Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

Татьяна Т. писав:Не видела новых изменений, но в декларацию спецрежимную можно включить только с/г услуги, оказанные другому с/г производителю (если НДС-нику, то спецрежимщику, если не НДС-ник, то 4 гр.ЕН) или физ. лицу. Не знаю где это искать, но уже несколько лет так делаю (когда делала первый раз, все законы находила)

Нашла в кодексе:209.15.2. діяльність у сфері сільського господарства:
а) виробництво продукції рослинництва, а саме рослинних культур, а також вирощування фруктів та овочів, квітів та декоративних рослин (у відкритих або закритих ґрунтах), грибів, насіння, прянощів, саджанців та водоростей, а також їх обробка, переробка та/або консервація;
б) виробництво продукції тваринництва, а саме свійських сільськогосподарських тварин, птахівництва, кролівництва, бджільництва, а також розведення шовкопрядів, змій та інших плазунів або слимаків та інших наземних ссавців, безхребетних та комах, а також їх обробка, переробка та/або консервація;
в) надання послуг іншим сільгосптоваровиробникам (юридичним особам) та/або фізичним особамз використанням сільськогосподарської техніки, крім надання її у фінансову оренду (лізинг);
Проґавив цей пункт. Мабуть, саме його і треба брати до уваги.

Арнюха
Мастер
Мастер
Подякували: 13 разів

Повідомлення Арнюха »

voko писав:
Татьяна Т. писав:Не видела новых изменений, но в декларацию спецрежимную можно включить только с/г услуги, оказанные другому с/г производителю (если НДС-нику, то спецрежимщику, если не НДС-ник, то 4 гр.ЕН) или физ. лицу. Не знаю где это искать, но уже несколько лет так делаю (когда делала первый раз, все законы находила)

Нашла в кодексе:209.15.2. діяльність у сфері сільського господарства:
а) виробництво продукції рослинництва, а саме рослинних культур, а також вирощування фруктів та овочів, квітів та декоративних рослин (у відкритих або закритих ґрунтах), грибів, насіння, прянощів, саджанців та водоростей, а також їх обробка, переробка та/або консервація;
б) виробництво продукції тваринництва, а саме свійських сільськогосподарських тварин, птахівництва, кролівництва, бджільництва, а також розведення шовкопрядів, змій та інших плазунів або слимаків та інших наземних ссавців, безхребетних та комах, а також їх обробка, переробка та/або консервація;
в) надання послуг іншим сільгосптоваровиробникам (юридичним особам) та/або фізичним особамз використанням сільськогосподарської техніки, крім надання її у фінансову оренду (лізинг);
Проґавив цей пункт. Мабуть, саме його і треба брати до уваги.
Да , у нас послуги надані сільгоспвиробнику , тільки він на загальній системі оподаткування , от і чому виникло питання - послуги по ньому в якій декларації показати - спец. чи загальній.

Татьяна Т.
Гений
Гений
Дякував (ла): 218 разів
Подякували: 139 разів

Повідомлення Татьяна Т. »

Пусть предоставит подтверждение, что он сельхозпроизводитель (т.е. у него 75% продукции - с/г).

Ves2016
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 22 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення Ves2016 »

Здравствуйте! Підкажіть будь ласка, ми сільгосптоваровиробники (юридична особа) на спец. режимі. Чи можемо ми вирощувати та продавати гарбузове насіння?

UFO
УченикУченик
Дякував (ла): 6 разів

Повідомлення UFO »

Ves2016 писав:Здравствуйте! Підкажіть будь ласка, ми сільгосптоваровиробники (юридична особа) на спец. режимі. Чи можемо ми вирощувати та продавати гарбузове насіння?
якщо такий вид діяльності зазначенний в (якщо не помиляюся) статуті-то можете.

Ves2016
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 22 рази

Повідомлення Ves2016 »

Гарбузове насіння відноситься до баштанних культур ?

Бабушка
Гений
Гений
Дякував (ла): 139 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення Бабушка »

Татьяна Т. писав:Пусть предоставит подтверждение, что он сельхозпроизводитель (т.е. у него 75% продукции - с/г).
Доброго дня! Якщо покупець послуг для якого Ваше підприємство надає послуги культивація,пахота,косіння і т д., на його землі то ці послуги надані сільгоспвиробнику по іншому і бути не може, а якщо в нього земля не оформлена то його проблеми , і чого Ви рішили що продавець послуг повинен перевіряти свого покупця де це написано ? а фіз особам яким теж можемо надавати послуги в рослинництві як Вони підтвердять для Вас 75%.

Татьяна Т.
Гений
Гений
Дякував (ла): 218 разів
Подякували: 139 разів

Повідомлення Татьяна Т. »

Бабушка писав:
Татьяна Т. писав:Пусть предоставит подтверждение, что он сельхозпроизводитель (т.е. у него 75% продукции - с/г).
Доброго дня! Якщо покупець послуг для якого Ваше підприємство надає послуги культивація,пахота,косіння і т д., на його землі то ці послуги надані сільгоспвиробнику по іншому і бути не може, а якщо в нього земля не оформлена то його проблеми , і чого Ви рішили що продавець послуг повинен перевіряти свого покупця де це написано ? а фіз особам яким теж можемо надавати послуги в рослинництві як Вони підтвердять для Вас 75%.
Во-первых, физ. лицо не обязано подтверждать, что оно с/х производитель, а во-вторых спорить не буду, делайте наоборот, против закона, всем подряд. И включайте в спец. декларацию, если Вы так считаете. Я только высказала свое мнение и в доказательство сослалась на соответствующий пункт в кодексе. Я думаю, тот кому я ответила, примет это к сведению и не будет рисковать. Удачи.

Арнюха
Мастер
Мастер
Подякували: 13 разів

Повідомлення Арнюха »

Татьяна Т. писав:
Бабушка писав:
Во-первых, физ. лицо не обязано подтверждать, что оно с/х производитель, а во-вторых спорить не буду, делайте наоборот, против закона, всем подряд. И включайте в спец. декларацию, если Вы так считаете. Я только высказала свое мнение и в доказательство сослалась на соответствующий пункт в кодексе. Я думаю, тот кому я ответила, примет это к сведению и не будет рисковать. Удачи.
Татьяна, спасибо, в понедельник наш контрагент должен нам предоставить документы, посмотрим, что там у него. У нас сейчас плановая проверка и снимают эти услуги со спец.декларации в общую. А для Бабушки - у нашего контрагента земля оформлена , но мнение налоговой однозначно , только услуги спецрежимникам и физ.лицам в спецдекларацию, остальным в общую. Отпишусь потом, после предоставления документов и реакции налоговиков.

Бабушка
Гений
Гений
Дякував (ла): 139 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення Бабушка »

Я можу трішки різко висловлюватись , відразу за це вибачаюсь , всі негативні мої висловлювання стосуються нашого законодавства , а не Вас бухгалтерів ,Ви все правильно пишете бо тільки обговоренням ми прийдемо до результату, Дуже сподіваюсь що після проведеної перевірки по послугам у рослинництві , Ви напишете чим податківці аргументують свої дії , в свідоцтві Пдв у вас є вид діяльності " Надання послуг у рослинництві" і якщо податківці наполягають, я б все одно звернулась до суду . Двійне трактування законодавства: суд приймає сторону платника , і ще раз вибачте за різкість

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”