Декларация НДС -в налоговой не тянет строку 25.1. Требуют уточненку!

декларація, уточнення, виправлення помилок
Yana-S
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 41 раз
Подякували: 10 разів

Повідомлення Yana-S »

Здравствуйте! Помогите, пожалуйста, советом. Только что звонили с налоговой по отчету НДС. Говорят, не заполнена строка 25.1. начиная с отчета за апрель! А у меня заполнено. Перезваниваю, говорят, что так как у вас заполняет автоматически, то в нашу программу эта строка не затягивается. Сдавайте уточненки, платите штраф! Или выставят АКТ. А я при чем? Что мне делать? Помогите#g_cray2#

И сдавайте сегодня!

Бюгюльмэ
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2170 разів
Подякували: 4361 раз

Повідомлення Бюгюльмэ »

А они экстрасенсы? С чего они взяли, что "у вас заполняет автоматически"?
А если не автоматически? Тогда "не тем пальцем цифру в стр.25.1 набирали"?

Посмотрите свой сданный отчет, именно тот, к которому есть квитанция №2 (в программе, из которой отправляли, а не свою распечатанную версию), если там всё в порядке, то остальное Вас не касается.

ЕленаС.
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 4011 разів
Подякували: 3242 рази

Повідомлення ЕленаС. »

Yana-S писав:Здравствуйте! Помогите, пожалуйста, советом. Только что звонили с налоговой по отчету НДС. Говорят, не заполнена строка 25.1. начиная с отчета за апрель! А у меня заполнено. Перезваниваю, говорят, что так как у вас заполняет автоматически, то в нашу программу эта строка не затягивается. Сдавайте уточненки, платите штраф! Или выставят АКТ. А я при чем? Что мне делать? Помогите#g_cray2#

И сдавайте сегодня!
Доложите директору.
1. У Вас все правильно, проблемы у них, если сдадите уточненку по электронке опять, то где гарантия того что у них исправиться. Что они напишут в Акте, что у них нет стр. 25.1? Вы напишите возражения к Акту и т.д.
2. Написать жалобу у УСБ о том, что инспектор превышает свои полномочия.
Пусть решение принимает директор.

ПСН
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 12 разів
Подякували: 5 разів

Повідомлення ПСН »

Я бы не советовала подавать уточненнку, т.к. вы ей признаете "свою" ошибку.
Распечатайте деки и съездите к инспектору, если не поможет идите к начальнику.

Yana-S
Гуру
Гуру

Повідомлення Yana-S »

Бюгюльмэ писав:А они экстрасенсы? С чего они взяли, что "у вас заполняет автоматически"?
А если не автоматически? Тогда "не тем пальцем цифру в стр.25.1 набирали"?

Посмотрите свой сданный отчет, именно тот, к которому есть квитанция №2 (в программе, из которой отправляли, а не свою распечатанную версию), если там всё в порядке, то остальное Вас не касается.

Все заполнено - выгрузка из 1С в ИВК. Спасибо, успокоили#thank2#

Yana-S
Гуру
Гуру

Повідомлення Yana-S »

Я тоже думаю, что ничего сдавать пока не буду. Директор на моей стороне. Что будут писать в Акте мне тоже интересно. Я, кстати, спросила зачем мне подавать уточненки, если все у меня заполнено. Ответ гениальный - "хотите, не сдавайте, буду делать вам акт".
Мне больше всего понравилось, что все это я должна сделать сегодня-завтра, т.к. она в отпуск уходит с понедельника

ЕленаС.
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення ЕленаС. »

Yana-S писав:Я тоже думаю, что ничего сдавать пока не буду. Директор на моей стороне. Что будут писать в Акте мне тоже интересно. Я, кстати, спросила зачем мне подавать уточненки, если все у меня заполнено. Ответ гениальный - "хотите, не сдавайте, буду делать вам акт".
Мне больше всего понравилось, что все это я должна сделать сегодня-завтра, т.к. она в отпуск уходит с понедельника
Да пусть хоть улетает. А речь идет о каких суммах?

Yana-S
Гуру
Гуру

Повідомлення Yana-S »

ЕленаС. писав:
Yana-S писав:Я тоже думаю, что ничего сдавать пока не буду. Директор на моей стороне. Что будут писать в Акте мне тоже интересно. Я, кстати, спросила зачем мне подавать уточненки, если все у меня заполнено. Ответ гениальный - "хотите, не сдавайте, буду делать вам акт".

максимум 300грн

ЕленаС.
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення ЕленаС. »

Yana-S писав:
ЕленаС. писав:

максимум 300грн
Пусть едет в отпуск, а напишет Акт хоть будем знать, что придумали на сей раз. Но при этом директор должен дать Вам на это добро.
Я вообще против каких либо подаяний им, но меня поддерживает директор.

Любознательная
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 82 рази
Подякували: 2407 разів

Повідомлення Любознательная »

Yana-S писав:Здравствуйте! Помогите, пожалуйста, советом. Только что звонили с налоговой по отчету НДС. Говорят, не заполнена строка 25.1. начиная с отчета за апрель! А у меня заполнено. Перезваниваю, говорят, что так как у вас заполняет автоматически, то в нашу программу эта строка не затягивается. Сдавайте уточненки, платите штраф! Или выставят АКТ. А я при чем? Что мне делать? Помогите#g_cray2#
И сдавайте сегодня!
Yana-S, так с такой же ситуацией столкнулось большинство бухгалтеров именно с декларацией за апрель.
Тут (на форуме) многие писали, что у них заполнена строка 25.1, а при отправке какая-то из программ "ее съедала".
Именно по ТАКОЙ причине в налоговую службу декларация по НДС "заходила" без строчки 25.1.
Где-то в конце мая - начале июня 2013 почти все бухгалтера вынуждены были подавать уточненки. К этому времени разработчики исправили ту программу, которая делала отправку и в которой был такой "глюк".
Ну, а по поводу применения штрафов, то по этому случаю было письмо Миндоходов.

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ
ЛИСТ
від 13.05.2013 р. N 3318/7/99-99-19-04-02-17-06
Про незаповнення строк 25.1, 25.2 декларації з ПДВ

Міністерство доходів і зборів України розглянуло звернення з Урядової гарячої лінії <...> щодо порядку застосування штрафних санкцій до платника податку у випадку, коли платником не заповнено рядок 25.1 податкової декларації з податку на додану вартість, і повідомляє.
Нова форма декларації з податку на додану вартість була затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.12.2012 р. N 1342 (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 08.01.2013 р. N 79/22611) і вперше подається платниками податку на додану вартість починаючи з 01.04.2013 р. Даним наказом також затверджено і Порядок заповнення та подання податкової звітності з податку на додану вартість (далі - Порядок N 1342).
Новою формою декларації рядок 25 "Сума податку на додану вартість, яка підлягає нарахуванню за підсумками поточного звітного (податкового) періоду з урахуванням залишку від'ємного значення попереднього звітного (податкового) періоду" розподілено на два рядки - 25.1 і 25.2:
• рядок 25.1 "Сплачується до загального/спеціального фонду державного бюджету" повинен заповнюватися платниками податку, які сплачують податок на додану вартість до загального фонду державного бюджету (код декларації 0110), а також платниками, які частково сплачують податок на додану вартість до спеціального фонду державного бюджету (код декларації 0140);
• рядок 25.2 "Залишається у розпорядженні сільськогосподарського підприємства та/або спрямовується на спеціальний рахунок" повинен заповнюватися платниками податку, які перераховують податок на додану вартість на спеціальний рахунок (коди декларацій 0121 - 0123 та 0140) або залишають у власному розпорядженні (код декларації 0130).
Таким чином, сума податку на додану вартість, яка підлягає нарахуванню за підсумками звітного періоду, відображається у рядку 25 податкової декларації з податку на додану вартість. При цьому сума податку на додану вартість, обчислена до сплати в бюджет, відображається в рядку 25.1 (для коду декларації 0110), сума податку на додану вартість, яка залишається у розпорядженні сільськогосподарського підприємства, - в рядку 25.2 (коди декларацій 0121 - 0123 та 0130). Платники, які подають податкову декларацію з кодом 0140, розподіляють значення рядка 25 одночасно між двома рядками - 25.1 та 25.2.
Як визначено пунктом 2 розділу IX Порядку N 1342, зареєстровані в органі державної податкової служби декларації підлягають камеральній перевірці. Отже, допущена платниками помилка (незаповнені або неправильно заповнені рядки декларацій 25.1 та/або 25.2) буде виправлена податковим органом при проведенні камеральної перевірки шляхом донарахування відповідної суми податкового зобов'язання та штрафної санкції.
Якщо камеральна перевірка ще не проведена, помилка може бути виправлена платником податку самостійно шляхом подання уточнюючого розрахунку, як це передбачено статтею 50 розділу II Кодексу та розділом IV Порядку N 1342.
При виправленні помилки, допущеної при заповненні рядків 25.1 та/або 25.2, платник податків повинен заповнити уточнюючий розрахунок за відповідний звітний (податковий) період, вказати в ньому правильні показники (порядок заповнення вказано в пунктах 1 - 3 розділу VI Порядку N 1342) та самостійно визначити суму штрафу (рядок 26 уточнюючого розрахунку). При цьому для кожного з видів податкової декларації (коди 0110, 0121 - 0123, 0130 та/або 0140) заповнюється окремий (з відповідним кодом) уточнюючий розрахунок.
Заступник Міністра А. Ігнатов

Если инспектор оформит АКТ - сумма штрафа будет БОЛЬШЕ, учтите!

Відповісти

Повернутись до “Звітність з ПДВ”