Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
Ksena_K
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 73 рази
Подякували: 43 рази

Повідомлення Ksena_K »

В нашей налоговой - В Дод 9 включаем текущий, в Дод 10 - по удельному весу за прошлый месяц#wall# #wall# #wall# #wall#

Melodi
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 10 разів
Подякували: 17 разів

Повідомлення Melodi »

Ksena_K писав:В нашей налоговой - В Дод 9 включаем текущий, в Дод 10 - по удельному весу за прошлый месяц#wall# #wall# #wall# #wall#
Звоню на горячую линию. Отвечают, что вопрос по 9 приложению находится на рассмотрении.
Спрашиваю о механизме переноса налогового кредита, если изменилось направление использования ТМЦ, советуют использовать строку 8 10 додатка. Я, например, ее использую, если у меня НК по одной налоговой накладной распределяется между общей и с/х декларацией.

Бабушка
Гений
Гений
Дякував (ла): 139 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення Бабушка »

chudo писав:
Бабушка писав:
Casablanka писав:Доброе утро. Подскажите пожалуйста при реализации кориандра распределяем его 50×50? в классификаторе его не нашла и не могу определиться. Спасибо за помощь!
85% до бюджету та 15% залишається у сільгоспвиробника повертається на спеціальний рахунок по переліку : зернових культур товарних позицій 1001–1008 ЦЕ
1001 Пшениця і суміш пшениці та жита (меслин):
1002 Жито:
1003 Ячмінь:
1004 Овес:
1005 Кукурудза:
1006 Рис:
1007 Сорго зернове:
1008 Гречка, просо та насіння канаркової трави;
інші зернові культури: тритикале (пшенично-житній гібрид ,нешліфоване насіння цицанії водяної, або тускарори (Zizania aquatica) (дикий рис)
технічних культур товарних позицій 1205 і 1206 ЦЕ
1205 Насіння свиріпи або ріпаку, подрібнене або не подрібнене:
1206 00 Насіння соняшнику, подрібнене або не подрібнене:
Всі інші культури ( крім тих що зазначені вище)
50% до бюджету та 50% залишається у сільгоспвиробника повертається на спеціальний рахунок по переліку
Всі інші культури які ми вирощуємо , це культури :
соя ,кавун , цибуля, гірчиця ,льон, горох , коріанд……..

А куда нам относить кукурузу реализованую "молочным качаном" в обработанном виде (СВАРЕН)? не зерном.
Мабудь у загальну , точно сказати не можу , може в податкову краще зателефонувати ?

Юлия 08
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 52 рази
Подякували: 8 разів

Повідомлення Юлия 08 »

Шановні бухгалтери!
виникло таке питання, купили добриво-не знаю на яку культуру використають-буду розподілять.
Питання- а як правильно розподілити таку податкову, тільки між рослин. та іншим, чи росл, твар., інше???

Melodi
Мастер
Мастер

Повідомлення Melodi »

Юлия 08 писав:Шановні бухгалтери!
виникло таке питання, купили добриво-не знаю на яку культуру використають-буду розподілять.
Питання- а як правильно розподілити таку податкову, тільки між рослин. та іншим, чи росл, твар., інше???
Между зерновыми и прочими.

Юлия 08
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення Юлия 08 »

Melodi писав:
В мене зернові-91,85%, твар.-3,3%;інше-4,85%. тоді виходить якщо розділити зернові та ін. не вийде 100%???

Melodi
Мастер
Мастер

Повідомлення Melodi »

Юлия 08 писав:
Melodi писав:
В мене зернові-91,85%, твар.-3,3%;інше-4,85%. тоді виходить якщо розділити зернові та ін. не вийде 100%???
В этом случае можно посчитать отдельно удельный вес только зерновых и прочих. Это как если бы налоговый кредит по покупке семян ячменя относили к зерновым = ручное распределение.

Юлия 08
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення Юлия 08 »

Melodi писав:
Юлия 08 писав:
Melodi писав: Между зерновыми и прочими.
В этом случае можно посчитать отдельно удельный вес только зерновых и прочих. Это как если бы налоговый кредит по покупке семян ячменя относили к зерновым = ручное распределение.
А не буде порушенням, лист ДФС "... виходячи із частки, розрахованої в дод.9"?

okko27
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення okko27 »

Юлия 08 писав:
Melodi писав:
Юлия 08 писав: В мене зернові-91,85%, твар.-3,3%;інше-4,85%. тоді виходить якщо розділити зернові та ін. не вийде 100%???
А не буде порушенням, лист ДФС "... виходячи із частки, розрахованої в дод.9"?

А мені, здається, що все ж згідно Додатка 9 розподіляти, пропорційно. Бо якщо ще окрему пропорцію робити, між зерновими і іншими, то це дивно. Ми також купуємо добрива, не знаю на яку культуру використати, але ділю на всі 3 види діяльності. Бо якщо використається потім на пшеницю, яку згодом з*їсть ВРХ,то це ж ніби й тваринництво)). Тому може, логічніше не заглиблюватися, а просто ділити зг. питомої ваги,? )

okko27
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення okko27 »

З приводу інших питань Декларації так і не визначилася для себе як краще.
Написала листа в редакцію Баланс Агро:
"У "Баланс_агро" у статтях Олени Жураківської дотримувалися позиції щодо відображення в Додатку 9 попередніх 12 послідовних періоди (без поточного періоду). Незважаючи на зноску в Додатку 9, де вказано 12 періодів, включаючи поточний. Тобто у Декларації за лютий вказувати період лютий 2015- січень 2016 р.
Разом з тим, у цьому ж номері журналу (№ 9, 09.03.16р.) у статті Валентини Верхогляд на стор. 20 вказується, що в додатку 9 до Декларації за січень вказуються періоди лютий 2015-січень 2016 (тобто включаючи поточний місяць січень). І податковий кредит за січень розподіляється згідно питомої ваги за період лютий 2015-січень 2016.
В інших джерелах вказано, що в декларації за лютий в Дод.9 вказується поточний період (лютий), а для розподілу ПК за лютий використовується Дод.9 за січень 2016 р. (де вказується період лютий 2015-січень 2016).
Ще залишається невизначеним питання щодо розподілу р.24 за Грудень 2015р. В листі ДФС від 14.03.2016 р. вказано, що р.24 розподіляється виходячи з того, для використання в яких видах сг діяльності були придбані товари. Хоча, можливо, можна і згідно питомої ваги у 2015 році?"
Чекаю відповіді. Але якщо не отримаю до здачі звітності, то , мабуть, буду в дод.9 вказувати період березень2015-лютий 2016, Але для розподілу ПК за лютий користуватимусь додатком 9 за січень (період лютий2015- січень 2016). Якщо знаю чітко на що, то одразу на цей вид, якщо ні, то на всі свої 3 види діяльності. Р.24 за грудень 2015 р. розподілила в січні згідно питомої ваги за період січень-грудень 2015р. (поки так і залишаю, не хочу прослідковувати на що конкретно був використаний ПК...Хоча лист від 14.03 говорить розподіляти). А ви з р.24 за грудень 2015 як вчинили?

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”