Доброго дня!
1го квітня 2025го я перейшов на загальну систему з єдиної (я був ФОП 3 група)
Також в перших числах квітня подав декларацію за перший квартал як ФОП на 3 групі на єдиній системі все з нулями так як доходу не було,
додаток 1 я не подавав так як ЄСВ не сплачував бо були великі переплати по ЄСВ
на початку 2026 я подав декларацію про майновий стан та доходи річну за 2025 як фоп на загальній, також додаток 1 не добавляв бо доходу не було
тож есв я не платив бо був з 1го квітня на загальній.
Питання в тому чи потрібно подавати якусь уточнюючу декларацію за 1 квартал 2025го з додатком один
де вписати ЄСВ за 1й квартал? (в першому кварталі Есв я не сплачував так як були великі переплати за ЄСВ і я думав що воно з переплати візьме)
Що робити? Подавати уточнюючу за перший квартал з додатком 1 чи подавати річну як єдинщік і додати додаток 1, алеж я на єдиному до 1го квітня2025го тільки був і воно майбуть не прийме річну декларацію і чи будуть штрафи?
Перехід з єдиного на загальну (сплячий ФОП) + Додаток 1
-
unitydssssddd1
- Ученик
- Дякував (ла): 1 раз
- Яков
- Гигант Мысли

- Дякував (ла): 14233 рази
- Подякували: 28066 разів
додаток ЄСВ треба було подати (якщо нема "звільнення" як особи з інвалідністю, або, якщо "пенсіонер", або якщо роботодавець сплачував не менш 1760грн). Можливо, «велика переплата по ЄСВ» виникла через те, що не подавали (коли треба було подавати) додатки з нарахування ЄСВunitydssssddd1 писав: ↑04 січня 2026, 22:24Доброго дня!
1го квітня 2025го я перейшов на загальну систему з єдиної (я був ФОП 3 група)
Також в перших числах квітня подав декларацію за перший квартал як ФОП на 3 групі на єдиній системі все з нулями так як доходу не було,
додаток 1 я не подавав так як ЄСВ не сплачував бо були великі переплати по ЄСВ
ствердження «додаток 1 не добавляв бо доходу не було» не зовсім вірне. Так, якщо на ЗСО не було доходів, то можна не подавати додаток по ЄСВ (або подати з "нулями"); АЛЕ, так само, якщо не було доходів, і ФОП бажає, щоб був стаж, то він подає додаток та вказує нарахування ЄСВ за відповідні місяціunitydssssddd1 писав: ↑04 січня 2026, 22:24на початку 2026 я подав декларацію про майновий стан та доходи річну за 2025 як фоп на загальній, також додаток 1 не добавляв бо доходу не було
Так, за 1 квартал мали подати додаток; річну декларацію для 3гр. подавати не можна.unitydssssddd1 писав: ↑04 січня 2026, 22:24Питання в тому чи потрібно подавати якусь уточнюючу декларацію за 1 квартал 2025го з додатком один
де вписати ЄСВ за 1й квартал? (в першому кварталі Есв я не сплачував так як були великі переплати за ЄСВ і я думав що воно з переплати візьме)
Що робити? Подавати уточнюючу за перший квартал з додатком 1 чи подавати річну як єдинщік і додати додаток 1, алеж я на єдиному до 1го квітня2025го тільки був і воно майбуть не прийме річну декларацію і чи будуть штрафи?
Тема буде видалена. Є вже відкрити теми

-
unitydssssddd1
- Ученик
- Дякував (ла): 1 раз