податкову накладну на продаж генераторів в податковій декларації? Дякую! :?

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1931 раз
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Колеги, як коригування робимо? якщо продали і зареєстрували пн, а тут бац - і приходить пн від постачальника без ПДВ…

utya
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 72 рази
Подякували: 36 разів

Повідомлення utya »

А декларацію як на ті звільненні операції здавати ?

Додаток 5 заповнювати, я так розумію..
При заповненні "Обсяги придбання..." вибирати усе що ми придбали з ПДВ за минулі місяці і продали в цьому місяці .. Так?
Ще якийсь додаток потрібно потім заповнювати ? :bomb: :bomb: :bomb:

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1931 раз
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

utya писав:
16 грудня 2022, 11:34
А декларацію як на ті звільненні операції здавати ?

Додаток 5 заповнювати, я так розумію..
При заповненні "Обсяги придбання..." вибирати усе що ми придбали з ПДВ за минулі місяці і продали в цьому місяці .. Так?
Ще якийсь додаток потрібно потім заповнювати ? :bomb: :bomb: :bomb:
Більш не потрібно нічого... Все показуємо в Д5 Табл2

SAAT
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 8 разів
Подякували: 39 разів

Повідомлення SAAT »

Мене цікавить, як правильно вказати в Таблиці 2 додатку Д5 декларації з ПДВ "Обсяги операцій з придбання товарів/послуг**"(графи 6,7,8,9)? Я так розумію, що там має бути собівартість проданого з пільгою товару? Але, судячи з алгоритму заповнення додатка 5, товар, придбаний раніше з ПДВ 20%, у графу 6 попадає, якщо "платником податку нараховано податкові зобов'язання відповідно до п.п. 198.5 і 199.1 ПКУ", а з "нашою" пільгою це нарахування ПЗ не застосовується. Чи ставити у графу 8 все? Може хтось підкаже, бо з Додатком 5 раніше не стикалась...? :oops:

SAAT
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 8 разів
Подякували: 39 разів

Повідомлення SAAT »

Tasa писав:
16 грудня 2022, 08:29
Колеги, як коригування робимо? якщо продали і зареєстрували пн, а тут бац - і приходить пн від постачальника без ПДВ…
Введіть в пошуку "інформаційний лист ДПСУ № 10 від 16.04.2020р.", дивіться п.6.

SvitlanaKiev
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 147 разів
Подякували: 54 рази

Повідомлення SvitlanaKiev »

Nelli-Nelli писав:
15 грудня 2022, 20:28
2) вони коригування не зроблять.
Тепер залишається питання чи не зніме з вас дфс ПК за цей період, приміром, в жовтні 2023. А може й не зніме… ХЗ
Хай вам аргументують продаж з пдв, і ви будете спати спокійно.
А на мої питання ви і не дали відповіді :oops:
Хоча , то було питання для всіх форумчан як покупців…
Перепрошую, не зрозуміла, що це було питання, думала роздуми.
Для нас все залежить від суми ПДВ.
Наприклад у моєму першому випадку, постачальник переробив днями видаткову, де вартість товару стала без ПДВ, але залишив ціну, як вона була з ПДВ. Тобто заплатили з ПДВ 1200, в результаті податкова на 1200 без ПДВ та переробили видаткову на 1200 без ПДВ.

У другому прикладі постачальник мовчить, закидала листами і на пошту і в усіх чатах... Там ПДВ суттєвий для нас. і що дивно - рахунок було виписано 27 листопада - тобто вже мали знати, що треба виписувати товар без ПДВ. Зареєстрували нам податкову з ПДВ, і я маю головний біль.
Адже, як Ви написали, податкова може зняти цей ПДВ...
Як краще вчинити, щоби не нариватися? Може поки що "забути" цю податкову накладну?
Аж раптом вони якось переконливо аргументують. Але це може бути не скоро, як я писала постачальник – фірма велика.Тільки з'явилася електрика та інтернет і так хотілося швидше декларацію сформувати, доки є можливість, але не знаю як(((

Yuliaso
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 143 рази
Подякували: 21 раз

Повідомлення Yuliaso »

SAAT писав:
16 грудня 2022, 15:10
Мене цікавить, як правильно вказати в Таблиці 2 додатку Д5 декларації з ПДВ "Обсяги операцій з придбання товарів/послуг**"(графи 6,7,8,9)? Я так розумію, що там має бути собівартість проданого з пільгою товару? Але, судячи з алгоритму заповнення додатка 5, товар, придбаний раніше з ПДВ 20%, у графу 6 попадає, якщо "платником податку нараховано податкові зобов'язання відповідно до п.п. 198.5 і 199.1 ПКУ", а з "нашою" пільгою це нарахування ПЗ не застосовується. Чи ставити у графу 8 все? Може хтось підкаже, бо з Додатком 5 раніше не стикалась...? :oops:
також цікавить відповідь на це питання :help:

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”