На виробництві спочатку виготовляється напівфабрикат ( наприклад мило рідке), але воно не одразу фасується у тару, а згодом. Деякий час зберігається в кубах, а потім фасується у тару різного об'эму (готова продукція )
На якому рахунку обліковувати мило як напіфбарикат? на 25? чи 201?
Підкажіть, будь-ласка, по проводкам напівфабрикат
-
- Оракул
- Повідомлень: 200
- З нами з: 07 лютого 2013, 07:19
- Дякував (ла): 79 разів
- Подякували: 25 разів
-
- Светоч Мысли
- Повідомлень: 1626
- З нами з: 31 січня 2012, 05:11
- Дякував (ла): 816 разів
- Подякували: 682 рази
Я обліковую на 25, потім передача в виробництво Д231 Кт 25 + пакування= Дт 26Кт 231Bulavochka писав: ↑03 квітня 2023, 16:02На виробництві спочатку виготовляється напівфабрикат ( наприклад мило рідке), але воно не одразу фасується у тару, а згодом. Деякий час зберігається в кубах, а потім фасується у тару різного об'эму (готова продукція )
На якому рахунку обліковувати мило як напіфбарикат? на 25? чи 201?
Хоча, як на мене можливий і 2-й варіант: мило зразу на рахунок 26-Готова продукція. А упаковка на рахунок 93 , стаття витрат Затраты на упаковочные материалы для затаривания товаров на складах готовой продукции. Якщо у вас в накладних просто мило, наприклад 25 літрів, а не мило 1 упаковка
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р
-
- Гений
- Повідомлень: 358
- З нами з: 17 лютого 2021, 09:00
- Дякував (ла): 113 разів
- Подякували: 202 рази
Это вы в учётной политике определите как вам нужно. Если много цехов, и нужен количественный учёт полуфабриката, например один цех передаёт другому на дальнейшую доработку, тогда в промежуточных цехах - 25 счёт, а в конечном цехе готовой продукции - 26.Bulavochka писав: ↑03 квітня 2023, 16:02На виробництві спочатку виготовляється напівфабрикат ( наприклад мило рідке), але воно не одразу фасується у тару, а згодом. Деякий час зберігається в кубах, а потім фасується у тару різного об'эму (готова продукція )
На якому рахунку обліковувати мило як напіфбарикат? на 25? чи 201?
Если производство происходит в одном учётном периоде от списания сырья до готового изделия и руководству не важен учёт полуфабриката (например зачастую так бывает в мелком и среднем бизнесе, когда бух.учёт ведётся лишь для сдачи отчётности и уплаты налогов), тогда смело делайте проводку Дт26 Кт20,22...
С учётом того, что мыло готовое, только без упаковки, уже такое мыло учитывайте на 26 счету, как готовое. А как происходит фасовка, списывайте упаковку на 93 счёт как расходы на доведение до пригодного к употребления продукта.
-
- Оракул
- Повідомлень: 200
- З нами з: 07 лютого 2013, 07:19
- Дякував (ла): 79 разів
- Подякували: 25 разів
в накладних мило флакони поштучно, не літрамиAsia Svetlova писав: ↑03 квітня 2023, 17:19Я обліковую на 25, потім передача в виробництво Д231 Кт 25 + пакування= Дт 26Кт 231Bulavochka писав: ↑03 квітня 2023, 16:02На виробництві спочатку виготовляється напівфабрикат ( наприклад мило рідке), але воно не одразу фасується у тару, а згодом. Деякий час зберігається в кубах, а потім фасується у тару різного об'эму (готова продукція )
На якому рахунку обліковувати мило як напіфбарикат? на 25? чи 201?
Хоча, як на мене можливий і 2-й варіант: мило зразу на рахунок 26-Готова продукція. А упаковка на рахунок 93 , стаття витрат Затраты на упаковочные материалы для затаривания товаров на складах готовой продукции. Якщо у вас в накладних просто мило, наприклад 25 літрів, а не мило 1 упаковка
-
- Оракул
- Повідомлень: 200
- З нами з: 07 лютого 2013, 07:19
- Дякував (ла): 79 разів
- Подякували: 25 разів
предприятие мелкое настолько, что мыло фасуется в тару под заказ покупателя ( кому 500 мл флаконы, кому канистры 5 л)Оля-ля777 писав: ↑03 квітня 2023, 17:24Это вы в учётной политике определите как вам нужно. Если много цехов, и нужен количественный учёт полуфабриката, например один цех передаёт другому на дальнейшую доработку, тогда в промежуточных цехах - 25 счёт, а в конечном цехе готовой продукции - 26.Bulavochka писав: ↑03 квітня 2023, 16:02На виробництві спочатку виготовляється напівфабрикат ( наприклад мило рідке), але воно не одразу фасується у тару, а згодом. Деякий час зберігається в кубах, а потім фасується у тару різного об'эму (готова продукція )
На якому рахунку обліковувати мило як напіфбарикат? на 25? чи 201?
Если производство происходит в одном учётном периоде от списания сырья до готового изделия и руководству не важен учёт полуфабриката (например зачастую так бывает в мелком и среднем бизнесе, когда бух.учёт ведётся лишь для сдачи отчётности и уплаты налогов), тогда смело делайте проводку Дт26 Кт20,22...
С учётом того, что мыло готовое, только без упаковки, уже такое мыло учитывайте на 26 счету, как готовое. А как происходит фасовка, списывайте упаковку на 93 счёт как расходы на доведение до пригодного к употребления продукта.
Но периоды могут быть разные
а каким документом в 1 с можно провести доведение до пригодного к употрелению?
-
- Светоч Мысли
- Повідомлень: 1626
- З нами з: 31 січня 2012, 05:11
- Дякував (ла): 816 разів
- Подякували: 682 рази
Можна Списання товарів , можна Вимога-накладнаBulavochka писав: ↑03 квітня 2023, 18:03предприятие мелкое настолько, что мыло фасуется в тару под заказ покупателя ( кому 500 мл флаконы, кому канистры 5 л)Оля-ля777 писав: ↑03 квітня 2023, 17:24Это вы в учётной политике определите как вам нужно. Если много цехов, и нужен количественный учёт полуфабриката, например один цех передаёт другому на дальнейшую доработку, тогда в промежуточных цехах - 25 счёт, а в конечном цехе готовой продукции - 26.Bulavochka писав: ↑03 квітня 2023, 16:02На виробництві спочатку виготовляється напівфабрикат ( наприклад мило рідке), але воно не одразу фасується у тару, а згодом. Деякий час зберігається в кубах, а потім фасується у тару різного об'эму (готова продукція )
На якому рахунку обліковувати мило як напіфбарикат? на 25? чи 201?
Если производство происходит в одном учётном периоде от списания сырья до готового изделия и руководству не важен учёт полуфабриката (например зачастую так бывает в мелком и среднем бизнесе, когда бух.учёт ведётся лишь для сдачи отчётности и уплаты налогов), тогда смело делайте проводку Дт26 Кт20,22...
С учётом того, что мыло готовое, только без упаковки, уже такое мыло учитывайте на 26 счету, как готовое. А как происходит фасовка, списывайте упаковку на 93 счёт как расходы на доведение до пригодного к употребления продукта.
Но периоды могут быть разные
а каким документом в 1 с можно провести доведение до пригодного к употрелению?
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р