Уточнююча по ПДВ

декларація, уточнення, виправлення помилок
Ир4ик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3704 рази
Подякували: 2325 разів

Повідомлення Ир4ик »

Бюгюльмэ писав:Если УР самостоятельный, то данные уточнений вносятся в текущий реестр того месяца, к котором подан УР (апрель).
Если УР в составе мартовской деки, то и изменения вносятся в реестр того месяца, за который подается дека с УРом (март).
Сама УР в составе деки не подавала, поэтому пусть кто-нибудь подтвердит или опровергнет моё видение вопроса.
Делала и самостоятельный и в составе деки, подтверждаю.

Альона1
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 789 разів
Подякували: 1308 разів

Повідомлення Альона1 »

Значить, щоб сформувати деку і уточнюючий до декі потрібно на основі реєстру сформувати декларацію, додаток 5, і уточнюючу деку, уточнюючий додаток 5 потрібно сформувати окремо , бо там тільки один можна вибрати. щобвсе це зробит потрібно правильносформувати реєстр. Як у цьому реєстріпоказати ПНПУ, там автоматично немає потрібно кудись самому букву У в графу 5 втулити , а чи в першу клітиночку чи в другу не знаю, І яне знаю робит суму з мінусом і з плюсом, чи тільки показувати по контрагенту різницю. У мене уточнююється два контрагенти по тих самих документах тільки з іншими сумами.

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1291 раз
Подякували: 1621 раз

Повідомлення Evelina »

Альона1 писав:Значить, щоб сформувати деку і уточнюючий до декі потрібно на основі реєстру сформувати декларацію, додаток 5, і уточнюючу деку, уточнюючий додаток 5 потрібно сформувати окремо , бо там тільки один можна вибрати. щобвсе це зробит потрібно правильносформувати реєстр. Як у цьому реєстріпоказати ПНПУ, там автоматично немає потрібно кудись самому букву У в графу 5 втулити , а чи в першу клітиночку чи в другу не знаю,
в другу клітинку.

Альона1
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Альона1 »

В другу ставиться , бо в першій , якась інша буква вискакує.

А дата отримання і дата виписки документа, якщо уточнюється лютий до деки заберезень, яку ставити.

Дата виписки , ясно та що у ПН 18.02.2013

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Evelina »

Альона1 писав:В другу ставиться , бо в першій , якась інша буква вискакує.
правильно, в першій - розподіл ПК

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Evelina »

Альона1 писав:А дата отримання і дата виписки документа, якщо уточнюється лютий до деки заберезень, яку ставити.
Дата виписки , ясно та що у ПН 18.02.2013
дати по документам, які уточнюєте, ставити лютневі.

aruba
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 34 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення aruba »

Прошу прощения. но у меня возник вопрос.
Если я подаю уточняющий расчет по ндс и снимаю свой кредит. Должна ли я показать в додатке 5 только ту налоговую что снимаю или должна показать весь свой кредит (правильный) , чтоб додаток 5 совпал с уточнющей декой в Разделе Податковий кредит?

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Evelina »

aruba писав:Прошу прощения. но у меня возник вопрос.
Если я подаю уточняющий расчет по ндс и снимаю свой кредит. Должна ли я показать в додатке 5 только ту налоговую что снимаю или должна показать весь свой кредит (правильный) , чтоб додаток 5 совпал с уточнющей декой в Разделе Податковий кредит?
ответ буквально на каждой странице этой темы: только тот, что снимаете с "-"

Альона1
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Альона1 »

А у мене питання по такому: Клименко написав , ще як був заступником.

Приклад 2. Для виправлення записів з допущеними помилками у вартісних показниках (обсягах поставки, сумі ПДВ) в уточнюючій Розшифровці:

1) відображаються суми уточнення у розрізі контрагентів (зі знаком плюс відображаються не в повній мірі задекларовані суми по операціях з контрагентом, зі знаком мінус - зайво задекларовані суми по операціях з контрагентом);

2) у підсумковому рядку "Усього за місяць" відображається прочерк (при поданні звітності на паперових носіях) або він не заповнюється (при поданні звітності в електронному вигляді).

1. Я буду вказувати суму з мінусом і з плюсом( тобто два рядочки по одному ІПН) по контрагенту чи тільки різницю(один рядочок по одному ІПН).у темі прочитала дві думки, яка з них правильна) У реєстрі написала стару з мінусом , нову з плюсом, воно внизу видало різницю.
2. У підсумковому рядку пишемо суму різниці усього чи ставимо прочерк.

Альона1
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Альона1 »

Evelina писав:
Бюгюльмэ писав:Если УР самостоятельный, то данные уточнений вносятся в текущий реестр того месяца, к котором подан УР (апрель).
Если УР в составе мартовской деки, то и изменения вносятся в реестр того месяца, за который подается дека с УРом (март).
Сама УР в составе деки не подавала, поэтому пусть кто-нибудь подтвердит или опровергнет моё видение вопроса.
Все правильно написали, подтверждаю #smile3#
В дод.5 - вносите только то, что уточняете.
УР лучше сдавайте как приложение к деке, чтоб отрицательное значение февраля в март перенести.
А в УРі( як додаток до березневої) Звітний період пишемо березень, той період , за який здаємо основну деку

Відповісти

Повернутись до “Звітність з ПДВ”