Коригування податкового кредиту при списанні кредиторської заборгованості

декларація, уточнення, виправлення помилок
FSV
УченикУченик
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення FSV »

Вітаю всіх)Прошу допомогти тих,хто з цим зіштовхувався....Справа в тому,що в бухгалтерському обліку я списала заборгованість в дохід і зменшила свій податковий кредит. А от як показати на основі бухгалтерської довідки зменшення кредиту в Декларації, я не знаю(((....

дакота
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 71 раз
Подякували: 32 рази

Повідомлення дакота »

Нужно признать условную поставку, самим себе выписать налоговую накладную с типом причины 13 и включить сумму НДС в строку 1 декларации. Думаю, так.

Берса
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2195 разів
Подякували: 3439 разів

Повідомлення Берса »

Читала, что при списании кредиторки и дебиторки кредит и обязательства не меняются.

FSV
УченикУченик
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення FSV »

Попередній бухгалтер робила умовний продаж,але від серпня місяця в даному випадку його заборонили застосовувати(...А не коригувати ПК небезпечно,тому що інспектор говорить,що це необхідно, хоч і аудитори дійсно доводять протилежне...просто не хочеться попасти під приціл.....

дакота
Мудрец
Мудрец

Повідомлення дакота »

FSV писав:Попередній бухгалтер робила умовний продаж,але від серпня місяця в даному випадку його заборонили застосовувати(...А не коригувати ПК небезпечно,тому що інспектор говорить,що це необхідно, хоч і аудитори дійсно доводять протилежне...просто не хочеться попасти під приціл.....
А що значить - заборонили застосовувати? Я щось пропустила...

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

Берса писав:Читала, что при списании кредиторки и дебиторки кредит и обязательства не меняются.
+1
сама так робила і пройшла перевірку
але була на семінарі і таке питання задавалося, аудитори відзначили, що в ЄБПЗ є відповідь про те, що при списанні кредиторки ПК не коригується і в той же час по темі ПДВ є відповідь, що при спис кредиторки показувати умовний продаж. вот так.

дакота
Мудрец
Мудрец

Повідомлення дакота »

В общем, как всегда - в мутной воде....

Відповісти

Повернутись до “Звітність з ПДВ”