По 1-2 дня, а один раз разозлилась и дали даже 3 подряд. Было плохо когда бух-один на пред-тии, а теперь будет еще хуже.ИнспекторПДВ писав:Если Вы доверяете контрагенту - поставщику на все 100 % подавайте до 14.02 - никто не запрещает !!!!ArinaArina писав: она не должна быть зарегистрирована 31.01. я так поняла, что если ее зарегистр. в течение 15 дней - право на кредит возникает в январе, если позже 15 дней - то в периоде регистрации.
т.е имея НН от 31.01. допустим поставщик зарегистр. ее 14.02. я до 14.02. не имею права сдать деку за январь? ИнспекторПДВ, надо понимать, Вы излагаете ту позицию, которую будет двигать Ваше ведомство ? А если я в отпуск хочу 10.02? или на бухгалтеров у нас трудовое законодательство не распространяется?
О.... я и не думал, что с нашими Законами бухгалтера имеют возможность пойти в отпуск..... когда? неужели есть "окна"?
НЕТ электронному администрированию НДС с 01.01.2015
- Симпа
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1948 разів
- Подякували: 570 разів
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 11443 рази
- Подякували: 8955 разів
[/spoiler]ar4ik писав:Да это все понятно, только минусовую декларацию не очень хотят принимать.Скрытый текст
feoklena писав:koty писав:
Я сдавала - был реальный минус по ГТД, весь оставшийся НК сняла,
так пришлось мне ходить к начальнику отдела, начальнику управления, зам.начальнику НИ...
Доказывала, что мы УЖЕ уплатили этот НДС...
Как технически не принимали? Я, к счастью, ни разу не сталкивалась с непринятием минусовой НДС. Какова процедура?[/quote]
Сталкивалась, принимается, потом звонит инспектор и слезно просит убрать иначе придет с внеплановой проверкой с вытекающими последствиями. Дословно: вы же понимаете, что мы найдем еще больше...[/quote]
Я тоже не понимаю как? Никогда не шла на поводу, только один раз- но там я не виновата, директор был трус.
Если все доки в порядке- ставила всегда, личный рекорд - минус по лицевой карточке 1,7 млн.грн.[/quote]
Именно так - решение принимает директор.
Технически как не принимают - я весь ноябрь пробегала, то нас НЕ нашли по адресу.
А мы на месте, форма 6 сдана вовремя.
Потом оказывается - разорван договор с НИ на сдачу эл. отчетности.
Второй раз носила форму 6, снова перезаключала договор с НИ.
Просила покупателей разрешить им переделать документы, например с 1 числа на 3, потому, что уже не укладывалась в 15 дней регистрации НН...
Потом уже подключился директор, где-то что-то решал...
Это мой свежий опыт.
-
- Оракул
- Дякував (ла): 129 разів
- Подякували: 17 разів
Доброго времени суток. Я окончательно не поняла, на все 100%. В январе 2015 мы должны регестрировать все НН в едином реестре? И возможно ли использовать налоговый кредит по налоговым накладным, выписанные в 2014? Я спрашиваю именно про январь. Тихо схожу с ума....
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 11443 рази
- Подякували: 8955 разів
Регистрировать - да.Мария**** писав:Доброго времени суток. Я окончательно не поняла, на все 100%.
В январе 2015 мы должны регестрировать все НН в едином реестре?
И возможно ли использовать налоговый кредит по налоговым накладным, выписанные в 2014?
Я спрашиваю именно про январь. Тихо схожу с ума....
По НК 2014 года - мы уже несколько страниц это обсуждаем - никто не знает КАК.
-
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 252 рази
- Подякували: 4095 разів
Да ладно, такая уж большая тайна как?
Итак, по НН 2014 года:
1) Кто смелый или кто не хочет переплачивать, тот включает в любом периоде 2015 года с соблюдением 365 дней;
2) Остальные, кто менее смелый, у кого директор трус, или кому "не очень-то и нужно" - не включают.
То-есть, ответ на вопрос "что с НН 2014 года?" - КАК ВСЕГДА.
Итак, по НН 2014 года:
1) Кто смелый или кто не хочет переплачивать, тот включает в любом периоде 2015 года с соблюдением 365 дней;
2) Остальные, кто менее смелый, у кого директор трус, или кому "не очень-то и нужно" - не включают.
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 225 разів
- Подякували: 394 рази
И можно потом через УРMarlboro писав:Да ладно, такая уж большая тайна как?
Итак, по НН 2014 года:
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 6 разів
- Подякували: 121 раз
Уважаю Ваше мнение, но я остался при своем )))Marlboro писав: То-есть, ответ на вопрос "что с НН 2014 года?" - КАК ВСЕГДА.
да, предполагаю только так - через ут.розрахунокViktori писав: И можно потом через УР
Прошу еще обратить внимание на новый п.33 "Перехідних положень"
33. За вибором платника податку, який він відображає у заяві, що подається у складі податкової декларації, непогашені залишки сум податку на додану вартість, що були заявлені платниками податку до бюджетного відшкодування за звітні (податкові) періоди до 1 лютого 2015 року, задекларовані до бюджетного відшкодування за звітні (податкові) періоди до 1 лютого 2015 року в рахунок зменшення податкових зобов’язань з податку на додану вартість наступних звітних (податкових) періодів, від’ємне значення суми, розрахованої згідно з пунктом 200.1 статті 200 цього Кодексу, та залишок від’ємного значення попередніх звітних (податкових) періодів після бюджетного відшкодування, задекларовані платниками податку за звітні (податкові) періоди до 1 лютого 2015 року:
а) або без проведення перевірок, передбачених статтею 200 цього Кодексу, збільшують розмір суми податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні/розрахунки коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, визначену пунктом 200-1.3 статті 200-1 цього Кодексу, з одночасним збільшенням розміру суми податкового кредиту у податковій декларації за звітний (податковий) період, в якому було здійснено таке збільшення.
Суми такого від’ємного значення та/або бюджетного відшкодування можуть бути перевірені контролюючим органом у загальновстановленому порядку;
б) або підлягають поверненню платнику у порядку, визначеному статтею 200 Кодексу у редакції, що діяла станом на 31 січня 2014 року.
-
- Знаток
- Дякував (ла): 6 разів
- Подякували: 1 раз
Все ж таки, прошу допомогти розібратися з порядком відображення "перехідних" пн складених без порушень термінів реєстрації. Читала-читала і не знайшла конкретної відповіді.
Якщо податкова накладна виписується датою 31.01.15, а квитанція у неї про реєстрацію у ЄДРПН 01.02.15, то в якому звітному періоду я маю можливість її відобразити без негативних наслідків - у січні чи лютому?
А також: Ст. 201.1. "Платник податку зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) податкову накладну, складену в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи, та зареєстровану в Єдиному реєстрі податкових накладних."
Все ж таки, як ми маємо можливість отримати пн? Якщо їх можливо отримати по запиту до ЄДРПН, то яким чином платник податку саме "зобов’язаний" надати покупцю (отримувачу) податкову накладну?
Якщо платник податку не зареєстрував пн, і тим самим полишив можливість покупцю отримати ПК, і дод.8 (скарга) скасували, то яким чином покупець має можливість отримати ПК?
Що робити з податковими накладними які сформовані з помилками? це стосується як ПК так і ПЗ.
Буду дуже вдячна за роз'яснення.
Якщо податкова накладна виписується датою 31.01.15, а квитанція у неї про реєстрацію у ЄДРПН 01.02.15, то в якому звітному періоду я маю можливість її відобразити без негативних наслідків - у січні чи лютому?
А також: Ст. 201.1. "Платник податку зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) податкову накладну, складену в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи, та зареєстровану в Єдиному реєстрі податкових накладних."
Все ж таки, як ми маємо можливість отримати пн? Якщо їх можливо отримати по запиту до ЄДРПН, то яким чином платник податку саме "зобов’язаний" надати покупцю (отримувачу) податкову накладну?
Якщо платник податку не зареєстрував пн, і тим самим полишив можливість покупцю отримати ПК, і дод.8 (скарга) скасували, то яким чином покупець має можливість отримати ПК?
Що робити з податковими накладними які сформовані з помилками? це стосується як ПК так і ПЗ.
Буду дуже вдячна за роз'яснення.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 82 рази
- Подякували: 2407 разів
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИИнспекторПДВ писав:Да, можно обвинять нас, что не "копенгагены"... поймите - учимся же вместе... Рыба гниет сами понимаете где! Не мы пишем законы!!!cometa писав:
Контрагент имеет право на НК втечение 180 дней, главное, чтобы была регистрация. А я имею право на регистрацию 15 дней, плюс еще много дней, но со штрафами. Фискалы как всегда некомпетентны.
А по поводу "нельзя переносить на след месяц", как же теперь их налоговая нагрузка?
читайте внимательно статью 198.6:
"... Суми податку.... в ПН, зареєстрованих в ЄРПН з порушенням терміну реєстрації, відносяться до ПК за звітний період, в якому зареєстровано ПН в ЄРПН!!!!!!!!!, але не пізніше:
- ніж через 180 календарних днів з дати складання ПН"...
ЛИСТ від 10.12.2014 р. № 14618/7/99-99-19-03-01-17 "Про податок на додану вартість"
<...>
Терміни реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних у ЄРПН з 01.01.2015 не змінюється. Така реєстрація здійснюється не пізніше п'ятнадцяти календарних днів, наступних за датою їх складання (пункт 201.10. розділу V Кодексу).
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 82 рази
- Подякували: 2407 разів
Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи" від 28.12.2014 № 71-VІІІnatason писав:Добрый день! Подскажите пожалуйста, может кто где-то читал по вопросу: если ндс на карточке,подтвержден налоговой, какова его судьба в 2015? поделитесь плиз ссылкою!! Спасибо большое)
доповнити пунктами 33-37 такого змісту:
«33. За вибором платника податку, який він відображає у заяві, що подається у складі податкової декларації, непогашені залишки сум податку на додану вартість, що були заявлені платниками податку до бюджетного відшкодування за звітні (податкові) періоди до 1 лютого 2015 року,задекларовані до бюджетного відшкодування за звітні (податкові) періоди до 1 лютого 2015 року в рахунок зменшення податкових зобов’язань з податку на додану вартість наступних звітних (податкових) періодів, від’ємне значення суми, розрахованої згідно з пунктом 200.1 статті 200 цього Кодексу , та залишок від’ємного значення попередніх звітних (податкових) періодів після бюджетного відшкодування, задекларовані платниками податку за звітні (податкові) періоди до 1 лютого 2015 року:
а) або без проведення перевірок, передбачених статтею 200 цього Кодексу, збільшують розмір суми податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні/розрахунки коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, визначену пунктом 2001.3 статті 2001 цього Кодексу, з одночасним збільшенням розміру суми податкового кредиту у податковій декларації за звітний (податковий) період, в якому було здійснено таке збільшення.
Суми такого від’ємного значення та/або бюджетного відшкодування можуть бути перевірені контролюючим органом у загальновстановленому порядку;
б) або підлягають поверненню платнику у порядку, визначеному статтею 200 Кодексу у редакції, що діяла станом на 31 січня 2014 року.
То есть, это касается строк 20.2, 23.1, 23.2, 24, причем, касается и ЯНВАРСКОЙ декларации (в том числе)....