Податкова декларація з ПДВ

декларація, уточнення, виправлення помилок
rubin
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2353 рази
Подякували: 1790 разів

Повідомлення rubin »

У меня именно поставка тепловой энергии и налоговые они выписывают по оплате. Акт январем, оплата в феврале и НН они выписали в феврале по оплате.
Это у них поставка по кас.методу, для вас это налог.кредит и как по мне, то для получателя таких услуг эта отметка вообще не применима.
По логике эти законотворцы вообще офигели, в Д5 мы должны знать по какому методу работают поставщики, расшифровывать поставщиков в Д2 по периодам....#wall# #wall# #wall# #wall# просто нет слов... уже и слюни закончились...#cray#

Елена_П
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 800 разів
Подякували: 3799 разів

Повідомлення Елена_П »

tatjana_65 писав:
Скрытый текст
Натали_87 писав:
Natalenna писав: у мене є ПН від обленерго, водоканалу, але там не касовий метод, а зведені на місяць останнім днем місяця виписані. Я їх ще не включала, відклала до кращих часів, але думаю, що + не потрібно ставити по цих ПН
Ще раз прочитала ст.187.10 ПКУ (на яку й силається дана графа дод.5 про ознаку касового методу) та визначення касового методу:

14.1.266. касовий метод для цілей оподаткування згідно з розділом V цього Кодексу - метод податкового обліку, за яким дата виникнення податкових зобов'язань визначається як дата зарахування (отримання) коштів на банківський рахунок (у касу) платника податку або дата отримання інших видів компенсацій вартості поставлених (або тих, що підлягають поставці) ним товарів (послуг), а дата виникнення права на податковий кредит визначається як дата списання коштів з банківського рахунку (видачі з каси) платника податку або дата надання інших видів компенсацій вартості поставлених (або тих, що підлягають поставці) йому товарів (послуг);
То в ст.187.10 не знайшла згадку про звичайні ПДВшників (типу ТОВ) та ПК ми не визнаємо як дата списання коштів з банківського рахунку (видачі з каси) (це якщо аналізувати визначення) .
п.187.10. Платники податку, які постачають теплову енергію, газ природний (крім скрапленого), надають послуги з водопостачання, водовідведення чи послуги, вартість яких включається до складу квартирної плати чи плати за утримання житла, фізичним особам, бюджетним установам, не зареєстрованим як платники податку, а також житлово-експлуатаційним конторам, квартирно-експлуатаційним частинам, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, іншим подібним платникам податку, які здійснюють збір коштів від зазначених покупців з метою подальшого їх перерахування продавцям таких товарів (надавачам послуг) у рахунок компенсації їх вартості (далі - ЖЕКи), визначають дату виникнення податкових зобов'язань та податкового кредиту за касовим методом. { Абзац перший пункту 187.10 статті 187 в редакції Закону N 3609-VI від 07.07.2011 }
У меня именно поставка тепловой энергии и налоговые они выписывают по оплате. Акт январем, оплата в феврале и НН они выписали в феврале по оплате.
Выдержка из статьи о заполнении додатка Д5 к декл.ПДВ:
Розділ ІІ «Податковий кредит»
У розділі ІІ відтепер маємо дві таблиці.
Таблиця 2 «Операції з придбання з ПДВ, які підлягають оподаткуванню за основною ставкою та ставкою 7%», на відміну від таблиці 1, дещо змінилася. Було додано графу 4 «Ознака касового методу», в якій проставляється позначка «+» у разі, якщо сума податку включається до складу ПК за касовим методом відповідно до п. 187.10 ПКУ.
https://news.dtkt.ua/accounting/reposts/37592

То есть если предприятие применяет само кассовый метод, то тогда и ставит эти отметки. А за других мы можем только догадываться, а об этом в НКУ ни слова)

tatjana_65
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 53 рази
Подякували: 48 разів

Повідомлення tatjana_65 »

Если предприятие само применяет кассовый метод, то у него все равно НАЛОГОВЫЕ ОБЯЗАТЕЛЬСТВА, но не НАЛОГОВЫЙ КРЕДИТ. А в додатке 5 позначку "+" почему то требуют в Разделе II, где мы расписываем свой налоговый кредит.

liona19881
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 39 разів
Подякували: 12 разів

Повідомлення liona19881 »

А можно в додаток 2 внести одной строкой сумму налог.кредита по нескольким налоговым накладным одного периода от одного поставщика, либо каждую НН в отдельной строке указывать?

Елена_П
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Елена_П »

tatjana_65 писав:Если предприятие само применяет кассовый метод, то у него все равно НАЛОГОВЫЕ ОБЯЗАТЕЛЬСТВА, но не НАЛОГОВЫЙ КРЕДИТ. А в додатке 5 позначку "+" почему то требуют в Разделе II, где мы расписываем свой налоговый кредит.
Я не буду утверждать, что я на 100% права, пусть ДФС разъясняет свои новшества, но вот еще выдержка из статьи про кассовиков, в которой говорится, что они и входной НДС по кассовому методу включают, то есть после оплаты. Я помню на своей памяти, с бюджетниками когда-то были взаимоотношения, так они у меня НН просили по дате оплаты от них нам, а не по дате акта. Возможно здесь то же самое:
Расчет показателя ΣНакл у кассовщиков
Скрытый текст
Изменения в п. 341 подраздела 2 р. ХХ НКУ.
Основание: пп. 1 п. 83 р. I Закона № 909.
Вступили в силу 01.01.2016 г.

Для плательщиков НДС, которые применяют кассовый метод налогового учета в соответствии с п. 187.10 НКУ, при исчислении суммы ΣНакл участвуют суммы налога, указанные в налоговых накладных, составленных до 01.07.2015 г., по которым право на включение таких сумм в налоговый кредит возникает после 01.07.2015 г. (п. 341 подраздела 2 р. ХХ НКУ). Речь идет о поставщиках тепловой энергии, природного газа (кроме сжиженного), услугах по транспортировке и/или распределению природного газа, водоснабжения, водоотведения или услугах, стоимость которых включается в состав квартирной платы или платы за содержание жилья.

Данные суммы налога участвуют в исчислении суммы ∑Накл на основании налоговой декларации по НДС за отчетный период, в котором налогоплательщик, применяющий кассовый метод согласно п. 187.10 НКУ, включает входной НДС по налоговым накладным, составленным до 01.07.2015 г., в налоговый кредит в связи с применением кассового метода налогового учета. Конечно, при этом кассовщики должны учитывать требования п. 198.6 НКУ, согласно которому налоговый кредит они могут показывать не позднее чем через 60 календарных дней с даты списания денежных средств с банковского счета как оплата товаров/услуг.

Натали_87
Гений
Гений
Дякував (ла): 130 разів
Подякували: 51 раз

Повідомлення Натали_87 »

tatjana_65 писав:Если предприятие само применяет кассовый метод, то у него все равно НАЛОГОВЫЕ ОБЯЗАТЕЛЬСТВА, но не НАЛОГОВЫЙ КРЕДИТ. А в додатке 5 позначку "+" почему то требуют в Разделе II, где мы расписываем свой налоговый кредит.
З ст. 187.10

Особи, яким виписують ПН за касовим методом платники податку, які постачають теплову енергію, природний газ (крім скрапленого), надають послуги з транспортування та/або розподілу природного газу, водопостачання, водовідведення чи послуги, вартість яких включається до складу квартирної плати чи плати за утримання житла:

фізичним особам, бюджетним установам, не зареєстрованим як платники податку, а також житлово-експлуатаційним конторам, квартирно-експлуатаційним частинам, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, іншим подібним платникам податку, які здійснюють збір коштів від зазначених покупців з метою подальшого їх перерахування продавцям таких товарів (надавачам послуг) у рахунок компенсації їх вартості (далі - ЖЕКи),

особисто я свого ТОВ, яке користується послугами елетроенергії (газу, води) для власних потреб не бачу.

Так, з 01.01.16 постачальники електроенергії, газу, води застосовують касовий метод, але не по всім операціям.

Елена_П
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Елена_П »

liona19881 писав:А можно в додаток 2 внести одной строкой сумму налог.кредита по нескольким налоговым накладным одного периода от одного поставщика, либо каждую НН в отдельной строке указывать?
я одной строкой внесла, если эти НН в одном периоде были.

Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 447 разів
Подякували: 1989 разів

Повідомлення Nadiy »

податковий кредит при касовому методі визнається за датою списання коштів, тобто кредит може бути тільки оплачений, тому їм потрібно ставити відмітку,
всі інші визнають пк за першою подією, тому ця позначка недоречна

liona19881
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 39 разів
Подякували: 12 разів

Повідомлення liona19881 »

Елена_П писав:
liona19881 писав:А можно в додаток 2 внести одной строкой сумму налог.кредита по нескольким налоговым накладным одного периода от одного поставщика, либо каждую НН в отдельной строке указывать?
Спасибо!
Если за эти поставки мы заплатили поставщикам, то тогда графа 4 = графе 6 (в сумме ндс). Правильно я понимаю?

Елена_П
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Елена_П »

liona19881 писав:
Елена_П писав:
Спасибо!
Если за эти поставки мы заплатили поставщикам, то тогда графа 4 = графе 6 (в сумме ндс). Правильно я понимаю?
Я заполняла графу 6, т.к. у меня эти товары оплачены, гр4=гр6.

Відповісти

Повернутись до “Звітність з ПДВ”