Из удаленной темы От: 1 июня 2012 г. 14:08:10
БУХГАЛТЕР_2012 писав:Добрый день всем, подскажите мы плательщики НДС с 18 числа месяца, налоговое объязательство берем с 1 числа или с 18?
Nataliya 2201 писав:БУХГАЛТЕР_2012 писав:Добрый день всем, подскажите мы плательщики НДС с 18 числа месяца, налоговое объязательство берем с 1 числа или с 18?
С 18-го. До этой даты вы были НЕПЛАТЕЛЬЩИКИ.
БУХГАЛТЕР_2012 писав:где-то читала разъяснение, что с 1-го включаем, а с 18 имеем право выписывать налоговые накладные, поэтому хочу услышать еще чье то мнение
Лапа писав:Nataliya 2201 писав:БУХГАЛТЕР_2012 писав:Добрый день всем, подскажите мы плательщики НДС с 18 числа месяца, налоговое объязательство берем с 1 числа или с 18?
С 18-го. До этой даты вы были НЕПЛАТЕЛЬЩИКИ.
+1. Вы же если выдате НН и контраген ее внесет в реестр, то выбъет ошибку, тчто на такую дату ИНН..... не був платиком ПДВ
popen писав:БУХГАЛТЕР_2012 писав:где-то читала разъяснение, что с 1-го включаем, а с 18 имеем право выписывать налоговые накладные, поэтому хочу услышать еще чье то мнение
Может вы и правы, но тогда нужно знать подробности: каким образом вы стали плательщиками НДС...
А по заданному вопросу - с 18-го.
БУХГАЛТЕР_2012 писав:плательщики НДС по достижению 300 тысяч, а с первого числа мы не выписываем налоговые, но на всю реализацию которая была до 18 числа накручиваем 20%, так ли это?
popen писав:БУХГАЛТЕР_2012 писав:плательщики НДС по достижению 300 тысяч, а с первого числа мы не выписываем налоговые, но на всю реализацию которая была до 18 числа накручиваем 20%, так ли это?
[center]Вы заяву на НДС своевременно подали или опоздали с её подачей ???[/center]
БУХГАЛТЕР_2012 писав:своевременно
popen писав:БУХГАЛТЕР_2012 писав:своевременно
Тогда действуйте по ст.183 НКУ
БУХГАЛТЕР_2012 писав:Прочитала вот это поэтому сомнения взяли:
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
Чи підлягають відображенню в реєстрі виданих та отриманих податкових накладних та в Розшифровці (Д5) платником податку, який підлягає обов'язковій реєстрації платником ПДВ, та на перше число місяця, що настає за місяцем, в якому досягнуто обсягу 300000 грн., ще не є зареєстрованим платником ПДВ, податкові зобов'язання, нараховані на обсяги поставки з першого числа місяця до дати реєстрації платником ПДВ?
Згідно з п. 202.1 ст. 202 р. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року N 2755-VI, із змінами та доповненнями (далі - ПКУ), звітним (податковим) періодом є один календарний місяць. Водночас, якщо особа реєструється як платник податку з іншого дня, ніж перший день календарного місяця, першим звітним (податковим) періодом є період, який розпочинається від дня такої реєстрації та закінчується останнім днем першого повного календарного місяця.
Крім того, відповідно до п. 183.10 ст. 183 р. V ПКУ будь-яка особа, що підлягає обов'язковій реєстрації як платник податку, вважається платником податку з першого числа місяця, що настає за місяцем, в якому досягнуто обсягу оподатковуваних операцій, визначеного у ст. 181 ПКУ, без права на віднесення сум податку до податкового кредиту та отримання бюджетного відшкодування до моменту реєстрації платником податку на додану вартість.
Відповідно до п. 3 р. V Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом ДПА України від 25.01.2011 N 41, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 лютого 2011 р. за N 197/18935, податкові зобов'язання відображаються у розділі I податкової декларації з ПДВ.
Тобто, платник податку, який підлягає обов'язковій реєстрації як платник ПДВ та на перше число місяця, що настає за місяцем, в якому досягнуто обсягу 300000 грн., ще не є зареєстрованим платником ПДВ, податкові накладні на обсяги поставки з першого числа місяця до дати реєстрації платником ПДВ не виписує, а також права на віднесення сум ПДВ до податкового кредиту та отримання бюджетного відшкодування до моменту реєстрації платником ПДВ не має. При цьому такий платник податку податкові зобов'язання, нараховані на обсяги постачання товарів/послуг за період, починаючи з першого числа місяця, в якому відбулась його реєстрація платником ПДВ, до дати такої реєстрації, відображає в рядку 1 розділу I податкової декларації з ПДВ, в рядку "Інші" Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5), а в реєстрі отриманих та виданих податкових накладних не відображає.
Лапа писав:Я так думаю, что вот и есть ответ на вопрос :Почему приедприятия прекращают работу достигая 300,00тыс оборота и не зарег-ны плательщиками НДС. Обяз - ва есть, а кредита нет.
БУХГАЛТЕР_2012 писав:Лапа писав:Я так думаю, что вот и есть ответ на вопрос :Почему приедприятия прекращают работу достигая 300,00тыс оборота и не зарег-ны плательщиками НДС. Обяз - ва есть, а кредита нет.
тоесть я все таки обязательства ставлю с 1 числа ?
Лапа писав:БУХГАЛТЕР_2012 писав:Лапа писав:Я так думаю, что вот и есть ответ на вопрос :Почему приедприятия прекращают работу достигая 300,00тыс оборота и не зарег-ны плательщиками НДС. Обяз - ва есть, а кредита нет.
тоесть я все таки обязательства ставлю с 1 числа ?
Получается да, но без выписки НН.НН выписываете только с 18
popen писав:БУХГАЛТЕР_2012 писав:Прочитала вот это поэтому сомнения взяли:
Відповідно до п. 3 р. V Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом ДПА України від 25.01.2011 N 41, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 лютого 2011 р. за N 197/18935, податкові зобов'язання відображаються у розділі I податкової декларації з ПДВ.
Cудя по этой писанине (видимо, перепечатка с древних папирусов), она уже давно устарела, т.к. ссылается на давно уже канувший в Лету (с 10.01.2012) Наказ №41.
Складывается впечатление, что это трактовка ст.183 НКУ без учета внесенных в НКУ изменений, например, №3609. До этого, действительно, действовали весьма драконовские нормы...
Почитайте современную версию ст.183. Могу ошибаться, но по-моему, до даты св-ва, вы остаетесь обычным неплательщиком...