Доброго дня!!!
Прошу допомоги#help# #help# #help#
У травні є пріхідна ПН з 0% ставки (звільнені від пдв постач. учнівських зошитів код 903). Питання - як в деклараціїї цю суму відображати правильно, в якому рядку????
Дякую за розуміння і допомогу)))
Я колись теж відобразили в стр. 10,3 , то мені телефонувала інспектор і говорила , що я умовно повинна на цю суму собі нарахувати зобовязання. !!!!!!!!!!!!!
Я колись теж відобразили в стр. 10,3 , то мені телефонувала інспектор і говорила , що я умовно повинна на цю суму собі нарахувати зобовязання. !!!!!!!!!!!!!
Щось вона вам не те наговорила... Теж показую у стр.10.3 (вона з"явилась у деці за січень цього року)
Щось вона вам не те наговорила... Теж показую у стр.10.3 (вона з"явилась у деці за січень цього року)
Так, я бачу що з січня. Але мене смутили слова інспектора, от я і засумнівалась. Сама програма теж у р.10,3 ставить))))
Дякую Всім за допомогу)))))#kiss# #kiss# #kiss#
Всем добрый день!!
Подскажите пожалуйста-интересная ситуация!!
Работаем по давальческой схеме:продали готовый продукт по 20,00грнбез НДС,а по себестоимости получается 35,00 без НДС. 35-20=15грн.(превышение)
Выписываю налоговую
тип причины 15
покупатель и продавец-свои данные
Номенклатура-превышение ...по налоговой накл№...
код товара -,а дальше по столбцам 4,5,6,7 как отображать???
Не могу найти ответа!!!
#wall# #wall# #wall#
koziar.ta писав:Всем добрый день!!
Работаем по давальческой схеме:продали готовый продукт по 20,00грнбез НДС,а по себестоимости получается 35,00 без НДС. 35-20=15грн.(превышение)
Выписываю налоговую
тип причины 15
Не могу найти ответа!!!
#wall# #wall# #wall#
2. Изменен пункт 188.1 статьи 188 НКУ, касающийся базы налогообложения.
А для тех, кто осуществляет поставки продукции собственного производства, услуг собственного производства, база налогообложения с первого января 2016 изменилась. Если раньше была договорная стоимость, но не ниже себестоимости, то с 01.01.2016 г. – не ниже обычной цены. Чувствуете разницу?
В пункте 188.1 статьи 188 НКУ:
в абзаце втором слова “их себестоимости» заменены словами «обычных цен».
Чтобы понять, что от вас хотят и какова обычная цена, вы должны обратиться к п. 14.1.71 ст. 14 Налогового кодекса Украины. Для операций, которые подпадают под ст. 39 НКУ «Трансфертное ценообразование» есть свое определение обычной цены.
Согласно 14.1.71 ст. 14 НКУ:
Обычная цена – цена товаров (работ, услуг), определенная сторонами договора, если иное не установлено настоящим Кодексом. Если не доказано обратное, считается, что такая обычная цена соответствует уровню рыночных цен.
Чтo такoе рынoчная цена? Сoгласнo п. 14.1.219 ст. 14 НКУ:
рынoчная цена – цена, пo кoтoрoй тoвары (рабoты, услуги) передаются другoму сoбственнику при услoвии, чтo прoдавец желает передать такие тoвары (рабoты, услуги), а пoкупатель желает их пoлучить на дoбрoвoльнoй oснoве, oбе стoрoны взаимнo независимыми юридически и фактически, владеют дoстатoчнoй инфoрмацией o таких тoварах (рабoтах, услугах), а также цены, кoтoрые слoжились на рынке идентичных (а при их oтсутствии – oднoрoдных) тoварoв (рабoт, услуг) в сoпoставимых экoнoмических (кoммерческих) услoвиях.
Тем, кто поставляет продукцию (услуги) собственного производства однозначно будет сложнее: вас захотят с кем-то сравнить на рынке, поэтому нужно выдавать соответствующие приказы, устанавливать скидки и т.д. и быть готовым себя защищать.
Мы оказываем услуги ниже себестоимости, но по договорной цене. Тоже работаем с давальчеством. Я не знаю с кем нас будут сравнивать налоговики, чтобы определить наша договорная цена на уровне некой обычной или нет#g_crazy#
koziar.ta писав:Всем добрый день!!
Выписываю налоговую
тип причины 15
Не могу найти ответа!!!
#wall# #wall# #wall#
простите, я не поняла! Вы не производитель, Ваше предприятие продавец? а продали товар, который для Вашего предприятия изготовили по давальческой схеме?
мюсля писав:
Тем, кто поставляет продукцию (услуги) собственного производства однозначно будет сложнее: вас захотят с кем-то сравнить на рынке, поэтому нужно выдавать соответствующие приказы, устанавливать скидки и т.д. и быть готовым себя защищать.
Мы оказываем услуги ниже себестоимости, но по договорной цене. Тоже работаем с давальчеством. Я не знаю с кем нас будут сравнивать налоговики, чтобы определить наша договорная цена на уровне некой обычной или нет#g_crazy#
так для них договірна ціна означає, що-
база оподаткування операцій з постачання товарів/послуг не може бути нижче ціни придбання таких товарів/послуг,
база оподаткування операцій з постачання самостійно виготовлених товарів/послуг не може бути нижче їх собівартості,
а база оподаткування операцій з постачання необоротних активів не може бути нижче балансової (залишкової) вартості за даними бухгалтерського обліку,"
мюсля писав:
так для них договірна ціна означає, що-
база оподаткування операцій з постачання товарів/послуг не може бути нижче ціни придбання таких товарів/послуг,
база оподаткування операцій з постачання самостійно виготовлених товарів/послуг не може бути нижче їх собівартості,
а база оподаткування операцій з постачання необоротних активів не може бути нижче балансової (залишкової) вартості за даними бухгалтерського обліку,"
налоговики как всегда трактуют так НКУ, как им хочется. И все-таки п. 188.1 гласит:
188.1. База оподаткування операцій з постачання товарів/послуг визначається виходячи з їх договірної вартості з урахуванням загальнодержавних податків та зборів (крім акцизного податку на реалізацію суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, що справляється з вартості послуг стільникового рухомого зв'язку, податку на додану вартість та акцизного податку на спирт етиловий, що використовується виробниками - суб'єктами господарювання для виробництва лікарських засобів, у тому числі компонентів крові і вироблених з них препаратів (крім лікарських засобів у вигляді бальзамів та еліксирів).
( Абзац перший пункту 188.1 статті 188 із змінами, внесеними згідно із Законом № 657-VII від 24.10.2013; в редакції Закону № 609-VIII від 15.07.2015; із змінами, внесеними згідно із Законом № 909-VIII від 24.12.2015 )
При цьому база оподаткування операцій з постачання товарів/послуг не може бути нижче ціни придбання таких товарів/послуг, база оподаткування операцій з постачання самостійно виготовлених товарів/послуг не може бути нижче звичайних цін, а база оподаткування операцій з постачання необоротних активів не може бути нижче балансової (залишкової) вартості за даними бухгалтерського обліку, що склалася станом на початок звітного (податкового) періоду, протягом якого здійснюються такі операції (у разі відсутності обліку необоротних активів - виходячи із звичайної ціни), за винятком:
( Пункт 188.1 статті 188 доповнено новим абзацом згідно із Законом № 71-VIII від 28.12.2014; із змінами, внесеними згідно із Законом № 909-VIII від 24.12.2015 )
Где в НКУ про собивартисть? При чем НДС к ПБО? Еще сами и написали:
Відповідно до чинних норм ПКУ не визначено поняття "собівартість самостійно виготовлених товарів/послуг".
При цьому собівартість товарів/послуг визначено в ПБО-16 "Витрати", яке затверджено наказом МФУ від 31.12.99 р. N 318.