Дод.8 и доки к нему

декларація, уточнення, виправлення помилок
Бюгюльмэ
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2170 разів
Подякували: 4361 раз

Повідомлення Бюгюльмэ »

Люлик писав:а в реестре показывать такие НН верными датами или теми, которыми выписал поставщик?
А вот это вопрос меня тоже заставил задуматься при заполнении реестра.
Я всё-таки решила поставить ту дату, которой выписана неправильная НН, я ведь именно на неё жалуюсь, она у меня есть, поставщик тоже отразил её в своей отчетности этой датой, просто меня не устраивает дата её выписки.
Хотя была мысль и о том, чтобы отразить НН той датой, которой она должна была быть выписана. И я до сих пор не уверена в правильности своего решения.

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

мнения разошлись....
п.с. если указывать дату НН, выданной поставщиком то вопросов не возникает. А если правильную, то как тогда, несколько НН выписанных поставщиком, разными датами отобразить одной датой?

nachfin
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 326 разів
Подякували: 5931 раз

Повідомлення nachfin »

[u
Яким чином платником ПДВ заповнюється реєстр виданих та отриманих податкових накладних у разі подання ним заяви зі скаргою на постачальника товарів/послуг?[/u]]ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЄДИНА БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ
Питання:
Яким чином платником ПДВ заповнюється реєстр виданих та отриманих податкових накладних у разі подання ним заяви зі скаргою на постачальника товарів/послуг?
Відповідь:
Згідно з п. 201.10 ст. 201 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року N 2755-VI, із змінами та доповненнями (далі - ПКУ), у разі відмови продавця товарів/послуг надати податкову накладну або в разі порушення ним порядку її заповнення та/або порядку реєстрації в Єдиному реєстрі покупець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника, яка є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту. До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв'язку з придбанням таких товарів/послуг або копії первинних документів, складених відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.
Особливості заповнення деяких граф розділу II "Видані податкові накладні" реєстру виданих та отриманих податкових накладних (далі - Реєстр) визначені в р. IV Порядку ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 17.12.2012 N 1340, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 01.02.2013 за N 201/22733 (далі - Порядок N 1340).
Відповідно до п. 1 р. IV Порядку N 1340 у розділі II Реєстру відображаються отримані податкові накладні, розрахунки коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної (додаток 2 до податкової накладної), МД на ввезення товарів, а також інші документи, на підставі яких здійснюється облік операцій з придбання товарів/послуг.
Підпунктом 2.4 п. 2 р. IV Порядку N 1340 визначено, що у графі 5 розділу II Реєстру зазначається вид документа з відповідними позначеннями, зокрема позначка "ЗП" зазначається у разі наявності заяви платника відповідно до п. 201.10 ст. 201 ПКУ.
Отже, платник податку, який до податкової декларації з ПДВ за звітний податковий період подає заяву зі скаргою на постачальника з метою включення сум ПДВ до складу податкового кредиту, у розділі II "Отримані податкові накладні" Реєстру зазначає:
у графі 1 - номер запису товарного чека або іншого розрахункового документа, що засвідчує факт сплати податку у зв'язку з придбанням таких товарів/послуг, або первинного документа, складеного відповідно до Закону України від 16 липня 1999 року N 996-XIV "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", із змінами та доповненнями (далі - Закон N 996), що підтверджує факт отримання таких товарів/послуг. Указаний номер запису переноситься на зазначений документ;
у графі 2 - дату отримання товарного чека або іншого розрахункового документа, що засвідчує факт сплати податку у зв'язку з придбанням таких товарів/послуг, або первинного документа, складеного відповідно до Закону N 996, що підтверджує факт отримання таких товарів/послуг;
у графах 3, 4 - дату складання та порядковий номер товарного чека або іншого розрахункового документа, що засвідчує факт сплати податку у зв'язку з придбанням таких товарів/послуг, або первинного документа, складеного відповідно до Закону N 996, що підтверджує факт отримання таких товарів/послуг;
у графі 5 - позначку "ЗП";
у графах 6, 7 - реквізити постачальника (найменування, індивідуальний податковий номер), на якого таким платником подається скарга;
у графі 8 - загальну суму, включаючи ПДВ;
у графах 9, 11, 13 та 15 - вартість товарів/послуг та необоротних активів без ПДВ;
у графах 10, 12, 14 та 16 - сплачену (нараховану) суму ПДВ за товарами/послугами та необоротними активами, визначену, виходячи з їх вартості, зазначеної у графах 9, 11, 13 та 15 (відповідно).
Всем тем, кто наивно полагает, что бумеранга не существует, отвечу: "Ещё не долетел!"
Но, похоже, уже на подлете!!!

Бюгюльмэ
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Бюгюльмэ »

nachfin писав:а я ставлю нужную (правильную) дату, потому, что включаю в реестр ЖАЛОБУ, а не неправильную НН.
Вот именно поэтому и я не уверена в правильности своего решения. Право на налогоый кредит в данном случае мне даёт именно Жалоба, а не НН, на которую я жалуюсь. Ну, что сделано то сделано.

Бюгюльмэ
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Бюгюльмэ »

nachfin писав:
у графах 3, 4 - дату складання та порядковий номер товарного чека або іншого розрахункового документа, що засвідчує факт сплати податку у зв'язку з придбанням таких товарів/послуг, або первинного документа, складеного відповідно до Закону N 996, що підтверджує факт отримання таких товарів/послуг;
Если в гр.3 Вы внесли дату первого события, отличную от той, которой выписана НН, то что, в таком случае, Вы пишите в гр.4 - номер чего? Если номер этой НН, то это, мне кажется, не совсем логично.
Именно это меня побудило вносить в реестр неправильную НН именно в таком виде, как я её получила.

Лапа
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7018 разів
Подякували: 4419 разів

Повідомлення Лапа »

Ну вот не доверяю я этой их базе...#curtsey#

nachfin
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення nachfin »

Люлик писав:мнения разошлись....
п.с. если указывать дату НН, выданной поставщиком то вопросов не возникает. А если правильную, то как тогда, несколько НН выписанных поставщиком, разными датами отобразить одной датой?
Такая ситауция была месяц назад. Поставщик выписал на 1 оплату две неправильных НН (по датам двух отгрузок).
Жаловался на первую из них с формулировкой, типа, "ПН складена на суму, меншу ніж зараховано коштів від покупця" (там у меня дата 1й отгрузки и оплатіы совпадала). На вторую НН просто забил, чего на нее жаловаться, смысла нет, они себе могут их 100 шт. выписать, нету у меня желания их все перечислять)))
Всем тем, кто наивно полагает, что бумеранга не существует, отвечу: "Ещё не долетел!"

Лапа
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7018 разів
Подякували: 4419 разів

Повідомлення Лапа »

Хорошо.
Ну смотрите, если я отображу НН с нужной мне датой, то у меня по реестру ещё и расхождения полезут.
Возможен в придачу и запрос.
А так только мой 8 дод и запрос поставщику, а расхождений нет.

nachfin
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення nachfin »

Бюгюльмэ писав:Если в гр.3 Вы внесли дату первого события, отличную от той, которой выписана НН, то что, в таком случае, Вы пишите в гр.4 - номер чего? Если номер этой НН, то это, мне кажется, не совсем логично.
Именно это меня побудило вносить в реестр неправильную НН именно в таком виде, как я её получила.
в ЕБНЗ советуют ставить номер доумента, ("товарного чека або іншого розрахункового документа, що засвідчує факт сплати податку"), № платежки, к примеру.

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

Лапа писав:Хорошо.
Ну смотрите, если я отображу НН с нужной мне датой, то у меня по реестру ещё и расхождения полезут.
Возможен в придачу и запрос.
А так только мой 8 дод и запрос поставщику, а расхождений нет.
вот и я так думаю, тем более номер НН мы же указываем

Відповісти

Повернутись до “Звітність з ПДВ”