alesya24071989 писав:Всім привіт!!! Хочу поділитись своїм горем. У мене подібна ситуація. Я працюю бух. перший рік. Моє підприємство в 2012 році мало квартальне ПДВ. Я не знала, що потрібно подавати вкінці року заяву про вибір періоду звітності (квартал, місяць). Це все виявилось тільки вчора і випадково. Звичайно в податковій виправдовуються, вони бідні до мене пів року дзвонять і ніхто у нас трубки не бере. Я подала за 1 квартал декларацію, заплатила ПДВ і сижу задоволена. Вчора зробила звіти за 5 місяців подала в податкову. Тепер плачу і чекаю коли прийдуть штрафи. Скільки нарахують не підскажите:(((((((((((((((((((
Я вообще удивляюсь тому, что они Вам звонят...
Ваша ирония на счет их звонков как-то неуместна.
Каждый, когда идет на какую-то должность, должен определять свои возможности - что он ДОЛЖЕН, а что он не должен.
Вы - должны были изучать налоговое законодательство, они звонить - не должны...
Они могли спокойно дождаться Вашей квартальной Декларации,
потом спокойно могли "нарисовать" Акты с примененем штрафной санкции в 25% ...в случае доначисления НДС за январь, за февраль, за март (показатели они могли взять из Реестра выданных и полученных налоговых накладных).
Но они поступили "по человечески" - разыскивали Вас, дали возможность Вам самим подать правильные декларации...
Поэтому, повторю - Ваша ирония мне непонятна!!!
Это для общего развития:
МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ Н А К А З 25.11.2011 № 1492 "Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість"
II. Звітні (податкові) періоди та строки подання декларації
1. Звітний (податковий) період визначається у порядку, встановленому статтею 202 розділу V Кодексу, і може дорівнювати одному календарному місяцю, а у випадках, визначених Кодексом, - календарному кварталу, з урахуванням таких особливостей:
а) якщо особа реєструється як платник податку з іншого дня, ніж перший день календарного місяця, першим звітним (податковим) періодом є період, який розпочинається від дня такої реєстрації та закінчується останнім днем першого повного календарного місяця;
б) якщо податкова реєстрація особи анулюється в інший день, ніж останній день календарного місяця, то останнім звітним (податковим) періодом є період, який розпочинається з першого дня такого місяця та закінчується днем такого анулювання.
2. Платники податку, які відповідно до підпункту "б" пункту 154.6 статті 154 розділу III Кодексу мають право на застосування нульової ставки податку на прибуток з 01 квітня 2011 року до 01 січня 2016 року,
а також платники податку, які сплачують єдиний податок, можуть згідно з пунктом 202.2 статті 202 розділу V Кодексу обрати квартальний податковий період.
3. При обранні квартального звітного (податкового) періоду платник податку, який відповідає критеріям, указаним у пункті 2 цього розділу,
разом з декларацією за останній звітний (податковий) період календарного року подає до органу державної податкової служби заяву про вибір квартального звітного (податкового) періоду. Форму заяви наведено у додатку 1 до цього Порядку.
Квартальний податковий період починає застосовуватися з першого податкового періоду наступного календарного року до кінця такого року або до:
моменту втрати права на застосування ставки 0 відсотків податку на прибуток;
переходу платника податку, який застосовував спрощену систему оподаткування, на сплату інших податків і зборів.
Якщо платник податку разом з декларацією
за наслідками останнього звітного (податкового) періоду календарного року не подав до органу державної податкової служби, у якому перебуває на обліку,
указану вище заяву, такий платник податку зобов'язаний з першого звітного (податкового) періоду наступного календарного року застосовувати місячний звітний (податковий) період.
Что касается штрафов, то...теперь, когда Вам дали возможность самой подать декларации за каждый месяц, штраф, предположительно, будет равен 170грн. х 5 месяцев. = 850 грн. - на предприятие.
Что касается админштрафов на руководство предприятия, не отвечу.