Лапа писав:В общем, если они не раздуплятся,
подам новые доки. А если задвоятся - то это их проблемы.
Они должны присвоить статус "до видома" по результатам камеральной проверки.
просю пардону, але я б не була такою оптимістичною. на жаль, проблеми наші, організовані нашими білими руцями.
проблеми були їхні, коли я подавала в один день 5 УР і три з них задвоїлись( програма глюкнула у них), виправляли в тех відділі. а тут.. я б не ризикувала
II. Яка звітність має статус "До відома" та у які терміни подається звітність: звітна, нова звітна, уточнююча?
Відповідь:
(Початок див. I). Якщо згідно з відповідним розділом цього Кодексу з питань окремого податку, збору звітний (податковий) період не встановлено, податкова декларація подається та податкове зобов'язання сплачується у строки, передбачені цим пунктом для місячного базового звітного (податкового) періоду, крім випадків, коли подання податкової декларації не передбачено таким розділом цього Кодексу (п. 49.21 ст. 49 ПКУ).
Відповідно до п. 50.1 ст. 50 ПКУ у разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації, розрахунку (далі - податкова декларація) (крім митної декларації або обмежень, визначених цією статтею), він зобов'язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку. Платник податків має право не подавати такий розрахунок, якщо відповідні уточнені показники зазначаються ним у складі податкової декларації за будь-який наступний податковий період, протягом якого такі помилки були самостійно виявлені.
Відповідно до п. 4.10 р. 4 Методичних рекомендацій щодо централізованого приймання та комп'ютерної обробки податкової звітності платників податків в ОДПС України, затверджених наказом ДПА України від 31.12.08 N 827, у випадку, якщо після подачі декларації за звітний період платник податків подає нову декларацію із виправленими показниками до закінчення граничного строку подання декларації за такий самий звітний період, то штрафи не застосовуються. Така декларація заноситься до бази даних адресата звітності з ознакою "звітна нова" (якщо це передбачено формою) та "звітна" (якщо це не передбачено формою), а надана раніше звітність отримує статус "До відома".
Отже, якщо після подачі декларації за звітний період платник податків подає нову декларацію із виправленими показниками до закінчення граничного строку подання декларації за такий самий звітний період, така декларація заноситься до бази даних адресата звітності з ознакою "звітна нова" (якщо це передбачено формою) та "звітна" (якщо це не передбачено формою), а надана раніше звітність отримує статус "До відома". Терміни подання звітних декларацій передбачено п. 49.18 ст. 49 ПКУ, крім випадків, передбачених цим Кодексом. Нова звітна декларація подається платником податків до граничного терміну подання податкової звітності, у разі подання звітної декларації. Уточнююча декларація подається платником податків з наступного робочого дня після граничного терміну подання відповідної податкової звітності.
просю пардону, але я б не була такою оптимістичною. на жаль, проблеми наші, організовані нашими білими руцями.
проблеми були їхні, коли я подавала в один день 5 УР і три з них задвоїлись( програма глюкнула у них), виправляли в тех відділі. а тут.. я б не ризикувала
Минсход говорит, что мне его забракуют обязательно.
Он у них камералку не проходит...
мала б бути квитанція НЕ ПРИЙНЯТО, хіба ні? або якийсь папір інший. ми тут огого що говоримо,#g_haha#
оляля писав:просю пардону, але я б не була такою оптимістичною. на жаль, проблеми наші, організовані нашими білими руцями.
мала б бути квитанція НЕ ПРИЙНЯТО, хіба ні? або якийсь папір інший. ми тут огого що говоримо,#g_haha#
Нет, УР камералку не пройдет. Поскольку данные деки (столбец4)отображены неправильно.
Ошибка оператора, может прокатит???#g_haha# #g_haha# #g_haha#
Лапа писав:
Нет, УР камералку не пройдет. Поскольку данные деки (столбец4)отображены неправильно.
Ошибка оператора, может прокатит???#g_haha# #g_haha# #g_haha#
У меня такое было...прошло и принялось...я тогда еще не знала, что можно письмом попросить их этот отчет считать принятым "до видома" и сдала уточненку новую...т.е. за базу ставила данные последней уточненки..и там в бланке есть в шапке строка "31", в ней нужно крестик кликнуть, что уточняется период, который уже ранее уточнялся.
Но лучше всего - письмо в ГНИ! со всем официозом и регистрацией в канцелярии!!
Могу кинуть в личку.
Вы можете дружить или не дружить с гни..но письмо в канцелярии обязаны принять!! и на своем экз. обязательно отметку.
Причем в письме, как причину ошибки, я обычно указываю очень тупо - сбой программного обеспечения...Всегда прокатывает..
Waleria писав:Я бы отправила Ур и Д.5, а на эти бы написала письмо "прошу не принимать ошибочно отправленные УР №такой-то, Д.5 №такой-то"
Лапа, я понимаю, что ситуацию решили, но может и мои 5 копеек пригодятся: я бы попробовала сохранить УР и Дод.5 как второй документ в периоде (указать при сохранении в OPZ или вручную поменять в имени файла + через блокнот открыть файл и в нем поставить 2-й документ в периоде). второй точно должен перетереть первый. Мне пару раз помогало.
Ситуацию особо не решили. Решила подождать до завтра. Посмотреть как отразилось в карточке, а дальше -по ситуации.
Мне товарищ один из отдела НДС сказал, что по логике, он вообще не должен был приняться, но....
И говорит, что тянется строка 25. Посмотрим. Завтра отпишусь, когда что- то прояснится...