Про обов`язкову здачу разом з декларацією ПДВ оригіналу ВМД (експорт)

Розділ V ПКУ
S.Ludmila
УченикУченик
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення S.Ludmila »

Добрий день,шановні колеги!!!!
Відгукніться, хто на практиці має досвід ЗЕД,в світлі нового законодавства.
Питання більше адміністративного характеру. Чи потрібно подавати разом з декларацією по ПДВ оригінал ВМД ?
Звітність подаємо в електронному вигляді, перший раз в вересні-жовтні у нас відбулась експортна операція. Інспектор по ПДВ наполягає на обов`язковій здачі разом з декларацією паперовий оригінал ВМД ,а собі при цьому залишити копію. Відповіді на це болюче запитання ніде не знайду,чи правомірна ця вимога.?
Заздалегіть дякую всім хто відповість!!!!!!

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1291 раз
Подякували: 1621 раз

Повідомлення Evelina »

S.Ludmila писав:Добрий день,шановні колеги!!!!
Відгукніться, хто на практиці має досвід ЗЕД,в світлі нового законодавства.
Питання більше адміністративного характеру. Чи потрібно подавати разом з декларацією по ПДВ оригінал ВМД ?
Звітність подаємо в електронному вигляді, перший раз в вересні-жовтні у нас відбулась експортна операція. Інспектор по ПДВ наполягає на обов`язковій здачі разом з декларацією паперовий оригінал ВМД ,а собі при цьому залишити копію. Відповіді на це болюче запитання ніде не знайду,чи правомірна ця вимога.?
Заздалегіть дякую всім хто відповість!!!!!!
так, Ви оригінал ВМД подаєте в податкову. в самій декларації ставите відмітку, що "разом з декларацією подвється оригінал ВМД", а в канцелярію відносите ВМД разом із супровідним листом "Просимо Вас прийняти оригінал вантажної митної декларації МД-2, що є додатком до Податкової декларації з податку на додану вартість за ... 2012 року, яка подана ТОВ «111» (код ЄДРПОУ 11111111) до органів ДПС в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв‘язку .....2012 року та зареєстрована за №....."

S.Ludmila
УченикУченик

Повідомлення S.Ludmila »

Я думала, що оригінал подається тольки якщо ми претендуємо на бюджетне відшкодування, але ми не претендуємо.!!! І всеодно подавати потрібно? А де в декларації ставиться відмітка "разом з декларацією подвється оригінал ВМД"???

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Evelina »

S.Ludmila писав:Я думала, що оригінал подається тольки якщо ми претендуємо на бюджетне відшкодування, але ми не претендуємо.!!! І всеодно подавати потрібно? А де в декларації ставиться відмітка "разом з декларацією подвється оригінал ВМД"???
я теж не претендую, але вимагають оригінал. Відмітка ставиться в кінці декларації, там де відмітка про подання реєстру податкових накладних

S.Ludmila
УченикУченик

Повідомлення S.Ludmila »

побачила.!!!! Велике спасибі і успіхів вам в нелегкій праці.

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

а в мене питання - з 01/10 перейшли на електронне декларування ВМД, зрозуміло що в нас не буде ВМД на паперовому носії. значить в деці по ПДВ вже не треба ставити відмітку про подачу ВМД?
крім того, митниця каже, що вже не буде ставити відмітки про перетин кордону? а як же тоді відправки 30 чи 31 числа, в водія питатися? дурдом.
щось я не розумію цей процес...
відізвіться, хто вже робить таке..#help#

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Evelina »

svitlass писав:а в мене питання - з 01/10 перейшли на електронне декларування ВМД, зрозуміло що в нас не буде ВМД на паперовому носії. значить в деці по ПДВ вже не треба ставити відмітку про подачу ВМД?
крім того, митниця каже, що вже не буде ставити відмітки про перетин кордону? а як же тоді відправки 30 чи 31 числа, в водія питатися? дурдом.
щось я не розумію цей процес...
відізвіться, хто вже робить таке..#help#
це не питання, це крик моєї душі. минулого тижня два експорти, в податковій нічого не знають

luga11
Гений
Гений
Дякував (ла): 66 разів
Подякували: 48 разів

Повідомлення luga11 »

у нас еще 20.09 был экспорт, но ГТД уже была в элетронном виде. По нашей просьбе(письму) нам выдали заверенную копию ГТД.Естественно,что никакой отметки о пересечении на этой копии нет. Потэтому деку сдала без ГТД, надеясь что таможня передаст сведения в налоговую. Пока не звонили не звонили... жду. Даже если и позвонят, то показать мне им нечего, т.к отметки о пересечении нет, а это было основное требование, чтобы товар был вывезен из Украины. А вот в банк (приватбанк)пришлось отнести заверенную копию за сентябрь.Сказали мне в валютном отделе что у них нет пока внутренненго письма на этот счет. В октябре уже сказали что приносить копии банк не нужно

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

т.е. в деці відмітки про ВМД не ставимо???? просто декларуємо експорт....
як в податковій нічо не знають? , вони ж навіть тепер коли приходять на перевірку, то мають виписку по ВМД з якихось своїх баз
а яким чином ми маємо відслідкувати перетин кордону, адже тільки після перетину ми можемо декларувати експорт? в мене одного разу на Казахстан машина перетнула кордон через 2 тижні після замитнення
наш крик душі обірветься при перевірці?

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”