Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
Бабушка
Гений
Гений
Дякував (ла): 139 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення Бабушка »

Юлия 08 писав:
voko писав:
Бабушка писав:Доброго ранку! Хотілось-би побачити той лист який прислали із Київа на які статті ПКУ та порядок заповнення вони ссилаються якщо просто розяснення то чи воно має юридичну силу в суді , боюсь я що Податківці як завжди будуть в стороні а ми платники відповідати
Я теж не поспішаю переробляти та уточнювати. Включаю поточний період, як і передбачено нормативними документами. Будуть у нормативних зміни - буду танцювати під них.
Доброго дня! Включаєте поточний тільки в дод.9, а дод.10 робите на основі дод.9 попереднього місяця чи поточного?
ТАК !!!

Бабушка
Гений
Гений
Дякував (ла): 139 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення Бабушка »

Бабушка писав:
Юлия 08 писав:
voko писав: Я теж не поспішаю переробляти та уточнювати. Включаю поточний період, як і передбачено нормативними документами. Будуть у нормативних зміни - буду танцювати під них.
Доброго дня! Включаєте поточний тільки в дод.9, а дод.10 робите на основі дод.9 попереднього місяця чи поточного?
ТАК !!! дод.10 на основі дод.9 попереднього місяця

okko27
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення okko27 »

Natali*F писав:Додаток №9 заповнили 11 міс+ березень, а Додаток № 10 формується на основі питомої ваги за попередні 12 місяців( по лютий включно). Так сформувала програма 1 с с/г підприємство, так розповіли в податковій інспекції так описано в Баланс агро №8 від 22.02.16
http://balance.ua/news/all/post/priobre ... odnoy-nds/ и Баланс агро по №9 від 09.03.2016 Додатку №9
Так Баланс Агро №9 пише ж щодо Дод.9, що норми ПКУ мають вищу силу, ніж наказ Мінфіну, тому для розрахунку питомої ваги слід брати показники саме 12 попердніх місяців (тобто без поточного періоди).
А ми ж говоримо про включення в Дод.9 за березень періоду квітень 2015-березень 2016...?

UFO
УченикУченик
Дякував (ла): 6 разів
Подякували: 3 рази

Повідомлення UFO »

okko27 писав:Юлия 08, я включаю поточний тільки в дод.9, а дод.10 роблю на основі дод.9 попереднього місяця. Хоча зараз з цими проектами змін та консультаціями не знаю чи потрібно все ж в дод.9 включати поточний.
І ще у вас раніше було запитання з приводу розподілу добрив і т.д між трьома або двома видами діяльності. Чи потрібно розподіляти на тваринництво також?Як ви робите?
В історії форуму знайшла такі думки:

-А мені, здається, що все ж згідно Додатка 9 розподіляти, пропорційно. Бо якщо ще окрему пропорцію робити, між зерновими і іншими, то це дивно. Ми також купуємо добрива, не знаю на яку культуру використати, але ділю на всі 3 види діяльності. Бо якщо використається потім на пшеницю, яку згодом з*їсть ВРХ,то це ж ніби й тваринництво)). Тому може, логічніше не заглиблюватися, а просто ділити зг. питомої ваги,? )

-Теж схиляюсь, що по дод.9 між трьома видами, але вагаюсь, знайома десь читала, що саме добрива треба ділити між зерновими та іншими і не чіпати тварин.,не пам'ятає статтю, можливо ще хтось десь читав по цьому питанню, поділіться, будь ласка ссилками!!!

-Але ж якби ми вирощували культури виключно для тварин на корми, то повністю всі добрива, насіння і т.д. йшли б на тваринництво і ми б тодіж не виділяли б рослинництво. А було б 100% тваринництво, в т.ч. і добрива чи ЗЗР, чи як вважає хто?

-Отже, все таки були б у нас зернові/технічні, або інші с-г культури, на які б ішли придбані добрива та засоби захисту.
100% тваринництва було б тоді, якби б ми його утримували виключно за рахунок покупних кормів. Здається так? Ні? Хто сміливий, хай нас розборонить :)

Так ніхто й не розборонив! Долучіться, будь ласка, до цього питання!
Мене радує те,що так ніхто і не вирішив як правильніше -значить все ще є шанс,що я роблю ще правильно):
я вартість добрив/засобів захисту не розподіляю на всі три види. Якщо точніше- я взагалі кидаю їх тільки на зерно-технічні . інші(3 група дод10) я перекриваю вартістю Палива/насінням так щоб вийшов 0.

Був на сессії -запитав в викладача- чи потрібно вартість насіння кидати на тваринництво,якщо зібрану продукції згодуют тваринам- мені сказали що не потрібно..

okko27
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення okko27 »

UFO писав:
okko27 писав:Юлия 08, я включаю поточний тільки в дод.9, а дод.10 роблю на основі дод.9 попереднього місяця. Хоча зараз з цими проектами змін та консультаціями не знаю чи потрібно все ж в дод.9 включати поточний.
І ще у вас раніше було запитання з приводу розподілу добрив і т.д між трьома або двома видами діяльності. Чи потрібно розподіляти на тваринництво також?Як ви робите?
В історії форуму знайшла такі думки:

-А мені, здається, що все ж згідно Додатка 9 розподіляти, пропорційно. Бо якщо ще окрему пропорцію робити, між зерновими і іншими, то це дивно. Ми також купуємо добрива, не знаю на яку культуру використати, але ділю на всі 3 види діяльності. Бо якщо використається потім на пшеницю, яку згодом з*їсть ВРХ,то це ж ніби й тваринництво)). Тому може, логічніше не заглиблюватися, а просто ділити зг. питомої ваги,? )

-Теж схиляюсь, що по дод.9 між трьома видами, але вагаюсь, знайома десь читала, що саме добрива треба ділити між зерновими та іншими і не чіпати тварин.,не пам'ятає статтю, можливо ще хтось десь читав по цьому питанню, поділіться, будь ласка ссилками!!!

-Але ж якби ми вирощували культури виключно для тварин на корми, то повністю всі добрива, насіння і т.д. йшли б на тваринництво і ми б тодіж не виділяли б рослинництво. А було б 100% тваринництво, в т.ч. і добрива чи ЗЗР, чи як вважає хто?

-Отже, все таки були б у нас зернові/технічні, або інші с-г культури, на які б ішли придбані добрива та засоби захисту.
100% тваринництва було б тоді, якби б ми його утримували виключно за рахунок покупних кормів. Здається так? Ні? Хто сміливий, хай нас розборонить :)

Так ніхто й не розборонив! Долучіться, будь ласка, до цього питання!
Мене радує те,що так ніхто і не вирішив як правильніше -значить все ще є шанс,що я роблю ще правильно):
я вартість добрив/засобів захисту не розподіляю на всі три види. Якщо точніше- я взагалі кидаю їх тільки на зерно-технічні . інші(3 група дод10) я перекриваю вартістю Палива/насінням так щоб вийшов 0.

Був на сессії -запитав в викладача- чи потрібно вартість насіння кидати на тваринництво,якщо зібрану продукції згодуют тваринам- мені сказали що не потрібно..
Такий варіант також може бути. Але якщо культура саме для корму тваринам, а податковий кредит на насіння, добрива по ній поставити у таблю1 Зернові, а потім при реалізації продукції тваринництва (молока) будуть зобов*язання, то под.кредиту з корму не буде, а він зависне у Зернових, а для чого він там,якщо зернові не продадуть, а згодують тваринам???

UFO
УченикУченик
Дякував (ла): 6 разів
Подякували: 3 рази

Повідомлення UFO »

okko27 писав:
Такий варіант також може бути. Але якщо культура саме для корму тваринам, а податковий кредит на насіння, добрива по ній поставити у таблицю1 Зернові, а потім при реалізації продукції тваринництва (молока) будуть зобов*язання, то под.кредиту з корму не буде, а він зависне у Зернових, а для чого він там,якщо зернові не продадуть, а згодують тваринам???
зернових у нас багато (реалізації) . І вже краще заплатити 20% з тваринництва,ніж з зернових. Адже пізніше (під час збору-> реалізації зернових ) цей кредит "з'їстья" дуже швидко

Ророчка
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 23 рази

Повідомлення Ророчка »

мене вразило, що соя не належить до розд.1 дод 10. В статистику подаємо , що соя техн. культура, а в податкову - це розд.3. ЧОМУ? Я не дуже слідкую за новими правилами і коли заповнювала декл. віднесла ПК по придбаному трактору, який використовується тільки по сої в розд.1, адже я прочитала зернові та технічні культури, а соя-техн. культура, а вчора в податковій сказали щоб переробили на розд.3.ЦИРК.

voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

Ророчка писав: мене вразило, що соя не належить до розд.1 дод 10. В статистику подаємо , що соя техн. культура, а в податкову - це розд.3. ЧОМУ? Я не дуже слідкую за новими правилами і коли заповнювала декл. віднесла ПК по придбаному трактору, який використовується тільки по сої в розд.1, адже я прочитала зернові та технічні культури, а соя-техн. культура, а вчора в податковій сказали щоб переробили на розд.3.ЦИРК.
Податкова дотримується УКТ ЗЕД, а статистика інших методичок, тому й виникає розбіжність. А штрафувати будуть нас, платників податків.

Вважаю помилкою відносити, наприклад, податковий кредит з покупних товарів для вирощування зернових, які потім (можливо, а можливо й ні) будуть використані як корми. При перевірці податкова обов’язково тицьне нас носом в УКТ ЗЕД і припише нецільове використання коштів. А при поганій погоді ще й позбавить статусу платника ПДВ.

Ророчка
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 23 рази

Повідомлення Ророчка »

скільки можна з нас знущатися. Це дуже напрягає, що бух.повинен завжди бути "на стрьомі", так би мовити "В тонусі", але загалом всі наші закони не відповідають здоровому глузду, а про логіку я взагалі мовчу. Вже б придумали щось простіше і однакове для всіх: і для податкової, і для статистики. Голова просто не вміщує все.

павло56
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 28 разів
Подякували: 182 рази

Повідомлення павло56 »

Читаючи дописи бачу, що багато бухгалтерів створюють собі проблеми на пустому місці.В законодавстві по ПДВ записано .що податковий кредит (ПК) розподіляється пропорційно відсоткам визначеним в додатку 9 і як виняток може роподілятись на прямую коли абсолютно точно можна довести що ПК іде тільки на одну з трьох груп. Це можна довести точно тільки по насінні. Податкові органи дуже легко по декларації відслідкують ,що розподіл ПК пройшов не згідно додатка 9 і це може причиною позапланової перевірки .

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”