Добрый день. Есть такой вопрос. Мы приобретаем ж/д и авиа билеты через посредника, согласно письму ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЛИСТ
від 27.10.2011 р. N 4430/7/15-3417-26
Щодо обкладення ПДВ та формування ПК при реалізації залізничних та авіаційних квитків
Приймаючи до уваги те, що послуга із залізничного або повітряного перевезення надається пасажиру самим перевізником, слід враховувати, що проїзний документ є договором на перевезення, що укладається між пасажиром і відповідним перевізником, а тому не може бути об'єктом договору між іншими учасниками процесу оформлення замовлення на продаж проїзних документів. При цьому транспортний квиток, що містить загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця, крім тих, форма яких встановлена міжнародними стандартами, одночасно є документом, який дає право на отримання податкового кредиту (за умови дотримання інших правил щодо формування податкового кредиту) без отримання податкової накладної (пп. "а" пункту 201.11 ст. 201 Кодексу) тільки його власнику (виходячи із суті договору), а тому не може бути підставою ні для визначення податкових зобов'язань, ні для формування податкового кредиту у особи, яка прийняла замовлення на його оформлення, якщо ця особа не є перевізником або його структурним підрозділом.
т.е. Я делаю вывод, что мы не имеем право на НК, так как купили не у перевозчика а у посредника. Правильно? или письмо не является аргументом, если сказано в НКУ что ж/д и авиа билет может не иметь налоговую накладную, и мы сразу можем ставить в НК.#help# #-o
Приобретение ж/д и авиабилетов через посредника, ЮР ЛИЦО и Налоговый Кредит
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 23 рази
- Подякували: 15 разів
Мне кажется, вы неверно трактуете суть письма.
Прочитав его мне сразу напрашивается мысль,что это касается именно посредника, у которого вы покупаете эти билеты, т.е. посредник не имеет право на налоговый кредит и соответсвенно не формирует налоговые обязательства по купленным ж/д билетам, т.к. он не является его собсвтенником, а собвственников выступаете вы, т.к. билет вы купили для своего использования в хоз. деятельности
Прочитав его мне сразу напрашивается мысль,что это касается именно посредника, у которого вы покупаете эти билеты, т.е. посредник не имеет право на налоговый кредит и соответсвенно не формирует налоговые обязательства по купленным ж/д билетам, т.к. он не является его собсвтенником, а собвственников выступаете вы, т.к. билет вы купили для своего использования в хоз. деятельности