я показываю, у меня перевозчики присылают НН с 0%Лёшик писав:Предприятие в декларации по НДС показывает в рядке 10.3 приобретения у СПД (без НДС) и рко банка. Интересно узнать как поступаете вы? Кто показывает покупки товаров/услуг без НДС? Как на это смотрит налоговая? В лиге нашла ответ, но так не хочется выбирать все поставки (знать бы, что можно вообще их не учитывать).
Это из Лиги:
Податковий кредит
Ситуація 5. Підкажіть, у р. 10.3 декларації потрібно вказувати придбання товарів (послуг) без ПДВ за всіма такими операціями чи тільки за оформленими податковими накладними?
Очевидно, у цьому рядку декларації вказують усі придбання товарів (послуг, необоротних активів), які оподатковувалися ПДВ за нульовою ставкою та/або не оподатковувалися ПДВ. Це випливає з назви цього рядка "Придбання (виготовлення, будівництво, спорудження, створення) товарів/послуг та необоротних активів на митній території України з нульовою ставкою та/або без податку на додану вартість".
Тобто йдеться про придбані в Україні товари (послуги, необоротні активи), які:
– оподатковувалися ПДВ за ставкою 0 %;
– були звільнені від оподаткування ПДВ;
– були отримані від неплатників ПДВ.
Так указували податківці чинити раніше, зокрема в листі ДФСУ від 24.09.2015 № 22508/5/99-99-19-03-02-16; вважаємо, що цей підхід залишиться й тепер.
Побічно це підтверджується тим, що в частині придбань товарів із ПДВ (р. 10.1 і р. 10.2) у декларації показують вартість придбань, оформлених окрім податкових накладних іншими документами. Це випливає з назви граф 3, 4 табл. 2 "Операції з придбання з податком на додану вартість, які підлягають оподаткуванню за основною ставкою та ставкою 7 %" додатка Д5, що подається до цих рядків декларації. У них зазначено: "Податкова накладна, інший документ".
З цього можна дійти висновку, що при заповненні р. 10 декларації застосовують такий підхід: у цьому рядку вказують придбання, оформлені будь-якими документами, а не тільки податковими накладними.
Разом з тим слід урахувати, що в цьому рядку показують саме ті придбання, які було отримано за операціями постачання товарів (послуг, необоротних активів). Скажімо, плату за користування коштами, отриману від банку, контролери не відносять до операцій постачання і вказують не показувати в декларації (запитання-відповідь із розділу 101.23 ресурсу База податкових знань ("ЗІР")).
Податкова декларація з ПДВ
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 682 рази
- Подякували: 1964 рази
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 447 разів
- Подякували: 1989 разів
в 10.3 включаю суму тільки на основі отриманих податкових накладних без пдв або 0%Лёшик писав:Предприятие в декларации по НДС показывает в рядке 10.3 приобретения у СПД (без НДС) и рко банка. Интересно узнать как поступаете вы? Кто показывает покупки товаров/услуг без НДС? Как на это смотрит налоговая? В лиге нашла ответ, но так не хочется выбирать все поставки (знать бы, что можно вообще их не учитывать).
-
- Гений
- Дякував (ла): 54 рази
- Подякували: 19 разів
Предыдущий бухгалтер показывал выборочно: аренду у ФОП и рко банка. Приобретенный товар у неплательщиков НДС не показывал. Я считаю так, что если показывать, то уж выбирать все поставки без НДС (согласно инструкции к отчёту) или вообще не заполнять эти строки.
- Тюша
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 2126 разів
- Подякували: 5235 разів
Я показываю все, что было преобретено без ПДВ.Nadiy писав:в 10.3 включаю суму тільки на основі отриманих податкових накладних без пдв або 0%Лёшик писав:Предприятие в декларации по НДС показывает в рядке 10.3 приобретения у СПД (без НДС) и рко банка. Интересно узнать как поступаете вы? Кто показывает покупки товаров/услуг без НДС? Как на это смотрит налоговая? В лиге нашла ответ, но так не хочется выбирать все поставки (знать бы, что можно вообще их не учитывать).
-
- Гений
Спасибо. Сделала вывод, что всё нужно показывать по первому событию, а услуги банка не показывать. Верно?Тюша писав:Я показываю все, что было преобретено без ПДВ.Nadiy писав:в 10.3 включаю суму тільки на основі отриманих податкових накладних без пдв або 0%Лёшик писав:Предприятие в декларации по НДС показывает в рядке 10.3 приобретения у СПД (без НДС) и рко банка. Интересно узнать как поступаете вы? Кто показывает покупки товаров/услуг без НДС? Как на это смотрит налоговая? В лиге нашла ответ, но так не хочется выбирать все поставки (знать бы, что можно вообще их не учитывать).
- Тюша
- Акула НКУ
Я все равно все показываю, наверное привычка, как ввели эти реестры, так и все без-НДС-ное показываю.
-
- Гений
И расчётно - кассовое обслуживание банка показываете?Тюша писав:Я все равно все показываю, наверное привычка, как ввели эти реестры, так и все без-НДС-ное показываю.
Показываете по первому событию или согласно акта и накладной?
- Тюша
- Акула НКУ
Показываю все по первому событию.Лёшик писав:И расчётно - кассовое обслуживание банка показываете?Тюша писав:Я все равно все показываю, наверное привычка, как ввели эти реестры, так и все без-НДС-ное показываю.
Показываете по первому событию или согласно акта и накладной?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1025 разів
- Подякували: 1019 разів
+1#handshakeNadiy писав:в 10.3 включаю суму тільки на основі отриманих податкових накладних без пдв або 0%Лёшик писав:Предприятие в декларации по НДС показывает в рядке 10.3 приобретения у СПД (без НДС) и рко банка. Интересно узнать как поступаете вы? Кто показывает покупки товаров/услуг без НДС? Как на это смотрит налоговая? В лиге нашла ответ, но так не хочется выбирать все поставки (знать бы, что можно вообще их не учитывать).
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 570 разів
- Подякували: 83 рази
якщо я купляла в ФОП без ПДВ треба показувати в декларації З ПДВ???мюсля писав:+1#handshakeNadiy писав:в 10.3 включаю суму тільки на основі отриманих податкових накладних без пдв або 0%Лёшик писав:Предприятие в декларации по НДС показывает в рядке 10.3 приобретения у СПД (без НДС) и рко банка. Интересно узнать как поступаете вы? Кто показывает покупки товаров/услуг без НДС? Как на это смотрит налоговая? В лиге нашла ответ, но так не хочется выбирать все поставки (знать бы, что можно вообще их не учитывать).
А як оприбуткувати, щоб включить в декларацію?
А я ніколи не показувала послуги та приход від неплатника ПДВ?
потрібно подавати уточнення?