Наташа_75 писав:
ви праві, зменшити, зобов"яз по деклар перевищують суму зареєстров пн на 1 грн
А як можна зменшити? У нас подібна ситуація через РК, тобто заокруглення з'їли 1 грн. кредиту. І виходить, так як у підсумку кредит на 1 грн. менше, відповідно зобов'язання перевищують на 1 грн.
рядок 8 витягу- загальна сума перевищення податкових зобов"язань між поданою декларацією і зареєстрованими пн, кредит тут ні до чого
наприклад ви зареєстрували накладних на 999,40 грн а в деклар зобов"язання в ряд 1.1 колонка А на 1000грн
Здравствуйте, нн (мой кредит) от 29.07.15 зарегистрирована 31.08.15, хочу включить деку августа. ВОПРОС: нужно ее показать в дод.5 или как-то отдельно она должна отобразиться в деке?
КарИнна писав:Здравствуйте, нн (мой кредит) от 29.07.15 зарегистрирована 31.08.15, хочу включить деку августа. ВОПРОС: нужно ее показать в дод.5 или как-то отдельно она должна отобразиться в деке?
Девочки, добрый вечер! Подскажите пожалуйста, правильно ли я поняла эту статью:
Починаючи з 1 липня, вся сума вхідного ПДВ включається до податкового кредиту. Підприємство за результатами кожного звітного місяця (кварталу) має нарахувати собі податкове зобов’язання, виписати одну зведену податкову накладну не пізніше останнього дня місяця, та зареєструвати у Єдиному реєстрі. Сума податкового зобов’язання складатиметься з: • Суми ПДВ за придбаними в поточному місяці товарами, послугами та необоротними активами, які призначені для використання у неоподатковуваних операціях або не у господарській діяльності; • Сум ПДВ за придбаними до 1 липня 2015 року товарами, які були включені до податкового кредиту, якщо ці товари використані у поточному місяці у неоподатковуваних операціях, або не у господарській діяльності; • Частини суми ПДВ за придбаними в поточному місяці товарами, послугами та необоротними активами, пропорційної частці неоподатковуваних операцій за попередній календарний рік. За результатами кожного календарного року підприємство має зробити перерахунок на підставі фактичної частки неоподатковуваних операцій за рік, що минув, таких сум: • ПДВ по придбаних за рік товарах та послугах; • ПДВ по придбаних після 1 липня 2015 року необоротних активах тільки за рік, в якому вони були придбані; • ПДВ по придбаних до 1 липня 2015 року необоротних активах за рік, в якому вони були придбані, та за три календарні роки після їх введення у експлуатацію. За результатами перерахунку потрібно скласти і зареєструвати розрахунки коригування податкового зобов’язання.
Допустим я провожу НК за воду весь квартал или за месяц. Она не используется в хоз. деятельности. Я должна выписать сама на себя НО в последний день квартала и зарегистрировать ее??? А потом показать в декларации за сентябрь??? я запуталась... надо было ежемесячно это делать начиная с июля?
olgaVB писав: Допустим я провожу НК за воду весь квартал или за месяц. Она не используется в хоз. деятельности. Я должна выписать сама на себя НО в последний день квартала и зарегистрировать ее??? А потом показать в декларации за сентябрь??? я запуталась... надо было ежемесячно это делать начиная с июля?
Мальчики, доброе утро! Месячники делают это ежемесячно, квартальщики - ежеквартально.
olgaVB писав: Допустим я провожу НК за воду весь квартал или за месяц. Она не используется в хоз. деятельности. Я должна выписать сама на себя НО в последний день квартала и зарегистрировать ее??? А потом показать в декларации за сентябрь??? я запуталась... надо было ежемесячно это делать начиная с июля?
Мальчики, доброе утро! Месячники делают это ежемесячно, квартальщики - ежеквартально.
((( а если я за июль не включила НН за аренду куллера? соответственно мне и не надо было выписывать себе НО правильно?
август тоже, если не включу, то НО не надо выписывать тоже. правильно?
((( а если я за июль не включила НН за аренду куллера? соответственно мне и не надо было выписывать себе НО правильно?
Правильно. Только за июль надо подать УР + 3%, а За август ещё можно успеть.
Popen писав:
я УРы делаю очень редко, поэтому может чего-то не знаю.... но я не поняла, а за что штраф? я так поняла что н.н на аренду кулера в кредит не была включена в июле? значит в УР ее надо включить в кредит, а в обязательства включить нн, составленную на себя (только ее нужно зарегистрировать вначале).на эту же сумму. итого расхожднений не будет.
olgaVB писав:
спасибо
Прошу пардону, не доглядел... Подаёте УР к июлю: отражаете НК (НН за аренду) и отражаете НО (свою НН-13). Тогда без штрафа.