Декларация НДС

декларація, уточнення, виправлення помилок
Елена_П
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 800 разів
Подякували: 3799 разів

Повідомлення Елена_П »

Заполнение декларации НДС с июля 2015 https://yadi.sk/i/llKmVzLekMZcn

IrinD
Гений
Гений
Дякував (ла): 121 раз
Подякували: 95 разів

Повідомлення IrinD »

У меня с начала года все декларации по НДС были с від"ємним значенням и поэтому я всегда заполняла это волшебное дополнительное окошечко в стоке 22.1 с регистрационной суммой. В октябре мы наконец-то вышли в плюс. Вопрос - заполняется ли в положительной декларации это окошко? Я помню эти бурные дебаты по поводу того заполнять или не заполнять в этом случае это окошко, но я не помню чем это закончилось. Подскажите, как Вы делаете.

Елена_П
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Елена_П »

IrinD писав:У меня с начала года все декларации по НДС были с від"ємним значенням и поэтому я всегда заполняла это волшебное дополнительное окошечко в стоке 22.1 с регистрационной суммой. В октябре мы наконец-то вышли в плюс. Вопрос - заполняется ли в положительной декларации это окошко? Я помню эти бурные дебаты по поводу того заполнять или не заполнять в этом случае это окошко, но я не помню чем это закончилось. Подскажите, как Вы делаете.
в плюсовой декларации не заполняется это окошко.

Lelekm
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 10 разів

Повідомлення Lelekm »

IrinD писав:У меня с начала года все декларации по НДС были с від"ємним значенням и поэтому я всегда заполняла это волшебное дополнительное окошечко в стоке 22.1 с регистрационной суммой. В октябре мы наконец-то вышли в плюс. Вопрос - заполняется ли в положительной декларации это окошко? Я помню эти бурные дебаты по поводу того заполнять или не заполнять в этом случае это окошко, но я не помню чем это закончилось. Подскажите, как Вы делаете.
Ответ из ЗИРа

Чи вказується реєстраційна сума в службовому полі у рядку 22.1 податкової декларації з ПДВ, якщо відсутні показники для заповнення рядка 22 такої декларації?
Відповідь
Коротка:
Якщо в податковій декларації з ПДВ не заповнений рядок 22, тобто відсутня сума від’ємного значення поточного звітного (податкового) періоду та від’ємного значення, що підлягає включенню до складу податкового кредиту поточного звітного (податкового) періоду, то і реєстраційна сума в службовому полі у рядку 22.1 такої декларації не вказується.
Повна:
Підпунктом 4 п. 5 розд. V Порядку заповнення і подання податкової звітності з ПДВ, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.09.2014 № 966, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 14.10.2014 за № 1267/26044 зі змінами та доповненнями (далі – Порядок № 966), визначено, що сума від’ємного значення поточного звітного (податкового) періоду та від’ємного значення, що підлягає включенню до складу податкового кредиту поточного звітного (податкового) періоду, відображається у рядку 22 податкової декларації з ПДВ (далі - декларація).
З рядка 22 декларації визначається сума перевищення від’ємного значення над сумою, обчисленою відповідно до п. 200 прим.1. 3 ст. 200 прим.1 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ зі змінами та доповненнями (далі – реєстраційна сума) на момент подання декларації. Визначена сума вказується у рядку 22.1 декларації та зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду у рядку 24 декларації.
Реєстраційна сума на момент подання декларації, зазначається у відповідному службовому полі у рядку 22.1.
Відповідно до п.п. 5 п. 5 розд. V Порядку № 966 сума від’ємного значення, що не перевищує реєстраційної суми зазначається у рядку 23 декларації.
Відповідно, від’ємне значення в межах реєстраційної суми зазначається у рядку 23 декларації, яке:
зараховується у зменшення суми податкового боргу, що виник за попередні звітні (податкові) періоди (у тому числі розстроченого або відстроченого);
підлягає бюджетному відшкодуванню на рахунок платника у банку;
зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду.
Таким чином, реєстраційна сума, що зазначається у службовому полі у рядку 22.1 декларації, вказується з метою визначення від’ємного значення, яке платник податку має право зарахувати у зменшення податкового боргу, що виник за попередні періоди, або відшкодувати на власний рахунок у банку. Тому, якщо в декларації не заповнений рядок 22, тобто відсутня сума від’ємного значення поточного звітного (податкового) періоду та від’ємного значення, що підлягає включенню до складу податкового кредиту поточного звітного (податкового) періоду, то і реєстраційна сума в службовому полі у рядку 22.1 такої декларації не вказується.

Lika27
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 13 разів

Повідомлення Lika27 »

Здравствуйте!Извините, что не по теме, Очень нужен совет! Мы плательщики НДС, в течении 15 года покупали импортный товар у Физ.лица...,для дальнейшей продажи с НДС.В НН покупателю указывала кода УКТЗЕД по каталогу,сама искала, т.к. это импортный товар.Значит, сейчас пришло письмо от "Податковый блок" типа сверка. Что вроде мы товар не расстамаживаем а кода в НН указываем!!!!Правильно ли я делала, очень нуждаюсь в каких-то разъяснениях!!!Просто предоставить им накладные от физ.лица....Заранее благодарю!

Елена_П
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Елена_П »

Lika27 писав:Здравствуйте!Извините, что не по теме, Очень нужен совет! Мы плательщики НДС, в течении 15 года покупали импортный товар у Физ.лица...,для дальнейшей продажи с НДС.В НН покупателю указывала кода УКТЗЕД по каталогу,сама искала, т.к. это импортный товар.Значит, сейчас пришло письмо от "Податковый блок" типа сверка. Что вроде мы товар не расстамаживаем а кода в НН указываем!!!!Правильно ли я делала, очень нуждаюсь в каких-то разъяснениях!!!Просто предоставить им накладные от физ.лица....Заранее благодарю!
https://yadi.sk/i/x_WH981fkNzzE

ВикторияВик
ЗнатокЗнаток
Подякували: 2 рази

Повідомлення ВикторияВик »

Поставщик в НН от 28.10.15 указал неверно код УКТЗЕД. РК делает " -" на всю сумму и новую НН от 28.10.15 на всю суму.
Мне в налоговой декларации нужно отображать все телодвижения (неверную НН и РК, и правильную НН) или только правильную НН

Елена_П
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Елена_П »

ВикторияВик писав:Поставщик в НН от 28.10.15 указал неверно код УКТЗЕД. РК делает " -" на всю сумму и новую НН от 28.10.15 на всю суму.
Мне в налоговой декларации нужно отображать все телодвижения (неверную НН и РК, и правильную НН) или только правильную НН
Только правильную НН показываете, так как неверную отражать нет основания и соответственно РК к ней тоже.
из ЗИРа https://yadi.sk/i/GhGQNHVGkP6Qk

ВикторияВик
ЗнатокЗнаток
Подякували: 2 рази

Повідомлення ВикторияВик »

Елена_П писав:
ВикторияВик писав:Поставщик в НН от 28.10.15 указал неверно код УКТЗЕД. РК делает " -" на всю сумму и новую НН от 28.10.15 на всю суму.
Только правильную НН показываете, так как неверную отражать нет основания и соответственно РК к ней тоже.
из ЗИРа https://yadi.sk/i/GhGQNHVGkP6Qk
СПАСИБО ОГРОМНОЕ

БУХГАЛТЕР_2012
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 422 рази
Подякували: 85 разів

Повідомлення БУХГАЛТЕР_2012 »

Добрый вечер, подскажите пожалуста я в ноябре подала УР за июнь-сентябрь, все это время у меня была строка 24, в Деке за октябрь переносить строку 24 с учетом УР поданого в ноябре?

Закрито

Повернутись до “Звітність з ПДВ”