Декларация НДС
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1025 разів
- Подякували: 1019 разів
-
- Оракул
- Дякував (ла): 155 разів
- Подякували: 32 рази
Добрый день! Прочитав последние листа 4 дискуссии, хочу уточнить, к чему все-таки пришел коллективный бухразум#smile3#
Надо было или не надо отражать сумму,стоящую в стр. 11 вытяга с эл. счета в строке 20.2 декларации? Сумма возникла, как переплата на счет НДС (не эл-й)
Лично я не показала, а просто платеж уменьшила на эту сумму.
Надо было или не надо отражать сумму,стоящую в стр. 11 вытяга с эл. счета в строке 20.2 декларации? Сумма возникла, как переплата на счет НДС (не эл-й)
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 2642 рази
- Подякували: 1922 рази
Если у Вас по декларации июня НДС к уплате, то Вы все сделали правильно. Налоговая в своих реестрах тоже должна была показать к начислению сумму за минусом переплаты. Все сошлось. Вопросы возникли у тех,кто по июню имел 24 строку. Или если осталась переплата после снятия обязательств июня. Тем надо было в декларации июля показать стр.11 (или ее остаток) в строке 20.2 декларации.irina2101 писав:Добрый день! Прочитав последние листа 4 дискуссии, хочу уточнить, к чему все-таки пришел коллективный бухразум#smile3#
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 44 рази
- Подякували: 949 разів
только если в ВАШЕМ вытяге эта же сумма стала в строку 1 и 2.irina2101 писав:Добрый день! Прочитав последние листа 4 дискуссии, хочу уточнить, к чему все-таки пришел коллективный бухразум#smile3#
сумма со строки 11.
-
- Оракул
- Дякував (ла): 155 разів
- Подякували: 32 рази
У меня сумма из стр. 11 участвует в расчете стр.2, но в стр.1 она не попадала.Вика23 писав:только если в ВАШЕМ вытяге эта же сумма стала в строку 1 и 2.irina2101 писав:Добрый день! Прочитав последние листа 4 дискуссии, хочу уточнить, к чему все-таки пришел коллективный бухразум#smile3#
сумма со строки 11.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 447 разів
- Подякували: 1989 разів
Не показали переплати в ряд. 20.2 ПДВ-деки за липень: як бути?.irina2101 писав:Добрый день! Прочитав последние листа 4 дискуссии, хочу уточнить, к чему все-таки пришел коллективный бухразум#smile3#
Бухгалтер 911, № 35, Серпень, 2015
Автор: Казанова Марина, податковий експерт, m.kazanova@buhgalter911.com
ПДВ-облік, «долипневі» переплати
Ще раз нагадаємо: до ряд. 20.2 липневої деки повинні були потрапити тільки «реальні» переплати, «нез’їдені» зобов’язами червня. Тоді як ряд. 11 Витягу показував усю суму переплат станом на 01.07.2015 р. (не враховуючи того, що частина цих переплат могла бути зарахована червневими зобов’язами). Це одна з головних причин, через яку платники побоялися заповнювати ряд. 20.2. Які наслідки цього?
Штрафи за незаповнення ряд. 20.2 вам не загрожують. Бюджет не «постраждав» (заниження ПЗ немає). Запитання в іншому: чи готові ви так просто втратити переплату? Адже що зазначено в п. 34 підрозд. 2 розд. XX ПКУ:
— на суму переплат одноразово збільшується ліміт реєстрації;
— одночасно зі збільшенням регліміту борги з переплат вважаються погашеними (вважайте, переплати більше немає). Тобто сподіватися, що переплата так і залишатиметься на особовому рахунку і нею можна буде скористатися для сплати, наприклад, ПЗ за УР, не варто.
Погашення переплат, «неперекритих» червневими зобов’язаннями, передбачене тільки через декларацію. Механізм «заліку» переплат податківці розписали в листі № 22408*:
ДФСУ в листі № 29168** підтвердила, що переплати в липневій деці відображаються так, як описано в листі № 22408. Такий самий механізм прописано і в Законі № 643 *** (але не дуже чітко).
1) за червень — потрібно було декларувати всі зобов’язання до сплати (але на ПДВ-рахунок перераховувати суми за мінусом переплат);
2) а якщо переплат виявилося більше, ніж податку за червень, то залишок, що не «зіграв», потрібно було перенести до ряд. 20.2 деки за липень.
Виходить: якщо ви не заповнили ряд. 20.2 в декларації за липень і не хочете втратити суми переплат — потрібно подати УР до липневої декларації. У результаті, якщо в липневій декларації:
— було заповнено ряд. 25.1 — то УР ви зменшите зобов’язання до сплати і на особовому рахунку знову утворюється переплата;
— був «мінус» (заповнений ряд. 24) — збільшиться значення за ряд. 24, яке можна буде врахувати в ряд. 20.1 поточної (серпневої) деки.
Як відображати переплати в серпневій і подальших деклараціях? Потрапивши до ряд. 20.2 липневої декларації, сума переплат:
1) або погасилася. До ПДВ-звітності вона більше не потрапляє;
2) або «осіла» в ряд. 24 липневої декларації. Далі із ряд. 24 вона переноситься до ряд. 20.1 декларації за серпень.
Урахуйте: такі переплати в БВ (ряд. 23.2) ставити не можна. Немає умов для його відображення. Та й податківці говорили, що ця сума може спрямовуватися тільки у зменшення ПДВ-зобов’язів (див. лист № 22408).
Водночас, ураховуючи формулювання п.п. 3 п. 34 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ, це питання потрібно моніторити (звичайно, якщо вас цікавить БВ). Річ у тім, що прочитання цієї норми під певним кутом приводить і до ліберальних висновків (вона вказує напрям використання цієї суми тільки для липня).
добрый день,подскажите у меня получается минусовая декларация,которую очень не хочеться показывать.Я могу не учесть одну НН для того чтоб уменьшить свой налоговый кредит и будут ли последствия за это???