Добрий день,шановні колеги!!!!
Відгукніться, хто на практиці має досвід ЗЕД,в світлі нового законодавства.
Питання більше адміністративного характеру. Чи потрібно подавати разом з декларацією по ПДВ оригінал ВМД ?
Звітність подаємо в електронному вигляді, перший раз в вересні-жовтні у нас відбулась експортна операція. Інспектор по ПДВ наполягає на обов`язковій здачі разом з декларацією паперовий оригінал ВМД ,а собі при цьому залишити копію. Відповіді на це болюче запитання ніде не знайду,чи правомірна ця вимога.?
Заздалегіть дякую всім хто відповість!!!!!!
Про обов`язкову здачу разом з декларацією ПДВ оригіналу ВМД (експорт)
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1291 раз
- Подякували: 1621 раз
так, Ви оригінал ВМД подаєте в податкову. в самій декларації ставите відмітку, що "разом з декларацією подвється оригінал ВМД", а в канцелярію відносите ВМД разом із супровідним листом "Просимо Вас прийняти оригінал вантажної митної декларації МД-2, що є додатком до Податкової декларації з податку на додану вартість за ... 2012 року, яка подана ТОВ «111» (код ЄДРПОУ 11111111) до органів ДПС в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв‘язку .....2012 року та зареєстрована за №....."S.Ludmila писав:Добрий день,шановні колеги!!!!
Відгукніться, хто на практиці має досвід ЗЕД,в світлі нового законодавства.
Питання більше адміністративного характеру. Чи потрібно подавати разом з декларацією по ПДВ оригінал ВМД ?
Звітність подаємо в електронному вигляді, перший раз в вересні-жовтні у нас відбулась експортна операція. Інспектор по ПДВ наполягає на обов`язковій здачі разом з декларацією паперовий оригінал ВМД ,а собі при цьому залишити копію. Відповіді на це болюче запитання ніде не знайду,чи правомірна ця вимога.?
Заздалегіть дякую всім хто відповість!!!!!!
Я думала, що оригінал подається тольки якщо ми претендуємо на бюджетне відшкодування, але ми не претендуємо.!!! І всеодно подавати потрібно? А де в декларації ставиться відмітка "разом з декларацією подвється оригінал ВМД"???
-
- Акула НКУ
я теж не претендую, але вимагають оригінал. Відмітка ставиться в кінці декларації, там де відмітка про подання реєстру податкових накладнихS.Ludmila писав:Я думала, що оригінал подається тольки якщо ми претендуємо на бюджетне відшкодування, але ми не претендуємо.!!! І всеодно подавати потрібно? А де в декларації ставиться відмітка "разом з декларацією подвється оригінал ВМД"???
побачила.!!!! Велике спасибі і успіхів вам в нелегкій праці.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 252 рази
- Подякували: 1128 разів
а в мене питання - з 01/10 перейшли на електронне декларування ВМД, зрозуміло що в нас не буде ВМД на паперовому носії. значить в деці по ПДВ вже не треба ставити відмітку про подачу ВМД?
крім того, митниця каже, що вже не буде ставити відмітки про перетин кордону? а як же тоді відправки 30 чи 31 числа, в водія питатися? дурдом.
щось я не розумію цей процес...
відізвіться, хто вже робить таке..#help#
крім того, митниця каже, що вже не буде ставити відмітки про перетин кордону? а як же тоді відправки 30 чи 31 числа, в водія питатися? дурдом.
-
- Акула НКУ
це не питання, це крик моєї душі. минулого тижня два експорти, в податковій нічого не знаютьsvitlass писав:а в мене питання - з 01/10 перейшли на електронне декларування ВМД, зрозуміло що в нас не буде ВМД на паперовому носії. значить в деці по ПДВ вже не треба ставити відмітку про подачу ВМД?
-
- Гений
- Дякував (ла): 66 разів
- Подякували: 48 разів
у нас еще 20.09 был экспорт, но ГТД уже была в элетронном виде. По нашей просьбе(письму) нам выдали заверенную копию ГТД.Естественно,что никакой отметки о пересечении на этой копии нет. Потэтому деку сдала без ГТД, надеясь что таможня передаст сведения в налоговую. Пока не звонили не звонили... жду. Даже если и позвонят, то показать мне им нечего, т.к отметки о пересечении нет, а это было основное требование, чтобы товар был вывезен из Украины. А вот в банк (приватбанк)пришлось отнести заверенную копию за сентябрь.Сказали мне в валютном отделе что у них нет пока внутренненго письма на этот счет. В октябре уже сказали что приносить копии банк не нужно
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 252 рази
- Подякували: 1128 разів
т.е. в деці відмітки про ВМД не ставимо???? просто декларуємо експорт....
як в податковій нічо не знають? , вони ж навіть тепер коли приходять на перевірку, то мають виписку по ВМД з якихось своїх баз
а яким чином ми маємо відслідкувати перетин кордону, адже тільки після перетину ми можемо декларувати експорт? в мене одного разу на Казахстан машина перетнула кордон через 2 тижні після замитнення
наш крик душі обірветься при перевірці?
як в податковій нічо не знають? , вони ж навіть тепер коли приходять на перевірку, то мають виписку по ВМД з якихось своїх баз
а яким чином ми маємо відслідкувати перетин кордону, адже тільки після перетину ми можемо декларувати експорт? в мене одного разу на Казахстан машина перетнула кордон через 2 тижні після замитнення
наш крик душі обірветься при перевірці?