Спецрежим НДС с/х
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 73 рази
- Подякували: 43 рази
.....платники податку здійснюють розрахунок питомої ваги вартості таких зернових і технічних культур, продукції тваринництва та інших сільськогосподарських товарів/послуг у загальній вартості усіх сільськогосподарських товарів/послуг, поставлених за 12 попередніх послідовних звітних (податкових) періодів (без урахування поточного звітного (податкового) періоду) (підпункт «а» підпункту 209.15.1 пункту 209.15 статті 209 ПКУ).
....Розподіл суми податкового кредиту звітного періоду за видами сільськогосподарських операцій здійснюється у відповідних рядках таблиць 1, 2 та 3 додатка 10 (ДС10) до податкової декларації з ПДВ із позначками «0121-0123» виходячи з частки, розрахованої у додатку 9 (ДС9).
З цього листа я зробила наступний висновок: Додаток 9, наприклад за лютий - це лютий 15 - січень 16, Додаток 10 - податковий кредит зг. питомої ваги в Дод 9.
А те, що в самому Дод 9 вказано, що враховувати поточний місяць, я так розумію, податківці ігнорують
-
- Гений
- Дякував (ла): 139 разів
- Подякували: 120 разів
Доброго дня! повернення товару тягне за собою коригування за період в якому була реалізація цього товару , тому в питомій вазі зменшіть суму реалізації в місяці виписки податкової накладної , а не в місяці коригування, ато якщо в місяці повернення то вам прийдеться з мінусом відображати я такого ніде не зустрічалаМария1124 писав:что ни у кого не было такой ситуации?Мария1124 писав:Кто подскажет как заполнить приложение 9 (спецрежим НДС) если был возврат предоплаты покупателю за с/х продукцию и обязательства получились с "минусом"? Как в этом случае рассчитать удельный вес?
Никаких прочих продаж не было - только сельхоз.
Не снимут ли с учета спец.режимника НДС, если это вновь созданное предприятие?
-
- Гений
- Дякував (ла): 139 разів
- Подякували: 120 разів
Попробую раза три прочитати цей лист Насірова розкласти по словам , вичеркнути не потрібне , виділити основне , може тоді щось правильно зрозумію,Ksena_K писав: .....платники податку здійснюють розрахунок питомої ваги вартості таких зернових і технічних культур, продукції тваринництва та інших сільськогосподарських товарів/послуг у загальній вартості усіх сільськогосподарських товарів/послуг, поставлених за 12 попередніх послідовних звітних (податкових) періодів (без урахування поточного звітного (податкового) періоду) (підпункт «а» підпункту 209.15.1 пункту 209.15 статті 209 ПКУ).
....Розподіл суми податкового кредиту звітного періоду за видами сільськогосподарських операцій здійснюється у відповідних рядках таблиць 1, 2 та 3 додатка 10 (ДС10) до податкової декларації з ПДВ із позначками «0121-0123» виходячи з частки, розрахованої у додатку 9 (ДС9).
З цього листа я зробила наступний висновок: Додаток 9, наприклад за лютий - це лютий 15 - січень 16, Додаток 10 - податковий кредит зг. питомої ваги в Дод 9.
А те, що в самому Дод 9 вказано, що враховувати поточний місяць, я так розумію, податківці ігнорують
бо пока наборка слов без прямого розяснення
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 73 рази
- Подякували: 43 рази
Я також роздрукувала, вичеркую "воду". Про мене, так вичеркунула б ВСЕБабушка писав:Попробую раза три прочитати цей лист Насірова розкласти по словам , вичеркнути не потрібне , виділити основне , може тоді щось правильно зрозумію,Ksena_K писав: .....платники податку здійснюють розрахунок питомої ваги вартості таких зернових і технічних культур, продукції тваринництва та інших сільськогосподарських товарів/послуг у загальній вартості усіх сільськогосподарських товарів/послуг, поставлених за 12 попередніх послідовних звітних (податкових) періодів (без урахування поточного звітного (податкового) періоду) (підпункт «а» підпункту 209.15.1 пункту 209.15 статті 209 ПКУ).
бо пока наборка слов без прямого розяснення
-
- Оракул
- Дякував (ла): 28 разів
- Подякували: 182 рази
Комітет з податкової політики на своєму засіданні вчора погодився з продовженням пільг по ПДВ до 2018р. Тепер слово за ВР. Тому не поспішайте продавати залишки с-г продукції ,бо сплачений ПДВ вам не вернуть. Бухгалтери повинні знати механізми як тимчасово протриматись з мінімумом наявних коштів.
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 27 разів
- Подякували: 140 разів
Не факт, що проголосують і не факт, що президент підпише цей законопроект.павло56 писав:Комітет з податкової політики на своєму засіданні вчора погодився з продовженням пільг по ПДВ до 2018р. Тепер слово за ВР. Тому не поспішайте продавати залишки с-г продукції ,бо сплачений ПДВ вам не вернуть. Бухгалтери повинні знати механізми як тимчасово протриматись з мінімумом наявних коштів.
Не знаю чим керувались депутати, що прописали в цьому законопроекті і відновлення спецрежиму в повному обсязі і нульову ставку на експорт зернових та технічних культур, а відповідно і відшкодування ПДВ.
Хто гроші на відшкодування даватиме? МВФ?
Якщо і приймуть цей законопроект, то точно без нульової ставки та відшкодування.
А це буде означати зниження цін на зернові. Зокрема, точно будуть знижені ціни на кукурудзу. Тому треба всім рахувати, що вигідніше, продати дорожче і придбати на ту виручку щось для виробництва чи притримати продукцію.
-
- Оракул
- Дякував (ла): 28 разів
- Подякували: 182 рази
Товарний кредит,поточна оплата 20% і решта після жнив. Інший варіант -продавати в межах, щоб місячне податкове зобовязання не перевищувало податковий кредит. Ще один варіант -брати продукцію від поставщиків на основі договору зберігання ,після жнив оформлювати продажу. Поповнюючи бюджет ПДВ, с-г підприємства дають козир в руки Яресько для остаточної ліквідації спецрежиму.voko писав:І в кого ще які будуть пропозиції, крім поворотної фінансової допомоги засновника?павло56 писав:Бухгалтери повинні знати механізми як тимчасово протриматись з мінімумом наявних коштів.
-
- Мастер
- Дякував (ла): 10 разів
- Подякували: 17 разів
Даешь бухгалтеру второе образование агронома! Вот сижу и считаю сколько удобрений и ядохимикатов купили, куда и что спишется, и сколько еще надо докупить, чтобы перекрыть обязательство. Спрашивается кто это в результате проверит и зачем над нами так издеваться. Все равно будем приспосабливаться и выкручиваться.павло56 писав:Товарний кредит,поточна оплата 20% і решта після жнив. Інший варіант -продавати в межах, щоб місячне податкове зобовязання не перевищувало податковий кредит. Ще один варіант -брати продукцію від поставщиків на основі договору зберігання ,після жнив оформлювати продажу. Поповнюючи бюджет ПДВ, с-г підприємства дають козир в руки Яресько для остаточної ліквідації спецрежиму.voko писав:І в кого ще які будуть пропозиції, крім поворотної фінансової допомоги засновника?павло56 писав:Бухгалтери повинні знати механізми як тимчасово протриматись з мінімумом наявних коштів.
А на счет 9-го додатка так четко и не ответили.
".....платники податку здійснюють розрахунок питомої ваги вартості таких зернових і технічних культур, продукції тваринництва та інших сільськогосподарських товарів/послуг у загальній вартості усіх сільськогосподарських товарів/послуг, поставлених за 12 попередніх послідовних звітних (податкових) періодів (без урахування поточного звітного (податкового) періоду) (підпункт «а» підпункту 209.15.1 пункту 209.15 статті 209 ПКУ)."
Если я сдаю в марте декларацию за февраль, то какой месяц у меня "поточний звітний податковий період"? Я думаю что март.