Авансовий внесок з дивідендів
Чи потрібно платити авансовий внесок з дивідендів за 4 кв 2025 засновнику фізособі,якщо декларація з податку на прибуток ще не подавалась?
- Tasa
- Акула НКУ

- Дякував (ла): 1940 разів
- Подякували: 6653 рази
- Контактна інформація:
Якщо період незакритий - на основі чого ви платитимете дивіденди ?
Є прописано в статуті ?
Якщо засновник фізик авансові внески з пп не платимо...
Чи, можливо,я невірно зрозуміла вас
в статуті передбачено виплату дивід. раз в квартал,
я малодохідник -декларацію з прибутку подаю раз в рік,
от наприклад в мене є поданий фінзвіт за 3 кв.2025 рік,де є прибуток,я хочу виплатити його засновнику-фізособі,стягую пдфо 5% та ВЗ 5% та ще потрібно аванс з податку на прибуток 18% чи це платять лише при виплаті дивід. юрособам?
от наприклад в мене є поданий фінзвіт за 3 кв.2025 рік,де є прибуток,я хочу виплатити його засновнику-фізособі,стягую пдфо 5% та ВЗ 5% та ще потрібно аванс з податку на прибуток 18% чи це платять лише при виплаті дивід. юрособам?
Мене щось схвилювало чи можу я виплачувати дивіденди протягом поточного року 2025 ,при цьому подаючи под.на приб вже у 2026 (раз в рік)без сплати авансового внеску?
- Tasa
- Акула НКУ

- Дякував (ла): 1940 разів
- Подякували: 6653 рази
- Контактна інформація:
Тут є в принципі всі відповіді на ваші питанняAVI писав: ↑27 січня 2026, 15:09в статуті передбачено виплату дивід. раз в квартал,
18 % авансового не потрібно у вашому випадку, тільки 5+5% ПДФО\ВЗ
Можете виплачувати за квартал поточного, але потрібна проміжна внутрішня типу ФЗ...