Бабушка писав:Доброго ранку! Може кому-то приходилось при перейменуванні вулиці вносити зміни в ЄДР (це ми зробили) потім в розясненнях є про форми 1 опп та 5 опп про внесення змін до ліценцій , і ніде не розписано чи потрідно подавати заяву за формою 1-РС додаток 8 про внесення змін до свідоцтва ,витягу ПДВ , Податкова під яким небудь предлогом на нашу заяву пише відмову цитую" в розділі 3 заяви зазначені недостовірні , неповні дані щодо найменування контролюючого органу , де перереєстровується підприємство." я запитала а яка ж у вас назва ,бо я назву податкової вибирала із довідника інспекцій тобто вона співпадає на що податкова пояснила потрібно дописати до якої області відноситься наше відділення , дописала ,подала нову заяву , тепер причина кажуть бланк заяви не той, но який правильний вони не знають , написала в ЗІР це питання ще відповіді немає . Може хто підскаже як у інших інспекціях це питання вирішується , буду вдячна за будь яку допомогу
В кожній районній податковій є відділ обслуговування платників податків. Потрібно до них звернутись і запитати що і як потрібно заповнити. В них є зразки заповнення документів . спочатку записуєте олівцем ,інспектор провірить і якщо правильно ,поправите ручкою.(Так принаймі в нашій податковій Збаразького райну). Якщо у вас не так то скажіть як поступають у Збаразькій податковій) Якщо будуть поводитись нечесно попередьте що будете скаржитись .
У мене таке питання : У додатку 9 "розрахунок питомої ваги.." Сказано что включати треба 12 послідовних місяців ,включаючипоточний . А в податковій головному бухгалтеру вже другий місяць говорять ,що без поточного. То чи треба включати поточний,чи ні?
UFO писав:У мене таке питання : У додатку 9 "розрахунок питомої ваги.." Сказано что включати треба 12 послідовних місяців ,включаючипоточний . А в податковій головному бухгалтеру вже другий місяць говорять ,що без поточного. То чи треба включати поточний,чи ні?
Поточний не потрібно включати. В нашому районі хто включив ,то з Києва прийшла цидулка- зробити уточнення.Якщо хто включив -робіть Нову звітну за березень (до 20квітня) а за попередні 2 місяці- Уточнюючу.
Доброго ранку! Хотілось-би побачити той лист який прислали із Київа на які статті ПКУ та порядок заповнення вони ссилаються якщо просто розяснення то чи воно має юридичну силу в суді , боюсь я що Податківці як завжди будуть в стороні а ми платники відповідати
Наказ Міністерства фінансів України 28.01.2016 року № 21 (Додатки 9 та 10 додаються до декларацій 0121–0123/0130)
* Дванадцять послідовних звітних (податкових) періодів сукупно (включаючи поточний). Для новоствореного платника - звітний податковий період.
При цьому у випадку придбання/виготовлення сільськогосподарськими підприємствами товарів/послуг, основних фондів для їх одночасного використання частково для виробництва зернових і технічних культур, та/або частково для виробництва продукції тваринництва, та/або частково для інших сільськогосподарських товарів/послуг, такі платники податку здійснюють розрахунок питомої ваги вартості таких зернових і технічних культур, продукції тваринництва та інших сільськогосподарських товарів/послуг у загальній вартості усіх сільськогосподарських товарів/послуг, поставлених за 12 попередніх послідовних звітних (податкових) періодів (без урахування поточного звітного (податкового) періоду) (підпункт «а» підпункту 209.15.1 пункту 209.15 статті 209 ПКУ).
Розрахунок питомої ваги вартості кожного виду сільськогосподарських товарів/послуг у загальній вартості постачання усіх сільськогосподарських товарів/послуг здійснюється щомісячно у додатку 9 (ДС9) до податкової декларації з ПДВ за формою, затвердженою Порядком № 21, в якій відображаються результати діяльності в межах спеціального режиму оподаткування.
З урахуванням значення розрахованої питомої ваги сума сплаченого (нарахованого) ПДВ при придбанні/виготовленні товарів/послуг, основних фондів відноситься до податкового кредиту по операціях із зерновими і технічними культурами, та/або операціях з продукцією тваринництва, та/або операціях з іншими сільськогосподарськими товарами/послугами пропорційно частці (питомій вазі), розрахованій у додатку 9 (ДС9) до податкової декларації з ПДВ із позначками «0121»-«0123».
Додаток 9 за формою порядка № 21 з урахуванням поточного для визначення бази продажу 75%-25 % і своєчасно перейти на загальну якщо % перевищить один із показників , а додаток 10 пропорціонально за 12 попередніх звітних періодів без поточного , я так зрозуміла всі ці розяснення і ніде не зустрічала зміни до порядку заповнення додатку 9
Діє до -0001-11-30
Для заповнення рядків 1 - 12 графи 3 розрахунку питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів/послуг до вартості всіх товарів/послуг (ДС9) (далі - Розрахунок (ДС9)) суб’єкту спеціального режиму оподаткування необхідно враховувати показники рядків 6.1, 8 розділу І «Податкові зобов’язання» податкових декларацій 0121 - 123/0130 відповідних звітних періодів.
Для заповнення рядків 1 - 12 графи 4 Розрахунку (ДС9) - показники рядків 6.1, 8 розділу І «Податкові зобов’язання» податкової декларації 0110 відповідних звітних періодів.
В рядках 1 - 12 графи 5 Розрахунку (ДС9) зазначаються загальні обсяги постачання (без ПДВ) відповідних звітних періодів (графа 3 Розрахунку (ДС9) + графу 4 Розрахунку (ДС9)).
Платники, які зареєстровані суб’єктами спеціального режиму оподаткування не менше 12 послідовних звітних податкових періодів, розраховують питому вагу за формулою:
(р.6.1+р.8) колонки А декларацій 0121 - 123/0130
відповідних звітних (податкових) періодів (без урахування
умовного постачання у разі його наявності)
___________________________________________________ х 100.
сума (р. 6.1 + р. 8) колонки А декларацій 0110 та
(р. 6.1 + р. 8) декларацій 0121 - 123/0130 відповідних
звітних (податкових) періодів (без урахування умовного
постачання у разі його наявності)
Формою Розрахунку (ДС9) передбачено, що до графи 3 включаються обсяги постачання сільськогосподарських товарів/послуг) (без ПДВ) відповідних звітних періодів.
Бабушка писав:Доброго ранку! Хотілось-би побачити той лист який прислали із Київа на які статті ПКУ та порядок заповнення вони ссилаються якщо просто розяснення то чи воно має юридичну силу в суді , боюсь я що Податківці як завжди будуть в стороні а ми платники відповідати
Я теж не поспішаю переробляти та уточнювати. Включаю поточний період, як і передбачено нормативними документами. Будуть у нормативних зміни - буду танцювати під них.
Бабушка писав:Доброго ранку! Хотілось-би побачити той лист який прислали із Київа на які статті ПКУ та порядок заповнення вони ссилаються якщо просто розяснення то чи воно має юридичну силу в суді , боюсь я що Податківці як завжди будуть в стороні а ми платники відповідати
Я теж не поспішаю переробляти та уточнювати. Включаю поточний період, як і передбачено нормативними документами. Будуть у нормативних зміни - буду танцювати під них.
Доброго дня! Включаєте поточний тільки в дод.9, а дод.10 робите на основі дод.9 попереднього місяця чи поточного?
Юлия 08, я включаю поточний тільки в дод.9, а дод.10 роблю на основі дод.9 попереднього місяця. Хоча зараз з цими проектами змін та консультаціями не знаю чи потрібно все ж в дод.9 включати поточний.
І ще у вас раніше було запитання з приводу розподілу добрив і т.д між трьома або двома видами діяльності. Чи потрібно розподіляти на тваринництво також?Як ви робите?
В історії форуму знайшла такі думки:
-А мені, здається, що все ж згідно Додатка 9 розподіляти, пропорційно. Бо якщо ще окрему пропорцію робити, між зерновими і іншими, то це дивно. Ми також купуємо добрива, не знаю на яку культуру використати, але ділю на всі 3 види діяльності. Бо якщо використається потім на пшеницю, яку згодом з*їсть ВРХ,то це ж ніби й тваринництво)). Тому може, логічніше не заглиблюватися, а просто ділити зг. питомої ваги,? )
-Теж схиляюсь, що по дод.9 між трьома видами, але вагаюсь, знайома десь читала, що саме добрива треба ділити між зерновими та іншими і не чіпати тварин.,не пам'ятає статтю, можливо ще хтось десь читав по цьому питанню, поділіться, будь ласка ссилками!!!
-Але ж якби ми вирощували культури виключно для тварин на корми, то повністю всі добрива, насіння і т.д. йшли б на тваринництво і ми б тодіж не виділяли б рослинництво. А було б 100% тваринництво, в т.ч. і добрива чи ЗЗР, чи як вважає хто?
-Отже, все таки були б у нас зернові/технічні, або інші с-г культури, на які б ішли придбані добрива та засоби захисту.
100% тваринництва було б тоді, якби б ми його утримували виключно за рахунок покупних кормів. Здається так? Ні? Хто сміливий, хай нас розборонить
Так ніхто й не розборонив! Долучіться, будь ласка, до цього питання!
Юлия 08 писав:
Доброго дня! Включаєте поточний тільки в дод.9, а дод.10 робите на основі дод.9 попереднього місяця чи поточного?
Логічно і правильно додаток 10 робити згідно питомої ваги. У мене ж ситуація взагалі парадоксальна. Торік повністю позбулись тваринництва і перспективи на його відновлення нема, а рослинництва 50/50 взагалі не було. Цього року є 15/85 (як і торік) і є 50/50. Отже питома вага не лізе ні в які ворота, бо, наприклад, придбане насіння гороху і згодом реалізацію гороху логічно було б віднести на 50/50. Як і частину дизпалива, добрив, засобів захисту рослин...
Одна надія на те, що цей дебільний розподіл взагалі скасують. Бо інакше перевіряючому чорту доведеться ламати ноги в такій бухгалтерії #g_cray2#
добрива розподіляю між трьома видами, більш логічніше, підтримую думку "...-А мені, здається, що все ж згідно Додатка 9 розподіляти, пропорційно. Бо якщо ще окрему пропорцію робити, між зерновими і іншими, то це дивно. Ми також купуємо добрива, не знаю на яку культуру використати, але ділю на всі 3 види діяльності. Бо якщо використається потім на пшеницю, яку згодом з*їсть ВРХ,то це ж ніби й тваринництво))..."
Додаток №9 заповнили 11 міс+ березень, а Додаток № 10 формується на основі питомої ваги за попередні 12 місяців( по лютий включно). Так сформувала програма 1 с с/г підприємство, так розповіли в податковій інспекції так описано в Баланс агро №8 від 22.02.16 http://balance.ua/news/all/post/priobre ... odnoy-nds/ и Баланс агро по №9 від 09.03.2016 Додатку №9