Уточненка по НДС.

декларація, уточнення, виправлення помилок
Лапа
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7018 разів
Подякували: 4419 разів

Повідомлення Лапа »

А это разве уточн??? Это справка про остаток отриц значения

lla13
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення lla13 »

Лапа писав:А это разве уточн??? Это справка про остаток отриц значения
вот именно отрицательное значение мне нужно увеличить и соответственно подать уточняющий дод.2!!!

Лапа
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Лапа »

lla13 писав:
Лапа писав:А это разве уточн??? Это справка про остаток отриц значения
вот именно отрицательное значение мне нужно увеличить и соответственно подать уточняющий дод.2!!!
Извините, не сильна я в этом додатке.

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1291 раз
Подякували: 1621 раз

Повідомлення Evelina »

ЄБПЗ:
Питання:

Яким чином виправити помилку в додатку 2 (Д2) до податкової декларації з ПДВ, якщо платником невірно заповнено колонки 2 та 3, а підсумковий рядок "Усього" заповнений вірно?
Відповідь:

Згідно із р. IV Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом ДПА України від 25.01.2011 N 41 (далі - Порядок N 41), у разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 р. II Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року N 2755-VI, із змінами та доповненнями) платник податків самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним декларації, він зобов'язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої декларації за формою, встановленою на дату подання уточнюючого розрахунку.

Тобто виправлення помилок у додатку 2 (Д2) "Довідка про залишок суми від'ємного значення попередніх податкових періодів, що залишається непогашеним після бюджетного відшкодування, отриманого у звітному податковому періоді, та підлягає включенню до складу податкового кредиту наступного податкового періоду" до податкової декларації з ПДВ, які не вплинули на показники податкової декларації, зокрема, у разі виправлення помилок у колонках 2 та 3 додатка 2 (Д2), проводиться шляхом подання уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок, до якого додається додаток 2 (Д2) до податкової декларації з ПДВ з відміткою "уточнюючий".

Виправлення помилок у додатку 2 (Д2) в даному випадку проводиться способом коригування, а саме помилковий запис вказується зі знаком мінус (тобто сторнується) та вказується правильний запис, а у підсумковому рядку "Усього" відображається прочерк (при поданні звітності на паперових носіях) або він не заповнюється (при поданні звітності в електронному вигляді). При цьому при заповненні уточнюючого розрахунку до графи 4 - переносяться показники податкової декларації з ПДВ, додаток 2 (Д2) до якої уточнюється, до графи 5 - всі відповідні показники декларації з урахуванням виправлених помилок (в даному випадку вони відповідають показникам з графи 4), а в графі 6 відображається прочерк (при поданні звітності на паперових носіях) або вона не заповнюється (при поданні звітності в електронному вигляді).

FireNN
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 149 разів

Повідомлення FireNN »

Подскажите правильно ли я делаю.
К УР необходимо подать дод.1 где проставить потеряную РК (снимаю кредит).
Я проставляю ее как уточнуюча.
Раздел II таб.2 проставляю потерянную РК в июле.

Все РК за июль месяц, которые були в прошлом дод.1 не надо ставить????#clamping# #clamping# #clamping#

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Evelina »

FireNN писав:Подскажите правильно ли я делаю.
К УР необходимо подать дод.1 где проставить потеряную РК (снимаю кредит).
Я проставляю ее как уточнуюча.
Раздел II таб.2 проставляю потерянную РК в июле.

Все РК за июль месяц, которые були в прошлом дод.1 не надо ставить????#clamping# #clamping# #clamping#
к УР в дод.1 только потерянную РК пишите. В текущем реестре (за сентябрь) ее же вписываете как "РКУ" (в августовском реестре, естественно, ее не показываете)

FireNN
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 149 разів

Повідомлення FireNN »

Evelina писав:к УР в дод.1 только потерянную РК пишите. В текущем реестре (за сентябрь) ее же вписываете как "РКУ" (в августовском реестре, естественно, ее не показываете)
Я ее покажу в реестре за сентябрь как РКУ, а потом в деке и дод. ее как-то указывать?

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Evelina »

FireNN писав:Я ее покажу в реестре за сентябрь как РКУ, а потом в деке и дод. ее как-то указывать?
она попадет в строчку реестра "з них включено до УР", соответственно, только в Ваш УР она и попадает. в деке и в дод. "звітних" уже не показываете

Наталия300981
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 16 разів

Повідомлення Наталия300981 »

Доброго дня! підскажіть будь-ласка, 1.в липні не включила в декларацію податкові свої, тепер хочу включити в серпень в уточнюючу, підскажіть як вона заповняється а саме графи 4 і 5 податкового зобов"язання і под.кредиту,2. в липні в податкове зобов"язання поставила податкову від нерезидента, тепер треба зняти в який додаток вписується ця сума в реєстр отриманих накладних? заздалегіть дякую...

Лапа
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Лапа »

Давайте по порядку.
Вы хотите сделать уточнения за июль как приложения к самой деке за август - тогда штраф 5% не 3%
Вас это устраивает??

Відповісти

Повернутись до “Звітність з ПДВ”