НДС с/х предприяти на фиксированом налоге - условная реализация

Розділ V ПКУ
СВС
УченикУченик

Повідомлення СВС »

Подскажите пожалуйста такой вопрос. Я с/х производитель вырастила собственную продукцию пшеницу. мы продали продукцию ниже себестоимости. Мы доначислили себе НДС. В какой декларации по НДС я должна отобразить эту операцию в общей или сокращенной?

LyudMila76
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 7078 разів
Подякували: 1729 разів

Повідомлення LyudMila76 »

СВС писав:Подскажите пожалуйста такой вопрос. Я с/х производитель вырастила собственную продукцию пшеницу. мы продали продукцию ниже себестоимости. Мы доначислили себе НДС. В какой декларации по НДС я должна отобразить эту операцию в общей или сокращенной?
З усього , що я вичитала , податківці хочуть бачити таку різницю в загальній Декларації, обгрунтування цьому не має, моя думка, що це спец.декларація, ще щось вичитну напишу, можливо й Ви щось найдете відпишіться

чта
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 36 разів
Подякували: 20 разів

Повідомлення чта »

А вы какую декларацию сдаете?

считаю, что надо включить в ту декларацию , в которой включена реализация зерна.

LyudMila76
Светоч Мысли
Светоч Мысли

чта писав:А вы какую декларацию сдаете?

считаю, что надо включить в ту декларацию , в которой включена реализация зерна.
В мене просто такої ситуації не було, нижче собівартості я не продаю, але всяке може бути , тому мені також це цікаво. Тут в мене ще думка , а як так вийшло , що продаж нижче собівартості. І як варіант не можна собівартість зменшити, чи все дуже строго , по технологічним картам розраховано.

чта
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 36 разів
Подякували: 20 разів

Повідомлення чта »

LyudMila76 писав:
чта писав:А вы какую декларацию сдаете?

В мене просто такої ситуації не було, нижче собівартості я не продаю, але всяке може бути , тому мені також це цікаво. Тут в мене ще думка , а як так вийшло , що продаж нижче собівартості. І як варіант не можна собівартість зменшити, чи все дуже строго , по технологічним картам розраховано.
Тобто це планова собівартість, а фактичної ви ще незнаєте.
Мождиво собівартість буде нижчою, я би порадила вам не виписувати податкову на умовний продаж зараз, а в січні 2013, якщо собівартість виявиться вище ціни реалізації дати уточнення до збільшення зобовязання, ви ж всерівно ці кошти перераховуєте на спецрахунок.

СВС
УченикУченик

Повідомлення СВС »

А как быть в ситуации, если зерном расчитываться за паи (по оренде земли). В этом случае получается зерно ниже себестоимости. Зачем же увеличивать стоимость зерна и доначислять подоходный налог? Вот налоговая инспекция ссылается на какую то статью в журнале Налоговий вісник № 3 за 2012год, что надо показывать в общую декларацию, но мы не можем найти эту статью. На сайте бух. учет финансы и АПК, я нашла статью и там написано "НА ДУМКУ ПОДАТКІВЦІВ " мы должны показывать условную продажу в общую декларацию. Но у нас тоже есть своя думка не так ли?

LyudMila76
Светоч Мысли
Светоч Мысли

В мене питання , а чому в рахунок паю Ви так дешево оцінили свою продукцію, в мене ціна для пайовиків така як і для реалізації іншим покупцям, ну можливо десь дешевше на 100-200грн , але не менше, А податок з доходів Ви ж платите не з вартості зерна ,а з суми , яка обумовлена в договорі оренди Крім того, указом Президента України від 19.08.2008 року №725 рекомендовано, що розмір орендної плати земельних ділянок, земельних часток (паїв) повинен бути не менше 3 відсотків визначеної відповідно до законодавства вартості земельної ділянки, земельної частки (паю). Тут я згодна кругом тільки на думку подтакової потрібно умовний продаж в загальну, але в ПКУ такого не має.

СВС
УченикУченик

Повідомлення СВС »

Категорія: 130. Податок на додану вартість Підкатегорія: 130.34 спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства
Запитання:В якій податковій декларації з ПДВ сільськогосподарським підприємством – суб’єктом спеціального режиму оподаткування відображається операція з постачання сільськогосподарських товарів/послуг, звичайна ціна яких перевищує договірну ціну?Відповідь:Коротка:
Обсяги сільськогосподарських товарів/послуг, звичайна ціна яких перевищує їх договірну ціну, відображаються в рядку 1 податкової декларації з ПДВ (скороченої) виходячи з їх ціни.
Сума перевищення звичайної ціни над договірною відображається в загальній податковій декларації з ПДВ.
Повна:
Пунктом 188.1 ст.188 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) встановлено, що оподаткування операцій з постачання товарів/послуг визначається виходячи з їх договірної (контрактної) вартості, але не нижче звичайних цін, визначених відповідно до ст.39 ПКУ, з урахуванням загальнодержавних податків та зборів (крім податку на додану вартість та акцизного податку на спирт етиловий, що використовується виробниками - суб’єктами господарювання для виробництва лікарських засобів, у тому числі компонентів крові і вироблених з них препаратів (крім лікарських засобів у вигляді бальзамів та еліксирів), а також збору на обов’язкове державне пенсійне страхування на вартість послуг стільникового рухомого зв’язку).
Згідно із п.5 р.І Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 25.11.2011 №1492, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 22.11.11 за №1333/20071 (далі – Порядок №1492), платники податку, які згідно зі ст.209 ПКУ застосовують спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства, подають податкову декларацію з податку на додану вартість (скорочену), яка є невід’ємною частиною звітності за відповідний звітний період. До такої податкової декларації включаються лише ті операції, що стосуються спеціального режиму, установленого указаною статтею.
Пунктом 2 р.VI Порядку №1492 визначено, що у рядку 1 податкової декларації (скороченої) вказуються виключно операції з постачання сільськогосподарським підприємством вироблених (наданих) сільськогосподарських товарів/послуг на власних або орендованих виробничих потужностях, а також на давальницьких умовах.
Враховуючи викладене, обсяги сільськогосподарських товарів/послуг, звичайна ціна яких перевищує їх договірну ціну, відображаються в рядку 1 податкової декларації з ПДВ (скороченої) виходячи з їх ціни.
При цьому, операція по відображенню суми перевищення звичайної ціни над договірною відображається в загальній податковій декларації з ПДВ та не приймає участі у визначенні питомої ваги вартості сільськогосподарської продукції.

СВС
УченикУченик

Повідомлення СВС »

При цьому, операція по відображенню суми перевищення звичайної ціни над договірною відображається в загальній податковій декларації з ПДВ та не приймає участі у визначенні питомої ваги вартості сільськогосподарської продукції. - ЭТО БРЕД, налоговая добавила от себя, никакой ссылки ни на один пункт закона или порядка заполнения и подачи!!!!!

медведь
УченикУченик
Подякували: 1 раз

Повідомлення медведь »

дата вопроса
23.03.2012
10:07:47 Доброго дня! Скажіть будь ласка, які податкові наслідки при реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) нижче собівартості. Чи потрібно збільшувати дохід по податку на прибуток на різницю між собівартістю та ціною реалізації. Та чи потрібно нараховувати податок на додану вартість на вищезазначену різницю в цінах.

Доброго дня.doc

Державна податкова служба у Кіровоградській області

23.03.2012
16:21:49 Доброго дня! Дякуємо за запитання. Що стосується податку на прибуток, то відповідно до п. 135.2 ст. 135 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (далі — ПКУ) доходи визначаються на підставі первинних документів, що підтверджують отримання платником податку доходів, обов’язковість ведення і зберігання яких передбачена правилами ведення бухгалтерського обліку, та інших документів, установлених розділом ІІ ПКУ. Доходи платника податку складаються з доходу від операційної діяльності та інших доходів.Дохід від операційної діяльності визнається в розмірі договірної (контрактної) вартості, але не менше ніж сума компенсації, отримана в будь-якій формі, в тому числі при зменшенні зобов’язань (п. 135.4 ст. 135 ПКУ). До його складу, зокрема, входить дохід від реалізації товарів, виконаних робіт, наданих послуг. При цьому дохід, отриманий платником податку від продажу товарів (виконання робіт, надання послуг) пов’язаним особам, визначається відповідно до договірних цін, але не менших від звичайних цін на такі товари, роботи, послуги, що діяли на дату такого продажу, якщо договірна ціна на такі товари (роботи, послуги) відрізняється більше ніж на 20 відсотків від звичайної ціни на такі товари (роботи, послуги) (п.п. 153.2.1 та п.п. 153.2.2 п. 153.2 ст. 153 ПКУ). Вимога щодо застосування звичайних цін поширюються також на операції з особами, які не є платниками цього податку або сплачують податок за іншими ставками. Зазначені положення застосовуються також при проведенні товарообмінних (бартерних) операцій. Згідно з п. 1 розділу XIX «Прикінцеві положення» ПКУ звичайні ціни до 1 січня 2013 року визначаються у порядку, передбаченому п. 1.20 Закону України від 28 грудня 1994 року № 334/94-ВР «Про оподаткування прибутку підприємств» (далі — Закон № 334), а з 1 січня 2013 року — за правилами, визначеними ст. 39 ПКУ. Отже, при обчисленні об’єкта оподаткування дохід від продажу товарів (робіт, послуг) визначається з договірної ціни товарів (робіт, послуг), однак при продажу товарів пов’язаним особам, особам, які не є платниками цього податку, особам, які сплачують податок за іншими ставками, та при проведенні товарообмінних (бартерних) операцій дохід визначається відповідно до договірних цін, але не менших від звичайних цін на такі товари, роботи, послуги, що діяли на дату такого продажу. Що стосується податку на додану вартість, то база оподаткування операцій із постачання товарів/послуг визначається виходячи з їх договірної (контрактної) вартості, але не нижче від звичайних цін, визначених відповідно до ст. 39 ПКУ, з урахуванням загальнодержавних податків і зборів (крім податку на додану вартість та акцизного податку на спирт етиловий, що використовується виробниками — суб’єктами господарювання для виробництва лікарських засобів, у тому числі компонентів крові й вироблених із них препаратів (крім лікарських засобів у вигляді бальзамів та еліксирів), а також збору на обов’язкове державне пенсійне страхування на вартість послуг стільникового рухомого зв’язку) (п. 188.1 ст. 188 ПКУ). Отже, операції з постачання товарів/послуг за ціною, яка є нижчою від звичайних цін, оподатковуються ПДВ за основною ставкою. При цьому база оподаткування таких товарів визначається виходячи зі звичайних цін. Пунктом 17 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 01.11.11 р. № 1379, передбачено, що якщо база оподаткування визначається виходячи зі звичайних цін і перевищує суму постачання товарів/послуг, визначену виходячи з їх договірної (контрактної) вартості, тобто звичайна ціна перевищує фактичну, продавець виписує дві податкові накладні: одну — на суму виходячи з фактичної ціни постачання, другу — на суму перевищення звичайної ціни над фактичною. Така податкова накладна покупцю не надається, усі примірники таких податкових накладних зберігаються у продавця. Может єто поможет.

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”