Уточнююча по ПДВ

декларація, уточнення, виправлення помилок
Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1931 раз
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Galene писав:Добрый вечер,
подскажите по ситуации, коллеги
получили нулевые РК в марте к налоговым накладным за 01, 02. 2017, и за 07.2016 - корректируют код УКТ ВЭД. Что мне с этим делать? это обязат. реквизит в налог. накладных..#rtfm#
как подать уточненку и не заплатить штраф.. можно ли обойтись тем чтобы показать в Д1 текущ. декларации?
Я б нічого не уточнювала... Але якщо були продажі даного товару - робила б РК своїм покупцям... Бо замаємся ми то все уточнювати... імхо.

Galene
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 13 разів

Повідомлення Galene »

Tasa писав:
Galene писав:Добрый вечер,
подскажите по ситуации, коллеги
получили нулевые РК в марте к налоговым накладным за 01, 02. 2017, и за 07.2016 - корректируют код УКТ ВЭД. Что мне с этим делать? это обязат. реквизит в налог. накладных..#rtfm#
как подать уточненку и не заплатить штраф.. можно ли обойтись тем чтобы показать в Д1 текущ. декларации?
Я б нічого не уточнювала... Але якщо були продажі даного товару - робила б РК своїм покупцям... Бо замаємся ми то все уточнювати... імхо.
отразила в дод. 1 вместе с др. корректировками, продажи дальше не было..
вот это разъяснение меня смутило #g_pinkgla
http://tr.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark ... 53323.html

Нагадаю, що код УКТЗЕД - це обов'язковий реквізит податкової накладної. Якщо тут допущено помилку, покупець не зможе відобразити на підставі такої податкової накладної податковий кредит. Помилкою вважається як відсутність коду, так і неправильно вказаний.

Зміна коду УКТЗЕД фактично є зміною номенклатури. Тому виправляється така помилка так само, як і помилка в номенклатурі.

Покупець отримує право на податковий кредит у тому періоді, коли постачальник випише розрахунок коригування (у разі його своєчасної реєстрації) або коли постачальник зареєструє розрахунок коригування (у разі його несвоєчасної реєстрації). (с)

как теперь быть в таких ситуациях - не понимаю#wall#

Sniper
Гений
Гений
Дякував (ла): 116 разів
Подякували: 187 разів

Повідомлення Sniper »

Вот у меня импорт и бывает такое, что изначально мне дают один укт вэд, а при растаможке другой получается. Т.е.в Нн по предоплате я ставлю тот, предполагаемый, укт вэд. Вот тут вопрос: я допустила ошибку, когда поставила предполагаемый укт вэд, или все же на данном этапе этот код верный? При отгрузке я делаю нулевой рк, в котором причину пишу: уточнение кода укт вэд. А вот если изначально код укт вэд по каким-то причинам был указан не правильно, то и причина корректировки: исправление ошибки, и тогда резонно размышлять на счет ошибок в обязательных реквизитах. Лично я считаю, если поставщик нашел ошибку, то нулевой рк лучше зарегить месяцем выписки НН, чтоб у покупателя однозначно был кредит. За нулевой рк продавцу ничего не будет, а вот покупатель может и кредит потерять...

moneta80
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 15 разів

Повідомлення moneta80 »

подскажите пожалуйста платить обязательство и штраф 3% на какие счета, спец или основной? В справке ГНИ сказали нет ответа на такой вопрос пока.

Sniper
Гений
Гений
Дякував (ла): 116 разів
Подякували: 187 разів

Повідомлення Sniper »

moneta80 писав:подскажите пожалуйста платить обязательство и штраф 3% на какие счета, спец или основной? В справке ГНИ сказали нет ответа на такой вопрос пока.
Все платить на обычный ндс счет, не на сэа

мюсля
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1025 разів
Подякували: 1019 разів

Повідомлення мюсля »

Sniper писав:
moneta80 писав:подскажите пожалуйста платить обязательство и штраф 3% на какие счета, спец или основной? В справке ГНИ сказали нет ответа на такой вопрос пока.
буквально вчера читала статью в ВоБУ, что платить на СЭА 3% и недоимку, а пеню в бюджет...Шо, таки не работает, да? платим сами в бюджет?

moneta80
Мудрец
Мудрец

Повідомлення moneta80 »

мюсля писав:
Sniper писав:
буквально вчера читала статью в ВоБУ, что платить на СЭА 3% и недоимку, а пеню в бюджет...Шо, таки не работает, да? платим сами в бюджет?
какая то непонятка, позвонила инспектору сказала платить недоимку на СЭА, 3% в бюджет, пеню ж отменили

moneta80
Мудрец
Мудрец

Повідомлення moneta80 »

теперь я еще в большем замешательстве

мюсля
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1025 разів
Подякували: 1019 разів

Повідомлення мюсля »

moneta80 писав:
мюсля писав:
Sniper писав: Все платить на обычный ндс счет, не на сэа
какая то непонятка, позвонила инспектору сказала платить недоимку на СЭА, 3% в бюджет, пеню ж отменили
#g_haha# цензура.. блин... в др источнике читала, но меня поправили модераторы.
Пеня есть, если свыше 90 дней недоимка

Katty
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення Katty »

Nadiy писав:
Katty писав:У декларації з ПДВ за лютий 2017 року буда допущена помилка - завищена суму податкового зобов'язання з ПДВ(включена неіснуюча податкова накладна), через що була задекларована додатна сума до сплати в бюджет(рядок 18) - 2025грн, замість від’ємного значення, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного(податкового) періоду(рядок 21) - 3892 грн. Помилка була виявлена 18.04.2017р та поданий уточнюючий розрахунок з уточненими додатками Д2 та Д5. В декларацію за який звітний період можна включити дані уточнюючого розрахунку і в якому обсязі?
значення графи 6 рядка 21 уточнюючої переносите в рядок 16.2 декларації за квітень
Але тоді виникне свідома помилка в декларації за березень - знову буде завищена сума задекларована до сплати, оскільки від'ємне значеннябуде відображене тільки у квітневій декларації. Підкажіть будь ласка, як і коли уточнювати березневу?

Відповісти

Повернутись до “Звітність з ПДВ”