А на спеціальний акумуляційний рахунок ми можемо напряму перераховувати?voko писав:Нічого не робити. Може колись з’явиться ПЗ за загальною Декларацією з ПДВ. Або робити: якщо сума велика, то можна написати заяву на повернення коштів...fgrubin писав:Так що робити, якщо потрібно на спеціальний акумуляційний рахунок закинути кошти, а на 3751 вже більше ніж потрібно?
Напряму на акумуляційний рахунок ми ж не можемо перераховувати? На скільки я розумію, туди кошти потрапляють лише через додаткові електронні рахунки 3754, 3753. Але ж тоді на 3751 попадає ще більше коштів.
Спецрежим НДС с/х
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 27 разів
- Подякували: 140 разів
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 219 разів
- Подякували: 323 рази
Можемо. Але, щоб кошти зарахувались, треба так:fgrubin писав:А на спеціальний акумуляційний рахунок ми можемо напряму перераховувати?voko писав:Нічого не робити. Може колись з’явиться ПЗ за загальною Декларацією з ПДВ. Або робити: якщо сума велика, то можна написати заяву на повернення коштів...fgrubin писав:Так що робити, якщо потрібно на спеціальний акумуляційний рахунок закинути кошти, а на 3751 вже більше ніж потрібно?
Напряму на акумуляційний рахунок ми ж не можемо перераховувати? На скільки я розумію, туди кошти потрапляють лише через додаткові електронні рахунки 3754, 3753. Але ж тоді на 3751 попадає ще більше коштів.
Сьогодні ще по 10 гривень перерахував по двох підприємствах, бо на рахунок 2604 у банку надійшло на 35 та 25 копійок менше, ніж за рядком 18.2 Декларації...
-
- Высший разум
А якщо у нас два вида діяльності, то я правильно розумію, що по кожному виду діяльності я повинен перераховувати кошти в повному обзсязі (відповідно до таблиць додатка 10) на відповідні додаткові електронні рахунки і не звертати увагу, на переплату по іншим видам діяльності?
Наприклад, ми у звітному місяці при продажу кукурудзи поповнювали ліміт для реєстрації ПН для виду зернові інші 15/85, в результаті чого ці кошти попали на 3751 та наш акумуляційний спецрахунок. Окрім, цього у нас була реалізація сої, на яку ми ліміт не поповнювали. По декларації у нас вийшло, що в суми в рядках 18.1 (в бюджет) та 18.2 (на спецрахунок) менші, від сум які вже туди потрапили ( на 3751 та спецрахунок) в результаті поповнення ліміту для зернових. Але, у нас в таблиці 3 Додатку 10, по виду діяльності інші, задекларовані в рядках 13,1 та 13.2 суми для перерахування в бюджет та на спецрахунок.
Отже, я розумію так, ми повинні перераховувати ці кошти в повному обсязі на свій додатковий електронний рахунок, що відкритий нам для виду діяльності інші 50/50, і не звертати увагу на переплати по виду діяльності зернові.
Наприклад, ми у звітному місяці при продажу кукурудзи поповнювали ліміт для реєстрації ПН для виду зернові інші 15/85, в результаті чого ці кошти попали на 3751 та наш акумуляційний спецрахунок. Окрім, цього у нас була реалізація сої, на яку ми ліміт не поповнювали. По декларації у нас вийшло, що в суми в рядках 18.1 (в бюджет) та 18.2 (на спецрахунок) менші, від сум які вже туди потрапили ( на 3751 та спецрахунок) в результаті поповнення ліміту для зернових. Але, у нас в таблиці 3 Додатку 10, по виду діяльності інші, задекларовані в рядках 13,1 та 13.2 суми для перерахування в бюджет та на спецрахунок.
Отже, я розумію так, ми повинні перераховувати ці кошти в повному обсязі на свій додатковий електронний рахунок, що відкритий нам для виду діяльності інші 50/50, і не звертати увагу на переплати по виду діяльності зернові.
-
- Мыслитель
- Дякував (ла): 18 разів
- Подякували: 41 раз
fgrubin писав:А якщо у нас два вида діяльності, то я правильно розумію, що по кожному виду діяльності я повинен перераховувати кошти в повному обзсязі (відповідно до таблиць додатка 10) на відповідні додаткові електронні рахунки і не звертати увагу, на переплату по іншим видам діяльності?
Да все вірно вам потрібно перерахувати по окремим рахункам. Можливо Вам потрібно для реєстрації сплачувати частково по двом рахункам.
-
- Высший разум
Все вірно. Це в мене тільки зернові та технічні культури, тому рядок 18.2 Декларації, а вам треба орієнтуватись на рядки 13.2 таблиць 1-3 Додатка 10 і окремо розподіляти та перераховувати суми ПЗ за кожною операцією з ПДВ.fgrubin писав:А якщо у нас два вида діяльності, то я правильно розумію, що по кожному виду діяльності я повинен перераховувати кошти в повному обзсязі (відповідно до таблиць додатка 10) на відповідні додаткові електронні рахунки і не звертати увагу, на переплату по іншим видам діяльності?
-
- Высший разум
А п. 21 Порядку електронного адміністрування ми можемо скористатись в цьому випадку?
На 3751, на момент подачі Декларації, вже висять кошти достатні для погашення зобов'язання по рядку 18.1. Але ж нам ще потрібно по виду діяльності інші закрити свої зобов'язання.
Нам повернуть ці кошти, чи зарахують їх в погашення узгоджених податкових зобов'язань по цій же декларації?
'п. 21. Якщо на дату подання податкової декларації з податку сума коштів на електронному рахунку платника податку перевищує суму, що підлягає перерахуванню до бюджету відповідно до поданої звітності, платник податку має право подати контролюючому органу у складі податкової декларації заяву, відповідно до якої такі кошти підлягають перерахуванню на поточний рахунок платника податку, реквізити якого зазначаються в заяві, у сумі залишку коштів, що перевищує суму податкового боргу з податку та суму узгоджених податкових зобов’язань з податку, або до бюджету в рахунок сплати податкових зобов’язань з податку.
На 3751, на момент подачі Декларації, вже висять кошти достатні для погашення зобов'язання по рядку 18.1. Але ж нам ще потрібно по виду діяльності інші закрити свої зобов'язання.
Нам повернуть ці кошти, чи зарахують їх в погашення узгоджених податкових зобов'язань по цій же декларації?
-
- Высший разум
Гроші потраплять на поточний рахунок, а потім знову треба буде перераховувати на додатковий електронний 3753, 3754, 3755. Якщо сума велика, то звісно, треба подавати заяву, хай повертають.fgrubin писав:А п. 21 Порядку електронного адміністрування ми можемо скористатись в цьому випадку?п. 21. Якщо на дату подання податкової декларації з податку сума коштів на електронному рахунку платника податку перевищує суму, що підлягає перерахуванню до бюджету відповідно до поданої звітності, платник податку має право подати контролюючому органу у складі податкової декларації заяву, відповідно до якої такі кошти підлягають перерахуванню на поточний рахунок платника податку, реквізити якого зазначаються в заяві, у сумі залишку коштів, що перевищує суму податкового боргу з податку та суму узгоджених податкових зобов’язань з податку, або до бюджету в рахунок сплати податкових зобов’язань з податку.