Добрий день, у липні 2024 буде буде уточнений: за травень 2024 на зменшення рядка 16.2. В декларації з ПДВ за червень 2024 збільшення рядка 16.2 на суму коригування за квітень, при цьому в 16.3 ( з декларації за травень 2024 ) буде меншою на суму коригування за квітень 2024Oksana_buh писав: ↑18 липня 2024, 01:33Добрий день. Підкажіть, будь ласка, як виправити помилку. В червні за квітень подали УР, до граничного терміну подачі декларації за травень. То ж у травневій декларації відобразили в рядок 16.2 суму коригування, яку по ідеї потрібно було відобразити в декларації за червень. Зараз хочу відкоригувати травень і зняти рядок 16.2.
А що тоді ставити в рядок 16.1 за червень? Якщо за травень коригування пройде в липні. Чи залишити, як є? За червень плануємо подавати на відшкодування. Хотілося, щоб цифри відповідали дійсності.
Уточнююча по ПДВ
-
- Профи
- Дякував (ла): 6 разів
- Подякували: 4 рази
-
- Ученик
Вибачте, не до кінця зрозуміла. За червень я заповнюю рядок 16.2 (коригування квітня), рядок 16.1 переношу з травневої декларації (без урахування уточнення) рядок 21 (хоч він і не вірний)?
-
- Профи
Якщо рядок 21 коригвався на збільшення:Oksana_buh писав: ↑18 липня 2024, 15:09Вибачте, не до кінця зрозуміла. За червень я заповнюю рядок 16.2 (коригування квітня), рядок 16.1 переношу з травневої декларації (без урахування уточнення) рядок 21 (хоч він і не вірний)?
Так, з травня 2024 в рядок 16.1 переноситься не вірний рядок 21 З уточнюючого, який подано у червні 2024 в рядок 16.2 переноситься різниця . І так коригується вірний рядок 21
Якщо рядок 21 коригувався на зменешення рядка 21 і як результат зачепив рядок 18 чи рядок 20.1, рядок 20.2, тоді уточнений подається за кожен період , починуючи з травня 2024 року
-
- Профи
В порядку заповнення декларації з ПДВ Наказу №21 написано більш детальноHelen Drobot писав: ↑23 липня 2024, 15:45Якщо рядок 21 коригвався на збільшення:Oksana_buh писав: ↑18 липня 2024, 15:09Вибачте, не до кінця зрозуміла. За червень я заповнюю рядок 16.2 (коригування квітня), рядок 16.1 переношу з травневої декларації (без урахування уточнення) рядок 21 (хоч він і не вірний)?
Так, з травня 2024 в рядок 16.1 переноситься не вірний рядок 21 З уточнюючого, який подано у червні 2024 в рядок 16.2 переноситься різниця . І так коригується вірний рядок 21
Якщо рядок 21 коригувався на зменешення рядка 21 і як результат зачепив рядок 18 чи рядок 20.1, рядок 20.2, тоді уточнений подається за кожен період , починуючи з травня 2024 року
-
- Ученик
Колеги, добрий день.
Ситуація наступна. В червні був виписаний мінусовий РК, але контрагент зарєстрував його із запізненням і потрібно було його включити в Декларацію за липень. Але я забула. Мені подзвонила податкова і нагадала. Зараз роблю УР за липень. Тобто в УР в строчці 18 в мене виходить мінус. Звернула увагу на строку 20.1. Підкажіть, в яких випадках вона може бути заповнена. Чи можу я свою відємну суму зі строки 18 перенести в строку 20.1, щоб з мого електронного рахунку не списався цей відємний кусочок за липень (на даний момент гроші з електронного рахунку в покриття Декларації за липень ще не списалися).
Ситуація наступна. В червні був виписаний мінусовий РК, але контрагент зарєстрував його із запізненням і потрібно було його включити в Декларацію за липень. Але я забула. Мені подзвонила податкова і нагадала. Зараз роблю УР за липень. Тобто в УР в строчці 18 в мене виходить мінус. Звернула увагу на строку 20.1. Підкажіть, в яких випадках вона може бути заповнена. Чи можу я свою відємну суму зі строки 18 перенести в строку 20.1, щоб з мого електронного рахунку не списався цей відємний кусочок за липень (на даний момент гроші з електронного рахунку в покриття Декларації за липень ще не списалися).
Добрий день! Мінусовий РК (ПЗ) за жовтень 2023 року було заблоковане, у червні 2024 року ми його розблокували і у вересні 2024 року подали уточннючу по ПДВ до жовтня 2023 року куди включили наш мінусовий РК 10.2023. У якому періоді тепер зняти ПЗ у 1С коли річний баланс вже давно поданий?
Добрий вечір! Прошу вашої допомоги по уточнюючому розрахунку по ПДВ. Бо вже кругом голова. Були заблоковані від'ємні РК за період лютий, березень та червень 2024. Наразі вони розблоковані. Декларації з лютого по травень включно були від'ємні. В червні декларація до сплати. Зробила уточнення лютим 2025 за лютий 2024. Перенесла виправлений рядок 21 в рядок 16.1 в уточнюючу за березень.
Підкажіть будь ласка, чи потрібно подавати уточнення за квітень та травень переносячи показники в р. 16.1 попередньої уточненної декларації?
А також в виникає зменшення 18 рядка в червні і відповідно гроші, які були сплачені зависнуть в бюджеті. Як краще вийти із ситуації: зняти ПК на суму зменшення чи подати на переведення коштів з бюджету на електронний рахунок?
Підкажіть будь ласка, чи потрібно подавати уточнення за квітень та травень переносячи показники в р. 16.1 попередньої уточненної декларації?
А також в виникає зменшення 18 рядка в червні і відповідно гроші, які були сплачені зависнуть в бюджеті. Як краще вийти із ситуації: зняти ПК на суму зменшення чи подати на переведення коштів з бюджету на електронний рахунок?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 833 рази
- Подякували: 696 разів
По першому питанню не підкажу, а по-другому: краще зняти ПК бо повернення на електронний рахунок, якщо переплата утворилась за рахунок уточнюючих, зараз тільки через перевіркуJane2020 писав: ↑11 лютого 2025, 18:00Добрий вечір! Прошу вашої допомоги по уточнюючому розрахунку по ПДВ. Бо вже кругом голова. Були заблоковані від'ємні РК за період лютий, березень та червень 2024. Наразі вони розблоковані. Декларації з лютого по травень включно були від'ємні. В червні декларація до сплати. Зробила уточнення лютим 2025 за лютий 2024. Перенесла виправлений рядок 21 в рядок 16.1 в уточнюючу за березень.
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р
Дякую за допомогу!Asia Svetlova писав: ↑12 лютого 2025, 12:22По першому питанню не підкажу, а по-другому: краще зняти ПК бо повернення на електронний рахунок, якщо переплата утворилась за рахунок уточнюючих, зараз тільки через перевіркуJane2020 писав: ↑11 лютого 2025, 18:00Добрий вечір! Прошу вашої допомоги по уточнюючому розрахунку по ПДВ. Бо вже кругом голова. Були заблоковані від'ємні РК за період лютий, березень та червень 2024. Наразі вони розблоковані. Декларації з лютого по травень включно були від'ємні. В червні декларація до сплати. Зробила уточнення лютим 2025 за лютий 2024. Перенесла виправлений рядок 21 в рядок 16.1 в уточнюючу за березень.
Справа в тому, що мені потрібно подати уточнення за 2022 та 2023 у зв'язку з розблокуванням РК. Я хвилююсь, що у зв'язку з великою кількістю уточнень теж можуть ініціювати перевірку((((Asia Svetlova писав: ↑12 лютого 2025, 12:22По першому питанню не підкажу, а по-другому: краще зняти ПК бо повернення на електронний рахунок, якщо переплата утворилась за рахунок уточнюючих, зараз тільки через перевіркуJane2020 писав: ↑11 лютого 2025, 18:00Добрий вечір! Прошу вашої допомоги по уточнюючому розрахунку по ПДВ. Бо вже кругом голова. Були заблоковані від'ємні РК за період лютий, березень та червень 2024. Наразі вони розблоковані. Декларації з лютого по травень включно були від'ємні. В червні декларація до сплати. Зробила уточнення лютим 2025 за лютий 2024. Перенесла виправлений рядок 21 в рядок 16.1 в уточнюючу за березень.