реестр выданных и полученных накладных

декларація, уточнення, виправлення помилок
Miriam
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 28 разів

Повідомлення Miriam »

Добрый вечер! Сегодня позвонили из инспекции и сказали, что у меня реестр за двоился за февраль (подавала нову звітну), просят сторнировать весь реестр. Обязана я это делать?

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 82 рази
Подякували: 2407 разів

Повідомлення Любознательная »

Miriam писав:Добрый вечер! Сегодня позвонили из инспекции и сказали, что у меня реестр за двоился за февраль (подавала нову звітну), просят сторнировать весь реестр. Обязана я это делать?
Вообще-то, в Единой базе стоит такой ответ:
Коротка:
При поданні платником ПДВ нової звітної податкової декларації з ПДВ, до такої декларації додаються копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних, у рядку 012 «Звітної нової» яких вказується позначка «Х».
Повна:
Згідно із п. 201.15 ст. 201 р. V Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями та п. 3 р. І Порядку ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 25.11.2013 № 708, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16.12.2013 за № 2118/24650, (далі – Порядок № 708) реєстр виданих та отриманих податкових накладних (далі – Реєстр) ведеться в електронному вигляді у затвердженому форматі та за власним бажанням платника у паперовому вигляді.
Платники податку щомісяця в терміни, що передбачені для подання податкової звітності (календарний місяць), у тому числі для яких встановлено звітний податковий період – квартал, подають контролюючому органу копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних за такий період в електронному вигляді.
Згідно із п. 13 р. ІІІ Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 13.11.2013 № 678, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.12.2013 за № 2094/24626 (далі – Порядок № 678), податкова декларація 0110 подається платником за звітний період незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.
У складі декларації подаються передбачені Порядком № 678 додатки (у разі заповнення даних у відповідних рядках декларації) та копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних.
Після подання декларації за звітний (податковий) період платник податку має право до закінчення граничного терміну подання декларації за такий самий період подати нову декларацію з виправленими показниками (п. 25 р. ІІІ Порядку № 678).
У службовому полі реєстру виданих та отриманих податкових накладних для відмітки про тип декларації (рядки 011 – 012) та службовому полі для відмітки про подання податкової декларації з позначкою (рядки 021 – 024) проставляється позначка «Х» у рядку службового поля, яке відповідає типу декларації, до якої складено Реєстр (п. 1 р. ІІ Порядку № 708).
Враховуючи викладене, при поданні платником ПДВ нової звітної податкової декларації з ПДВ, до такої декларації додаються копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних, у рядку 012 «Звітної нової» яких вказується позначка «Х».
Они толкают Вас на нарушение их же указаний, размещенных в Единой базе налоговых знаний?

Miriam
Гуру
Гуру

Повідомлення Miriam »

Вот я и не знаю, сделать так как она просит или ничего не делать... Не знаю, как правильно поступить?

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Miriam писав:Вот я и не знаю, сделать так как она просит или ничего не делать... Не знаю, как правильно поступить?
Не знаю, я бы не рисковала...
Сегодня она есть, завтра ее нет...
Доказывай, что Вы тут ни при чем...
У нее было право поставить "До відома" (к первому Реестру), когда получила новый Реестр...

Да и как Вы потом докажите, что Вы "убили" не последний реестр (который правильный)...

Miriam
Гуру
Гуру

Повідомлення Miriam »

Любознательная писав:
Miriam писав:Вот я и не знаю, сделать так как она просит или ничего не делать... Не знаю, как правильно поступить?
Не знаю, я бы не рисковала...
Сегодня она есть, завтра ее нет...
Доказывай, что Вы тут ни при чем...
У нее было право поставить "До відома" (к первому Реестру), когда получила новый Реестр...

Да и как Вы потом докажите, что Вы "убили" не последний реестр (который правильный)...
Может стоит включить дурочку: отвезти последний реестр с квитанцией и сопроводиловкой... "Прошу считать верным реестр поданный 10.03.14 в ... часов"?#rtfm#

Oska1302
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 403 рази
Подякували: 326 разів

Повідомлення Oska1302 »

Тюша писав:в консультации ГНИ сославшись на нижеприведенную консультацию из ЕБНЗ ответили, что надо ставить "0":

Який порядок заповнення платником податку граф р.І Реєстру виданих та отриманих податкових накладних у разі здійснення операцій з поставки товарів/послуг неплатникам ПДВ?
Відповідь:
Повна
Коротка та повна відповіді ідентичні:
Порядок ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних (далі – Реєстр) затверджений наказом Міністерства фінансів України від 17.12.2012 №1340, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 01.02.2013 за №201/22733.
При занесенні до розділу І «Видані податкові накладні» Реєстру податкових накладних, що виписані при постачанні товарів/послуг покупцю, який не зареєстрований платником ПДВ:
у графі 1 записується порядковий номер податкової накладної;
до граф 2, 3 переносять відповідні реквізити податкової накладної;
у графі 4 «вид документа» проставляється позначення «ПНП02» (постачання неплатнику податку);
у графі 5 «найменування (прізвище, ім’я, по батькові - для фізичної особи – підприємця) покупця» записується «Поставка неплатнику податку» або «Натуральна виплата в рахунок оплати праці фізичним особам» тощо;
у графі 6 «Індивідуальний податковий номер платника податку – покупця» проставляється нуль «O»;
у графах 7 - 13 відображаються вартісні показники щодо поставки товарів/послуг.

И хотя видно невооруженным глазом, что они ссылаются на старый реестр и старый порядок ведения реестра, на сегодня они руководствуются таким ответом.
Ну что сказать-..."беда, огорчение...."
Я по графе 5 че-то не нахожу в порядке заполнения реестра, где написано, что надо писать «Поставка неплатнику податку» ... Может кто тыкнет носом#smile3# В реестре тоже согласна, что надо ставить 0, хоть в налоговой 400000000000.

Oska1302
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 403 рази
Подякували: 326 разів

Повідомлення Oska1302 »

А Вы попробуйте позвонить на гарячую линию Миндоходов, может там что-то подскажут как себе не навредить

tatjana_65
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 53 рази
Подякували: 48 разів

Повідомлення tatjana_65 »

Вышло обновление МЕДОК от 12.04.14 г. и ОПЗ где "В Реєстрі виданих та отриманих податкових накладних додані колонки: гр.3а Розділу І та гр.4а Розділу ІІ, «Позначка «7»" . Додвонится в налоговую к инспектору не могу. Кто нибудь знает заполнять обновленный реестр или такой как за февраль?#g_cray2#

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли

tatjana_65 писав:Вышло обновление МЕДОК от 12.04.14 г. и ОПЗ где "В Реєстрі виданих та отриманих податкових накладних додані колонки: гр.3а Розділу І та гр.4а Розділу ІІ, «Позначка «7»" . Додвонится в налоговую к инспектору не могу. Кто нибудь знает заполнять обновленный реестр или такой как за февраль?#g_cray2#
Реестр в МАРТЕ должны были заполнять в версии 1.30.34...
Реестр в АПРЕЛЕ уже должны заполнять в версии 1.30.35...
Ну, а делали ли Вы заполнение мартовского реестра ВОВРЕМЯ, это только Вам известно...
Если Вы не заполнили реестр вовремя, то с какой стати Вы СЕЙЧАС (за март) будете заполнять реестр в..новом варианте?

Тюша
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2126 разів
Подякували: 5235 разів

Повідомлення Тюша »

tatjana_65 писав:Вышло обновление МЕДОК от 12.04.14 г. и ОПЗ где "В Реєстрі виданих та отриманих податкових накладних додані колонки: гр.3а Розділу І та гр.4а Розділу ІІ, «Позначка «7»" . Додвонится в налоговую к инспектору не могу. Кто нибудь знает заполнять обновленный реестр или такой как за февраль?#g_cray2#
я заполняла такой же как и за февраль.

Відповісти

Повернутись до “Звітність з ПДВ”