Уточнююча по ПДВ

декларація, уточнення, виправлення помилок
Елена77
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 94 рази
Подякували: 25 разів

Повідомлення Елена77 »

Подскажите пожалуйста, как сделать уточнеку на уточненку?
У меня задвоилась сумма строки 9.1.
В декларации февраля я указала строку 9.1., а в уточненке в графе 4 пропустила и указала в графе 5 только. Теперь в витяге обнаружила превышение.
Правильно ли я понимаю, что теперь в уточненке я указываю все графы по уточненке 1 и в графу 4 строки 9.1 показываю удвоенную сумму, чтобы в итоге получилось в графе 6 сумма с минусом?

ar4ik
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 22126 разів
Подякували: 40708 разів

Повідомлення ar4ik »

Я когда сдавала много уточнёнок, в т.ч уточнёнки на уточнёнки, то делала для себя так- карандашиком писала на деке цифры с учётом последней уточнёнки- так вырисовывается картина того, как видит налоговая Вашу деку, затем в последней уточнёнке корректировала именно те строки, которые мне нужны. Лично для меня так понятней, т.к. если смотришь отдельно деку и уточнёнку, не всегда ориентируешься.

Елена77
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 94 рази
Подякували: 25 разів

Повідомлення Елена77 »

спасибо! в налоговой сказали в графу 4 переносятся данные графы 5 уточненки 1. и убрать автоматический расчет и в графу 6 с минусом эту сумму поставить

natalka)
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 10 разів
Подякували: 85 разів

Повідомлення natalka) »

Відповім всім відразу

Заходжу періодично для того щоб зі 100-200 повідомлень за день знайти 1-2 чи 3 повідомлення які варті уваги.
Не відповідаю зараз розгорнуто і з посиланнями - тому що втомилась... Більшість людей ліниві, не вдячні і зовсім не цінують часу інших. Коли їм дасиш готову відповідь "на блюдєчке з голубой кайомочкой" їм в голові нічого не відкладеться. Я вже це практикувала (на інших форумах) - набридло. А коли людині дасиш підказку, а вона сама відкриває нормативку прочитає, вдумається - то запам'ятає назавжди. І коли їй доведеться десь відстоювати свою позицію і пояснювати чому вона зробила саме так - тоді вона буде це робити грамотно і аргументовано з посиланнями на норми чинного законодавства. І питань дурних менше буде.
Коли мені потрібно знайти якусь відповідь на запитання - я перед тим як задати питання перечитую всі сторінки в темі (навіть якщо їх 100 і більше) і лише тоді задаю питання. А більшість із тут присутніх форумчан лінуються це зробити... Пролистайте пару сторінок форуму - одні і ті ж самі питання....
Тобто я не повинна лінуватись і повинна шукати нормативку для підтвердження своєї відповіді, а Вам слабо пошукати відповідь на своє питання якщо я вже навіть сказала де, чи просто лінь чи нема часу (а в мене він є?- я Вам підказки даю в час ночі)?

ar4ik, пробую на практиці регулярно і все виходить. Якщо Ви не вмієте обгрунтувати свої дії чи рішення інспектору - це Ваші проблеми.

Тепер по темі. Раз таку велику кількість форумчан обурила моя неповна відповідь, і з якою більшісьть не погоджується - зроблю виключення 1 раз - обгрунтую.
katerina777 пишет:
Подскажите, пожалуйста.
Хочу в деке за апрель уменьшить НК. Сумма за апрель получалась с минусом, с минусом и останется..Тут все понятно, сдаю самостоятельную уточненку. Но єтот минус у меня переходил в деку за май. То есть результат мая тоже изменится (хотя все равно останется за май минус). Я так понимаю, что мне и за май тоже уточненку нужно будет подать? Правильно я понимаю ?
Katerina777 хоче уточнити квітень 2015. З її повідомлення я зрозуміла що в квітні в неї р.24. В травні в неї також р.24.
Тепер відкриваємо всі Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість Затверджений Наказом Мінфіна від 23.09.2014 року № 966 (у редакції Наказу МФУ від 23.01.2015 №13). http://buhgalter911.com/Res/Blanks/GNI/nds911.aspx Це не просто лист, а Порядок яким встановлена форма деки, уточнення і навіть прописано як їх заповнювати. Він навіть в Мінюсті зареєстрований 30.01.2015 за № 102/26547. Правда і там є "механічні" помилки, але суть залишається.
Відкриваємо розділ VI. Порядок заповнення уточнюючого розрахунку
Читаємо уважно:
5. У разі виправлення значення рядка 24 декларації, яке у майбутніх звітних періодах не вплинуло на значення рядка 25 чи рядка 23, уточнюючий розрахунок подається за один звітний період, в якому вносяться відповідні зміни. Такий уточнюючий розрахунок може бути поданий у спосіб, визначений в абзаці четвертому або п’ятому пункту 50.1 статті 50 розділу II Кодексу. Значення графи 6 рядка 24 уточнюючого розрахунку (як збільшення, так і зменшення) враховується при визначенні значень рядків 21.1 та 24 декларації за звітний період, у якому подано такий уточнюючий розрахунок.
Тепер простими словами: якби в Катеріни777 в деці за травень був би р.25 і її уточнення вливало б на цей р.25 - то вона мала би подати ще й уточнення за травень 2015 року. А оскільки в неї в травні також 24 рядок - то їй не потрібно подавати уточнення за травень 2015 року. Якщо вона подала уточнення в червні 2015 року, то в декларації за червень, в рядку 21 просто потрібно збільшити чи зменшити значення на суму що стояла в графі 6 рядка 24 уточнення. Все, так правильно.
Якщо Ваш інспектор не погодиться з такими діями, прийдіть до нього і покажіть йому даний Порядок і скажіть що все що Ви зробили згідно чинного законодавства. І задайте питання, чим аргументуються Ваш інспектор (яким нормативно-правовим актом чи Законом чи Кодексом) коли каже що це не правильно?

sllena19
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 204 рази
Подякували: 14 разів

Повідомлення sllena19 »

Подскажите.
Формирую УР за июль (исправления января). НН до 01.02, НО, которые корректируются тоже до 01.02.
Программа автоматически заполняет рядок 9.1 УР "з рядка 9 - сума по операціях, дата виникнення податкових зобов'язань по яких припадає на період після 01 лютого 2015 року".
А ведь должен быть пустым?
Я что-то неправильно понимаю?

ar4ik
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 22126 разів
Подякували: 40708 разів

Повідомлення ar4ik »

natalka) писав:Відповім всім відразу
Скрытый текст
Заходжу періодично для того щоб зі 100-200 повідомлень за день знайти 1-2 чи 3 повідомлення які варті уваги.
Не відповідаю зараз розгорнуто і з посиланнями - тому що втомилась... Більшість людей ліниві, не вдячні і зовсім не цінують часу інших. Коли їм дасиш готову відповідь "на блюдєчке з голубой кайомочкой" їм в голові нічого не відкладеться. Я вже це практикувала (на інших форумах) - набридло. А коли людині дасиш підказку, а вона сама відкриває нормативку прочитає, вдумається - то запам'ятає назавжди. І коли їй доведеться десь відстоювати свою позицію і пояснювати чому вона зробила саме так - тоді вона буде це робити грамотно і аргументовано з посиланнями на норми чинного законодавства. І питань дурних менше буде.
Коли мені потрібно знайти якусь відповідь на запитання - я перед тим як задати питання перечитую всі сторінки в темі (навіть якщо їх 100 і більше) і лише тоді задаю питання. А більшість із тут присутніх форумчан лінуються це зробити... Пролистайте пару сторінок форуму - одні і ті ж самі питання....
Тобто я не повинна лінуватись і повинна шукати нормативку для підтвердження своєї відповіді, а Вам слабо пошукати відповідь на своє питання якщо я вже навіть сказала де, чи просто лінь чи нема часу (а в мене він є?- я Вам підказки даю в час ночі)?

ar4ik, пробую на практиці регулярно і все виходить. Якщо Ви не вмієте обгрунтувати свої дії чи рішення інспектору - це Ваші проблеми.

Тепер по темі. Раз таку велику кількість форумчан обурила моя неповна відповідь, і з якою більшісьть не погоджується - зроблю виключення 1 раз - обгрунтую.
katerina777 пишет:
Подскажите, пожалуйста.
Хочу в деке за апрель уменьшить НК. Сумма за апрель получалась с минусом, с минусом и останется..Тут все понятно, сдаю самостоятельную уточненку. Но єтот минус у меня переходил в деку за май. То есть результат мая тоже изменится (хотя все равно останется за май минус). Я так понимаю, что мне и за май тоже уточненку нужно будет подать? Правильно я понимаю ?
Katerina777 хоче уточнити квітень 2015. З її повідомлення я зрозуміла що в квітні в неї р.24. В травні в неї також р.24.
Тепер відкриваємо всі Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість Затверджений Наказом Мінфіна від 23.09.2014 року № 966 (у редакції Наказу МФУ від 23.01.2015 №13). http://buhgalter911.com/Res/Blanks/GNI/nds911.aspx Це не просто лист, а Порядок яким встановлена форма деки, уточнення і навіть прописано як їх заповнювати. Він навіть в Мінюсті зареєстрований 30.01.2015 за № 102/26547. Правда і там є "механічні" помилки, але суть залишається.
Читаємо уважно:
5. У разі виправлення значення рядка 24 декларації, яке у майбутніх звітних періодах не вплинуло на значення рядка 25 чи рядка 23, уточнюючий розрахунок подається за один звітний період, в якому вносяться відповідні зміни. Такий уточнюючий розрахунок може бути поданий у спосіб, визначений в абзаці четвертому або п’ятому пункту 50.1 статті 50 розділу II Кодексу. Значення графи 6 рядка 24 уточнюючого розрахунку (як збільшення, так і зменшення) враховується при визначенні значень рядків 21.1 та 24 декларації за звітний період, у якому подано такий уточнюючий розрахунок.
Тепер простими словами: якби в Катеріни777 в деці за травень був би р.25 і її уточнення вливало б на цей р.25 - то вона мала би подати ще й уточнення за травень 2015 року. А оскільки в неї в травні також 24 рядок - то їй не потрібно подавати уточнення за травень 2015 року. Якщо вона подала уточнення в червні 2015 року, то в декларації за червень, в рядку 21 просто потрібно збільшити чи зменшити значення на суму що стояла в графі 6 рядка 24 уточнення. Все, так правильно.
Якщо Ваш інспектор не погодиться з такими діями, прийдіть до нього і покажіть йому даний Порядок і скажіть що все що Ви зробили згідно чинного законодавства. І задайте питання, чим аргументуються Ваш інспектор (яким нормативно-правовим актом чи Законом чи Кодексом) коли каже що це не правильно?
Очень обоснованно, а чё так нервничать? Вот поскольку я не была в налоговой уже года два так точно- не знаю как у Вас, а у нас- сидит страж порядка и можно день простоять- и никто к тебе не выйдет, поэтому предпочитаю по электронке подать лишнюю уточнёнку и не париться. Прошли времена, когда я пыталась бороться с мельницами- борюсь только тогда, когда задевают сильно (например, денежно). А эта ситуация- выеденного яйца не стоит. Предпочитаю давать форумчанам советы такие, чтобы у них не возникало проблем таких, через которые прошла я. А давать советы- все судиться и доказывать- юридически верно, но на практике у человека может возникнуть много проблем по работе и с налоговой, а оно ему надо? Простыми словами или сложными- люди обращаются за советом и если советую- то только так, чтобы меня не проклинали потом. Ещё раз удачи, больше к этому вопросу возвращаться не буду

katerina777
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 79 разів
Подякували: 38 разів

Повідомлення katerina777 »

natalka) писав:Відповім всім відразу

katerina777 пишет:
Подскажите, пожалуйста.
Читаємо уважно:

Арчик, правильно посоветовала. Я прочла -таки инструкцию. Исправление апреля повлияет у меня на майскую строку 23, так что нужно две уточнени - апрель и май.

natalka)
Мудрец
Мудрец

Повідомлення natalka) »

Арчик, правильно посоветовала. Я прочла -таки инструкцию. Исправление апреля повлияет у меня на майскую строку 23, так что нужно две уточнени - апрель и май.
Я згадувала про "механічні " помилки в Порядку.
Так от, детальніше - р.21.1 не існує в природі - є лише 21.
Коли пишуть р. 25 - це сума до сплати
а коли р. 23 - то це мається на увазі лише бюджетне відшкодування (по аналогії з попереднім порядком до всіх попередніх декларацій), до р.23.3 це не повинно відноситись.

Так що Ви не праві, але вирішувати Вам.

Арчик, а чого нервуватися - а тому що я на це повідомлення витратила до 20 хв робочого часу - а це багато. В результаті залишилась винна і "не права" :) . От саме тому і не хочу цим займатись.
І на рахунок порад - не можна так. Я стільки читаю і чую порад, що від деяких вуха в'януть, не витримую і тоді втручаюсь. В даній ситуації дійсно на результат кінцевий не впливає, але краще все робити по чинному законодавству (це на майбутнє) - тоді коли прийде час (а до ситуації можна повернутись ще протягом 3-ьох років) в Вас буде реальне обгрунтування, а не просто чиясь порада з форуму. Все що я пишу - перевірено на власному особистому досвіді (а досвід не маленький). І саме за роки оскаржень, обгрунтувань і т.д. дійшла до такого висновку.

katerina777
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 79 разів
Подякували: 38 разів

Повідомлення katerina777 »

natalka) писав:
Я згадувала про "механічні " помилки в Порядку.
Так от, детальніше - р.21.1 не існує в природі - є лише 21.
Коли пишуть р. 25 - це сума до сплати
а коли р. 23 - то це мається на увазі лише бюджетне відшкодування (по аналогії з попереднім порядком до всіх попередніх декларацій), до р.23.3 це не повинно відноситись.

Так що Ви не праві, але вирішувати Вам.

Арчик, а чого нервуватися - а тому що я на це повідомлення витратила до 20 хв робочого часу - а це багато. В результаті залишилась винна і "не права" :) . От саме тому і не хочу цим займатись.
І на рахунок порад - не можна так. Я стільки читаю і чую порад, що від деяких вуха в'януть, не витримую і тоді втручаюсь. В даній ситуації дійсно на результат кінцевий не впливає, але краще все робити по чинному законодавству (це на майбутнє) - тоді коли прийде час (а до ситуації можна повернутись ще протягом 3-ьох років) в Вас буде реальне обгрунтування, а не просто чиясь порада з форуму. Все що я пишу - перевірено на власному особистому досвіді (а досвід не маленький). І саме за роки оскаржень, обгрунтувань і т.д. дійшла до такого висновку.
а из чего вы сделали вывод что к строке .23.3 это не относится?
"У разі виправлення значення рядка 24 декларації, яке у майбутніх звітних періодах впливало на значення рядка 25 чи рядка 23, уточнюючий розрахунок подається за кожний звітний період, у якому значення рядка 24 декларації впливало на значення рядка 25 чи рядка 23." здесь про подстроки и возмещение ничего не сказано

natalka)
Мудрец
Мудрец

Повідомлення natalka) »

katerina777,
а як довго Ви бухгалтер?
Попередні форми декларацій і Порядки до їх заповнення бачили?
Ви не розумієте суті того що робите.

Почитайте уважніше моє повідомлення ще раз - побачите чого я зробила такий висновок.

Раніше ця норма простими словами звучала так (вона в принципі не змінилась - просто рядки змінились) якщо уточнення не впливає в наступному місяці на суму "до сплати" і на суму "бюджетного відшкодування" - то уточнення подається за один місяць, а якщо впливає - то за кожен коли впливає.

Мій інспектор останній раз сказала, що раз я не подаю до бюджетного відшкодування і не гашу борг - то не потрібно заповнювати р.23, 23.1, 23.2 і 23.3. Це логічно і я з нею погоджуюсь, але це суперечить чинному порядку (який явно складений з помилками). І вона також зі мною погодилась що я заповнюю деку відповідно до чинного законодавства.

Все, це питання для мене також закрите! Дуже багато часу витратила.

Відповісти

Повернутись до “Звітність з ПДВ”