Уточнююча по ПДВ

декларація, уточнення, виправлення помилок
Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 146 разів

Повідомлення Inna Medvetska »

і я от другий день мучаюся зі здачею УР, в листопаді було занижене ПЗ візьмемо на 200 грн. в мене здано 1000, а потрібно 1200. Заповнюю УР 1000 1200 +200 сума помилки, всі ін. дані без змін. але так як у мене є непогашений податковий кредит з мин. періодів і на бюджетне відшкодування я ніколи не подаю, то в рядку 22 і 24 в мене сума помилки стала -200. з Д5 все ОК, а от Д2 не хоче приймати. Пише помилку: значення не може бути від*ємним. Що не так? і ще питання: якщо уточнення вплинуло на рядок 22 і 24, то уточнення я повинна подати включно за всі місяці аж до лютого, за березень я ще не звітувала.

aduvan4ik
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 81 раз
Подякували: 7 разів

Повідомлення aduvan4ik »

доброго ранку. Така ситуація на рахунок в грудні 2012 прийшли зайві кошти від контрагента (пн на них не була виписана), повернули кошти в березні 2013. Звітний податковий період квартал. Тепер хочу показати це все, нажаль в ур я не дуже розуміюся. Якщо я подам ур як самостійний документ сплачу пдв 4000 тис +пеня +3% , і відразу в декларацію за 1 кв я не можу показати поверненя (тобто пн на -4000) . В мене там до сплати 5тис.

Asia Svetlova
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 833 рази
Подякували: 696 разів

Повідомлення Asia Svetlova »

aduvan4ik писав:доброго ранку. Така ситуація на рахунок в грудні 2012 прийшли зайві кошти від контрагента (пн на них не була виписана), повернули кошти в березні 2013. Звітний податковий період квартал. Тепер хочу показати це все, нажаль в ур я не дуже розуміюся. Якщо я подам ур як самостійний документ сплачу пдв 4000 тис +пеня +3% , і відразу в декларацію за 1 кв я не можу показати поверненя (тобто пн на -4000) . В мене там до сплати 5тис.
А почему не можете показать, налоговая нагрузка маленькая за 1кв получается? Я так понимаю не ПН-4000,0 , а РК-4000,0
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р

aduvan4ik
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 81 раз
Подякували: 7 разів

Повідомлення aduvan4ik »

Asia Svetlova писав:
aduvan4ik писав:доброго ранку. Така ситуація на рахунок в грудні 2012 прийшли зайві кошти від контрагента (пн на них не була виписана), повернули кошти в березні 2013. Звітний податковий період квартал. Тепер хочу показати це все, нажаль в ур я не дуже розуміюся. Якщо я подам ур як самостійний документ сплачу пдв 4000 тис +пеня +3% , і відразу в декларацію за 1 кв я не можу показати поверненя (тобто пн на -4000) . В мене там до сплати 5тис.
А почему не можете показать, налоговая нагрузка маленькая за 1кв получается? Я так понимаю не ПН-4000,0 , а РК-4000,0
так вірно не пн а рк 4000. Тобто можу я все в одному звітному періоді показати і +в ур і -в декларації?

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

Asia Svetlova писав: А почему не можете показать, налоговая нагрузка маленькая за 1кв получается? Я так понимаю не ПН-4000,0 , а РК-4000,0
ПН-4000 = РК-4000

tomassa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1103 рази
Подякували: 2360 разів

Повідомлення tomassa »

Для aduvan4ik

Про затвердження Узагальнюючої податкової консультації щодо окремих питань відображення у податковій звітності з ПДВ змін сум податкового зобов'язання та податкового кредиту
------------------------------------------------------------------------------
Наказ Державної податкової служби України
від 16.02.2012 р. № 128

"Якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених статтею 102 Кодексу) платник податків самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним декларації, він зобов'язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої декларації за формою, встановленою на дату подання уточнюючого розрахунку.

Внесення змін до податкової звітності за результатами самостійного виявлення помилок здійснюється у порядку, визначеному статтею 50 Кодексу, а саме шляхом подання Уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок (далі – уточнюючий розрахунок):

а) або як самостійний документ зі сплатою суми недоплати та штрафу у розмірі трьох відсотків від такої суми до подання такого уточнюючого розрахунку;

б) або відобразити суму недоплати у складі декларації (як додаток до неї), що подається за податковий період, наступний за періодом, у якому виявлено факт заниження податкового зобов'язання, збільшену на суму штрафу у розмірі п'яти відсотків від такої суми, з відповідним збільшенням загальної суми грошового зобов'язання з цього податку. "

tomassa
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення tomassa »

для aduvan4ik

У вас сейчас оптимальный вариант подать Уточняющий расчёт в составе декларации, который увеличит ваши НО, а мартовский РК их уменьшит. В итоге будет 0. Но придётся заплатить штраф 5%

Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 146 разів

Повідомлення Inna Medvetska »

Дівчатка, допоможіть заповнити додаток 2 уточнюючий: в листопаді 2012 року було занижено ПЗ на 312 грн. Але в мене є непогашений податковий кредит в р. 22 і 24 і відповідно ці рядки просто зменшилися на 312 грн. Але програма не пропускає :пише не може бути від*ємного значення. Дуже треба подати уточнення сьогодні, я вже всі журнали перечитала, а відповіді на своє питання не знайшла.

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

Inna Medvetska писав:Дівчатка, допоможіть заповнити додаток 2 уточнюючий: в листопаді 2012 року було занижено ПЗ на 312 грн. Але в мене є непогашений податковий кредит в р. 22 і 24 і відповідно ці рядки просто зменшилися на 312 грн. Але програма не пропускає :пише не може бути від*ємного значення. Дуже треба подати уточнення сьогодні, я вже всі журнали перечитала, а відповіді на своє питання не знайшла.
Интересный вопрос... Может быть в Д2(уточн.) должно быть указано не приращение(+/-), а то число, которое должно там быть ? Но если так рассуждать, то тогда получается, что подходы к Д2 и Д5 разнятся ???

tomassa
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення tomassa »

Для aduvan4ik

Если хотите, я могу, как молодому неопытному бухгалтеру#impossibl , сбросить неплохую консультацию, написанную РУССКИМ языком - "Порядок составления уточняющего расчёта по НДС" и вообще порядок заполнения декларации... У меня очень неплохие консультации из электронного журнала... Ежели что, адрес бросайте в личку...

Відповісти

Повернутись до “Звітність з ПДВ”